Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Δύσκολα τα πράγματα για τους κατόχους ιστοσελίδων και blogs

More
27 Oct 2007 14:36 #38283 by Esperos
Η είδηση έκανε μεγάλη εντύπωση, κυρίως γιατί προέρχεται από μια ευρωπαϊκή χώρα, την Ιταλία. Προτάθηκε μέσω προσχέδιου νόμου (Levi's Law) το οποίο έφερε για επεξεργασία στη Βουλή ο Ricardo Franco Levi, βοηθός του προέδρου της Ιταλικής Βουλής, να δημιουργηθεί εθνική βάση πληροφοριών (database) στην οποία θα καταχωρηθούν όσοι πολίτες διατηρούν ιστοσελίδα ή blog, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και να πληρώσουν ………φόρο γι’ αυτό, ακόμη και αν από τη δραστηριότητα αυτή δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό έσοδο. Το θέμα δεν είναι στενά οικονομικό, γιατί εάν ο νόμος ψηφιστεί και με βάση τα πιστοποιητικά που θα απαιτούνται, πιθανότατα κάθε πολίτης που διατηρεί ιστοσελίδα ή blog να πρέπει να γίνει μια μικρή …εκδοτική εταιρεία με υπεύθυνο (σύμφωνα με το νόμο) δημοσιογραφικής ύλης, το οποίο λογικά οδηγεί σε ποινικοποίηση αυτών που γράφονται στις σελίδες. Το προσχέδιο νόμου έχει ήδη γίνει αποδεκτό και η διαδικασία προχωρά για να γίνει νόμος του κράτους, ανοίγοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες χώρες!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Oct 2007 17:12 #38285 by Μάνος Γρυπάρης
Α καλά, τώρα δέσαμε!
Ήταν θέμα χρόνου να προσπαθήσει ο κάθε μαλάκας υπουργός να εκμεταλλευτεί το Internet και να βγάλει λεφτά για την κυβέρνησή του.

Όπως υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο να φτιάξεις έντυπα και να βγεις στους δρόμους να τα μοιράζεις έτσι υπάρχει και η ελευθερία λόγου μέσω Internet χωρίς να έχεις υποχρέωση να πληρώνεις σε καμία κολοκυβέρνηση κάτι που θεωρείται ατομικό σου δικαίωμα.

Προσωπικά να πω σε αντίστοιχο παράδειγμα ότι γράφω την ΑΕΠΙ στ'@@ μου γιατί θεωρώ ότι εκεί μέσα τους όλοι είναι ΚΛΕΦΤΕΣ κι εκμεταλλευτές των δικαιωμάτων των τραγουδιστών. Είναι μία ιδιωτική εταιρεία στην οποία πολλοί τραγουδιστές έχουν κερδίσει δίκες στο παρελθόν λόγω της εμπορικής εκμετάλλευσης των τραγουδιών τους για τα οποία κανονίζανε το deal με τις δισκογραφικές κι οι καλλιτέχνες δεν έπαιρναν φράγκο. Το χειρότερο είναι ότι ζητάνε ποσοστά % για τα έσοδα κάθε ραδιοφωνικού σταθμού, είτε στα FM είτε Online. Και για όλα αυτά ας βγούνε να τα διαψεύσουνε κι ας μου κάνουν και μήνυση. Γνωρίσω στελέχη της ΑΕΠΙ που έχουν σταματήσει να δουλεύουν για την εταιρεία αυτή εδώ και χρόνια και τους έχω από πρώτο χέρι. Όπως επίσης έχοντας μιλήσει με αρκετούς τραγουδιστές έχω και την σύμφωνη γνώμη τους σε όσα αναφέρω.

Στο θέμα του topic τώρα, έχω μόνο να πω ότι καλά θα κάνει κάθε κυβέρνηση να κάτσει στ' αυγά της. Αν στην Ιταλία υπάρχει επίσης ένας τρισμέγιστος μαλάκας που λέγεται Πάπας και που νομίζει πως η εκκλησία είναι ακόμα εξουσία απέναντι στην πολιτική και μπορεί να επηρεάσει γνώμες και καταστάσεις όπως η ελευθερία λόγου, τότε το μόνο που έχω να πω είναι να κάτσουν στα αυγά τους γιατί ζούνε σε εικονική πραγματικότητα.

Κανένας δημοκρατικός νόμος δεν απαγορεύει τους πολίτες στο να εκφράζονται δημόσια και να μοιράζουν δημόσια δεδομένα που τους ανήκουν και που είναι πνευματική ιδιοκτησία. Η ελευθερία λόγου και έκφρασης ΔΕΝ φορολογείται.

Ας κάνουν ότι ψηφίζουν νόμο και θα δεις μέσα σε λίγα 24ωρα πως θα συσπειρωθεί το 4-5% της κάθε χώρας που διαθέτει δικό του site ή blog. Φαντάσου 100 με 200 χιλιάδες πολίτες έξω από την Βουλή στην πρωτεύουσα κάθε χώρας να διαδηλώνουνε. Κι ο νόμος να περάσει, κανείς δεν θα κάτσει να το δηλώσει σε φορολογική δήλωση που να χτυπιούνται κάτω. Πολύ απλά μεταφέρουμε το domain σε μία off-shore εταιρεία κι ας πάνε να βρούνε άκρη. Άλλωστε, αν επρόκειτο να περάσει το δικό τους, τότε θα είχαν λύσει το θέμα της πειρατείας που είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα, στο οποίο συμμετέχει το 99% των χρηστών. Δυστυχώς για εκείνους το Internet είναι εικονικός κόσμος κι όσο κι αν προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν δεν πρόκειται να βγάλουν ούτε 1 ευρώ από εμάς.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.