Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Φαγητό/Delivery

More
26 Mar 2015 02:12 #158542 by Μάνος Γρυπάρης

Το “Αιγυπτιακόν” βρίσκεται στην οδό Π. Τσαλδάρη (την παλιά οδό από το 1924 και ήταν το πρώτο κεμπαπτζίδικο που άνοιξε στην Ελλάδα και μάλλον το πρώτο της Ευρώπης. Σήμερα το έχει ο Μισάκ μαζί με την αδελφή του Αζνίβ, που συνεχίζουν με σεβασμό την παράδοση του παπού τους χωρίς να αλλάξουν τίποτα στο παλιό μαγαζί.
Αρμένης ο Ισαάκ Ανισπικιάν έφυγε από τη Μικρα Ασία πρίν από την καταστροφή, διωγμένος από το φόβο για όσα επρόκειτο να συμβούν. Στην αρχή πήγε στην Αίγυπτο -εξ ού και το όνομα του μαγαζιού του- προτίμησε όμως τελικά να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Μαζί του έφερε τη μυστική συνταγή του κεμπάπ, που αργότερα την άφησε στο γιο του τον Σετράκ κι αυτός με τη σειρά του στα δικά του παιδιά.

"Παλιά δεν υπήρχε κιμαδομηχανή. Ξεκοκαλίζανε το κρέας, το ξεψαχνίζανε και το κάνανε κιμά στο χέρι με δυο μπαλτάδες. Ούτε ηλεκτρικό υπήρχε, ακόμη και το γύρο στα κάρβουνα τον ψήνανε” λέει ο Μισάκ."

Αυτό είναι το μόνο που άλλαξε από τότε, όλα τα άλλα έχουν μείνει τα ίδια στο ιστορικό κεμπαπτζίδικο που σερβίρει παραδοσιακά κεμπαπ από μοσχάρι και αρνάκι, λεχματζούν, πίτα Καισαρείας, σουτζούκια και παστουρμάδες.

Στο ψηλοτάβανο “Αιγυπτιακόν” ο χρόνος έχει σταματήσει πολλές δεκαετίες πριν. Τα παλιά πλακάκια, το μεγάλο ξύλινο ψυγείο στην είσοδο απέναντι από την ψησταριά, ο καθρέφτης που “αδυνατίζει” στο βάθος απέναντι από την είσοδο και η εντυπωσιακή συλλογή με τα ξυλόγλυπτα αφρικάνικα αγαλματάκια έχουν μείνει στη θέση που τα άφησε ο Σετράκ Ανισπικιάν.
Είχε αρχίσει να δουλεύει από 9 χρονών στο μαγαζί, κοντά στον πατέρα του και τα παιδιά του δεν θυμούνται να είχε γυρίσει ποτέ πριν από τις τρεις το πρωί στο σπίτι.

Σήμερα το μαγαζί ανοίγει καθημερινά από τις 6μμ-1π.μ. ενώ το καινούργιο του «αδελφάκι» που έχει ανοίξει απέναντι ακριβώς, τις καθημερινές ανοίγει από τις 11 το πρωί, ο κατάλογός του έχει εμπλουτιστεί με σουβλάκια, μπιφτέκια και γύρο, ενώ εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και με delivery.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jun 2016 21:10 #182376 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Φαγητό/Delivery
ΤΟΠ 5 χειρότερων λογοπαίγνιων με τη λέξη ΓΥΡΟΣ

5. ΓΥΡΟ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ

Πιο αναμενόμενο κι από τα θέματα των πανελληνίων για τον καλά διαβασμένο μαθητή που δεν στερήθηκε τις εξόδους του.

4. ΓΥΡΟ-ΜΠΑΝΚ

Το μόνο χειρότερο από το όνομα αυτού του μαγαζιού είναι το logo του.

3. GYROLEAGUE

Sorry, γύρο-league, καλή προσπάθεια αλλά θα μείνεις με το χάλκινο.

2. ΣΚΑΤΖΟΓΥΡΟΣ

Όχι αλήθεια, υπάρχει! Τα Comic Sans ως επιλογή γραμματοσειράς αποτελειώνουν όλη αυτή τη γιορτή του κιτς.

1. ΓΥΡΟ-ΚΟΜΕΙΟ

Δίπλα στο γηροκομείο, υπάρχει το γυρο-κομείο, το μακράν πιο «ΙΟΥ!» όνομα του αφιερώματός μας.

ΤΟΠ 5 χειρότερων λογοπαιγνίων γενικά

5. ΣΟΥΒ-LIKE

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το «ο» στον τίτλο έχει ραγίσει

4. ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΑΚΙΑ ΜΑΚΙΑ

Άχουτο μωρέ τι γλυκούλι. Φιλάκι μετά από πιτόγυρο με τζατζίκια.

3. ΕΝ ΧΟΙΡΙΔΙΟ

2. ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η εικονογράφηση πραγματικά το απογειώνει.

1. ΠΙΤΑΣΤΕΡΙ

Δεν χρειάζονται σχόλια.

Τοπ 3 προσβλητικών (κυρίως για τη νοημοσύνη μας) ονομάτων

3. ΣΟΥΒΛΑΚΕΣ

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και σουβλάκες.

2. ΤΣΙΜΠΑ ΕΝΑ…

Έχεις πηρούνια σπίτι σου;

1. ΣΤΗΝ PIZZA ΜΑΣ

Εντάξει δεν είναι σουβλατζίδικο αλλά πώς να μην κερδίσει την πρωτιά;

ΤΟΠ 3 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΛΕΞΗ

3. ΠΑΤΡΙΔΟΓΕΥΣΙΑ

Για πολύ μπατριώτες.

2. ΨΗΤΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ποιοι ακριβώς συναντιούνται σε μια ψητοσυνάντηση;

1. TZATZIKOΚΙΝΗΣΗ

Το ότι σύμφωνα με το flyer του μαγαζιού η Athens Voice θεωρεί ότι η «Τζατζικοκίνηση» είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα ψητοπωλείου, τα λέει όλα.

ΤΟΠ 3 λογοπαιγνίων με μέτριο γέλιο

3. ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑΚΙ

Δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει κάποιο λογοπαίγνιο εδώ ή αν απλά ο χιπστερισμός έχει χτυπήσει κόκκινο και όντως σερβίρεται καλαμάκι με μπρόκολο.

2. ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΗΟ

Κανείς δεν ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής-εμπνευστής του ονόματος αυτού του κοτοπουλάδικου. Αλλάζοντας το «ει» με «η» στην ουσία κάνει λογοπαίγνιο αλλάζοντας την λέξη τροφή και κάνοντάς την πάλι τροφή. Τι;

1. … ΓΕΙΑ… ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Γεια σου κι εσένα. Τα αποσιωπητικά πριν και μετά τη λέξη απογειώνουν μέτρια το μη λογοπαίγνιο.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
17 Jan 2018 21:06 #211529 by A
Replied by A on topic Φαγητό/Delivery
Για πίτσα τουλάχιστον μια φορά το μήνα παραγγέλνω απο την Lartigiano. Η φαν αν και φθηνότερη δεν την προτιμώ λόγο ποιότητας. Για καλαμάκια όσοι μένετε Αθήνα ψητοκαμωματα, γευστικά κορυφή. Δεν έχουν σε όλη την πρωτεύουσα ψητοπωλεία δυστυχώς.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.
The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης

More
17 Jan 2018 22:14 #211534 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Όσοι μένετε κοντά στο Κερατσίνι για πίτσα σας προτείνω την Incanto, εξαιρετική ποιότητα!

Η Pizza Fan σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ποιότητα, αλλά μου αρέσουν κάποια από τα προιόντα τους και σε σχέση με άλλες γνωστές φίρμες, όπως Hut και Roma Pizza μου αρέσει περισσότερο. Και η Dominos είναι πολύ καλή. Αλλά η Incanto που έγραψα στην αρχή είναι άλλο επίπεδο!

More
18 Jan 2018 09:43 #211548 by A
Μόνο εγώ και ο Πάνος πεινάμε; γράψτε τι παραγγέλνετε συνήθως και ας μένετε επαρχεία. Παντού έχουμε γνωστούς. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. ;-)

The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης

More
18 Jan 2018 15:19 - 18 Jan 2018 15:19 #211553 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Αν βρεθείτε Ηράκλειο ΓΥΡΟΓΩΝΙΑ! Εγώ με τους κολλητούς μου κάναμε τρελό τζίρο, κάθε μέρα παραγγελία επί δε ξέρω και γω πόσα χρόνια. Επίσης πολύ καλό το Quick και για κρέπα στο Μέλβα! Μακριά από τα γυράδια Πλατεία, Πολιτεία, Αδέρφια και φυσικά το Ιζμιρ Κεμπαμπ που είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ 2 φορές εμετό έκανα.
Last edit: 18 Jan 2018 15:19 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.
The following user(s) said Thank You: A

More
18 Jan 2018 15:52 #211554 by A

Shikabane_Hime7 wrote: Αν βρεθείτε Ηράκλειο ΓΥΡΟΓΩΝΙΑ! Εγώ με τους κολλητούς μου κάναμε τρελό τζίρο, κάθε μέρα παραγγελία επί δε ξέρω και γω πόσα χρόνια. Επίσης πολύ καλό το Quick και για κρέπα στο Μέλβα! Μακριά από τα γυράδια Πλατεία, Πολιτεία, Αδέρφια και φυσικά το Ιζμιρ Κεμπαμπ που είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ 2 φορές εμετό έκανα.

Καλά έκανες και το ποσταρες, ευτυχώς δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.

More
01 Feb 2018 18:15 #212087 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Αν βρεθείτε Κερατσίνι και θέλετε καφέ, φαγητό, μεζέ και κρασάκι περάστε από το Χρησιμοπωλείον, πολύ ωραίος χώρος, εξαιρετικό μενού και αρκετά καλές τιμές με αρκετές προσφορές, κάνουν και πρωινό! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, πολύ καλή η εμπειρία. Το ζεστό οινόμελο ήταν CHEAT!

More
15 Feb 2018 13:28 #212532 by Omnibot
Replied by Omnibot on topic Φαγητό/Delivery
Χθες παραγγείλαμε τη νέα Hot dog pizza από τη Pizza Fan. Καλά να πάθω...

More
02 Mar 2018 18:29 #213056 by Μάρκος Ασκανιάν
Το σουβλάκι του Χαλανδρίου σταθερή αξία και στη Καλογρέζα η Γειτονιά έχει τέλειες σαντουιτσάρες με γύρο.

Adododo!!!