Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελληνο-Τουρκική φιλία

Poll: Πιστεύετε στην ΑΛΗΘΙΝΗ απλή & ανθρώπινη Ελληνο-Τουρκική φιλία? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ναι
2 33.3%
Όχι
4 66.7%
Total number of voters: 0
Only registered users can participate to this poll
More
18 Feb 2007 02:54 #27275 by Δημήτριος Σωτηρίου
Έψαχνα πληροφορίες για τις Ελληνικές σημαίες για κάτι που δουλεύω τώρα και έπεσε στην αντίληψή μου αυτό το site.

www.geocities.com/cyprus974/index.html

Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να το σχολιάσω το συγκεκριμένο site...

Έχω φίλους Τούρκους και συγκεκριμένα από την μια γενέτειρα μου την Κωνσταντινούπολη (γιατί οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι και από Ασκίφου Σφακίων Κρήτης). Τέτοια προπαγάνδα την κάνουν Στρατιωτικοί περισσότερο και λιγότερο οι πολιτικοί άρχοντες της Τουρκίας. Ο απλός λαός είναι σαν και εμάς.
Και στο κάτω κάτω και εμείς όπως και εκείνοι γαλουχηθήκαμε ότι ο απέναντι γείτονας είναι κακός. Και εμείς όταν πήγαμε επί Βενιζέλου απέναντι πριν την Μικρασιατική καταστροφή δεν κάναμε και λίγα στα φτωχά χωριά τους...!!! Να βλέπουμε και τις δύο πλευρές και να τα λέμε στους νεότερους αλλά και στους παλαιότερους που δεν γνωρίζουν σφαιρικά την ΑΛΗΘΙΝΗ μας Ιστορία που για διάφορους πολιτικούς λόγους τα σχολικά βιβλία γράφουν άλλα ντ' άλλων και ότι τους συμφέρει και στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Feb 2007 03:43 #27277 by Esperos
tha simfoniso mazi sou mono pou: oi tourkoi ekanan xoirotera apo ti emeis se aytous! emeis tous kaname sxedon tipota apo ti kanane aytoi se tsiganous-pontious-armenious...opou exoume na milisoume gia GENOKTONIES kai oxi gia ftoxa xorioudakia! epishs aytoi sinexizoun akoma na prokaloun kai na nai to idio skatopsixoi opos htan panta....an leilathsan orismenoi fantaroi mas ta xoria tous (prosbalontas to eliniko aima pou eixan mesa tous) kai pali de sigrinete me tipota me ths "leilasies" ths anthropinhs psixhs ala kai ipolipsis pou ekanan oi tourkoi stratiotes se emas kai oxi mono! de nomizo na ipirkse elinas fantaros pou na apokefalize athoa ginekopeda kai na ebgene fotografia me to kefali agalia kai na xamogelouse apo kamari! oute na estine tous sorous apo ta komena kefalia se tixakia kai na tous ebaze tsigaro sto stoma kai na "astieyotan" me to "kapnisma skotonei". oti kai an kaname DEN  sigrinonte me ths frikaleothtes aytou tou axristou kai aimoborou laou  pou mono ftoxia,mizeria kai dystixia kserei na fernei se opio lao brethei brosta tou. oso gia ta sxolia mas pola kriboun oxi mono ayta ala toulaxiston de mas mathenoun apo to nipiagogio opos se aytous "oi ellines eine exthroi mas" kai oti mas kanane aytoi na lene pos to kaname emeis! telos o agramatos kai ftoxos lao pou den kanei tipota eine to idio ipetios alla kai ipeythinos ton ekastote sinepion parelthontos alla kai melontos epeidei epitrepei na ginonte tetia esxoi! oi grizoi likoi den eine fantaroi oute stratiotes...eine meloi fanatika apo ton "ftoxo kai agrammato" lao.... :evil:

More
18 Feb 2007 13:28 #27292 by giannis
einai o monos "laos" pou ekane genoktonies ton 20osto aiwna kai einai kai atimoriti.... twra brikan efkeria pou to irak to exoun rimaksi i amerikani ta ka8ikia kai 8eloun na moukaroun sto borio meros tou na to peksoun "antres"....emeis 8a mporousame kapote na mpoukaroume kai se albania kai se skopia kai den to kaname pote (oxi oti twra den mporoume) alla einai kseftila na tin peftis se enan lao otan aftos einai ipo dialisi gia na epofeli8is den kserw kai egw ti... pease bro and love...Μανι rulezzz

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
18 Feb 2007 14:01 #27294 by a Guest
Replied by a Guest on topic Ελληνο-Τουρκική φιλία
Ελληνοτουρκική φιλία.... Καλό. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα όχι λόγω γενοκτονιών, πολέμων και λοιπών τινών αλλά απλά και μόνο λόγω αντικρουόμενων οικονομικών συμφερόντων. Αν κάποια στιγμή αποκτήσουμε κοινά οικονομικά συμφέροντα (όπως κάναμε με τις χώρες της Ε.Ε.) τότε θα γίνουμε καρντάσια.
Απο' κει και πέρα η ιστορία ξαναγράφεται, άλλωστε έχει συμβεί τόσες φορές. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η μνήμη, όπως θα έλεγε και ο ινδιάνος Νάβαχο των X-Files, αλλά στον δυτικό πολιτισμό αυτή ατονίζει.
Συνοψίζοντας, αν θέλουμε Ελληνοτουρκική φιλία ας δημιουργήσουμε μερικές μεγάλες κοινές επιχειρήσεις που να δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες. Όλα τα άλλα περί του οτι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ότι φταίει το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο κτλ είναι απλά ιδεολογικά κουραφέξαλα. Ας μιλήσουμε για Ευρώ..

More
18 Feb 2007 16:47 #27314 by Mitropoulos Kostis
Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να είχα φίλο έναν Τούρκο, έχω πάει στην Τουρκία και έχω μιλήσει με Τουρκους για διάφορα θέματα και όντως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι (ένα μέρος τους πάντα) όπως μας τα λένε...
Παρ'όλα αυτά κάτι με χαλάει σ'αυτούς, είναι κουτοπόνηρος λαός...για να μην αρχίσω να λέω για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της...... :armata angry:

More
18 Feb 2007 19:35 #27330 by Esperos
periplanithika arketa sto en logo site kai pragmatika eksorgistika....makari na moun hucker na to spaga kiriolektika!

More
20 Feb 2007 23:51 #27610 by Δημήτριος Σωτηρίου
Φίλοι μου έχω από ΠΡΩΤΟ χέρι από την συχωρεμένη αδερφή της γιαγιάς μου που είχα την τύχη να είναι και νονά μου, να μου αφηγηθεί πως έφυγαν από την Αττάλεια όταν τους την πέσανε οι Τούρκοι το 22 και ήταν τότε 7 χρονών. Επίσης από τον προπάππο μου που μου έλεγε όταν έφυγε επίσης το 22 (τον έδιωξαν) από την ΠΟΛΗ μας που την λένε ΦΑΝΑΤΙΚΑ Istanbul που τελικά είναι και αυτή ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ λέξη.... ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ Is-tan-bul
Οπώτε δεν μπορείτε να φανταστείτε πως μεγάλωσα.
Ή θες να σου πω πραγματικές ιστορίες για τους ΤουρκοΚρητικούς και τους Τούρκους της Κρήτης τι κάνανε....
Και μεγάλωσα με βιβλία άστα να πάνε από το δημοτικό έως και το Λύκειο που τελείωσα το 1995 (4η δέσμη για όσους ξέρανε εκείνο το ηλίθιο βιβλίο)
Παρόλα αυτά έχω διαβάσει ιστορικά στοιχεία από διάφορες χώρες από πραγματικές καταστάσεις. Ελλάδας Τουρκίας Κύπρου Ρωσίας Βουλγαρίας καθώς και Ιταλίας Αγγλίας και Γαλλίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα χειρότερα μας τα έκαναν οι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ σύμμαχοι μας και όχι οι Τούρκοι....

Στην Μικρασιατική καταστροφή:

Μας σπρώξανε να πάμε στα βάθη της Ανατωλίας.
Μετά τα εξωφρενικά που έκαναν οι δικοί μας εκεί οι Τούρκοι μετά λόγω του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ φανατισμού τους έκαναν χειρότερα (όχι οι δυτικοί αλλά οι ανατολικοί) Αυτό κατά ένα ελαχιστότατο μέρος το δικαιολογώ....
Αυτό που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ είναι ότι όταν προσπαθούσαν οι Έλληνες να ανέβουν στα ξένα πλοία αυτά ή θα ήταν αρκετά μακριά για να χαζεύουν τους καπνούς και τις φωτιές ή θα έκοβαν τα χέρια σε όσους μπόρεσαν να φτάσουν κολυμπώντας για να μην ανέβουν.
Οπότε ποιος έκανε τα χειρότερα είναι σχετικότατο για όλες τις πλευρές.