Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

More
08 Oct 2021 03:46 #256158 by Μάνος Γρυπάρης
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκησε από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 1945. Σε αυτόν συμμετείχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η Αμερική, η Ιαπωνία και άλλες χώρες. Το 1937 είχε προηγηθεί η εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα. Στη συνέχεια ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από την Ναζιστική Γερμανία, στην οποία τότε διοικούσε ο Αδόλφος Χίτλερ, όταν αποφάσισε να εισβάλει στην Πολωνία. Επεκτάθηκε εν τέλει σε μία τεράστια μάχη μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. Στο ενδιάμεσο είχαν προηγηθεί οι μάχες στην Ελλάδα, εκεί όπου αποκρούσαμε επίθεση των Ιταλών και αντεπιτεθήκαμε μέχρι και την Βόρεια Ήπειρο, αναγκάζοντας την Γερμανία να εισβάλει και να καθυστερήσει την επίθεσή της στη Σοβιετική Ένωση (με αποτέλεσμα να τους πιάσει ένας δυνατός χειμώνας παραλύοντας τα στρατεύματά τους). Στο φινάλε του πολέμου, η Σοβιετική Ένωση εξαπέλυσε μια μεγάλη αντεπίθεση και έφτασε μέχρι την Γερμανία, διαχωρίζοντάς την μέχρι και τον Νοέμβριο του 1989 σε Δυτική και Ανατολική.

Σχετικό link στη Wikipedia .

Ντοκιμαντέρ.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Oct 2021 17:52 - 08 Oct 2021 17:54 #256176 by Blood Prince
Τον έκανα στο σχολείο στην ιστορία και έχω δεί ένα σωρό ντοκιμαντέρ στο history channel.

'Εχω λιώσει τα Call of Duty 2 και Call of Duty World at War , παιχνίδια πώρωση.

Fun Fact  'Ενα μεγάλο μέρος του άρχοντα των δαχτυλιδιών γράφτηκε από τον συγγραφέα κατά την διάρκεια του β παγκόσμιου πολέμου χωρίς να σημαίνει πως έχει αλληγορική σημασία γιατί ο ίδιος ο Τόλκιν έχει δηλώσει πως δεν του αρέσουν οι αλληγορίες.

Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι τους νοσταλγούς του χίτλερ......μιλάμε είναι εντελώς ufo αυτά τα άτομα, όπως το βλέπω εγώ, αν και ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές θέσεις.

Η Γερμανία πλήρωσε ακριβά αυτό τον πόλεμο με την διασπασή της σε δυτική και ανατολική και υπάρχουν χρέη που οφείλει να πληρώσει.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 08 Oct 2021 17:54 by Blood Prince.

More
03 Nov 2021 01:30 - 03 Nov 2021 01:31 #257007 by Μάνος Γρυπάρης
Ένας Ρώσος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αναφέρει εγκλήματα στρατιωτών προς πολίτες.

Πολλοί έχουμε στο μυαλό μας τους Γερμανούς Ναζί ως ότι χειρότερο, ωστόσο όταν οι Σοβιετικοί αντεπιτέθηκαν στους Γερμανούς, δεν την πλήρωσαν μόνο οι στρατιώτες τους αλλά και αθώοι πολίτες.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του βετεράνου, Σοβιετικοί στρατιώτες βίαζαν από γυναίκες μέχρι μικρά κοριτσάκια και μετά τα σκότωναν.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 03 Nov 2021 01:31 by Μάνος Γρυπάρης.