ΑΙ Robot γραφίστρια σχεδιάζει εκπληκτικά σαν...άνθρωπος
Η έκθεση της ονομάζεται "Leaping into the Metaverse".
Μία ΑΙ Robot γραφίστρια παρουσίασε τα έργα της σε έκθεση τέχνης.
Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη όλων των ειδών των τεχνολογιών, μπορεί να συνδυαστεί με τεχνικές βαθιάς μάθησης για να κάνει εκπληκτικά πράγματα που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή όλων μας. Πράγματα όπως το να μάθουμε πώς να ελέγχουμε με ασφάλεια την πυρηνική σύντηξη ή να φτιάχνουμε νόστιμες πίτσες. Ένα από τα πολλά ερωτήματα που περιβάλλουν την τεχνητή νοημοσύνη είναι η χρήση της στην τέχνη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΤΝ μπορεί να έχει εκπληκτικές ικανότητες όταν πρόκειται για την παραγωγή εικόνων. Το GuaGan2 της Nvidia που μπορεί να πάρει λέξεις και να τις μετατρέψει σε φωτορεαλιστικές εικόνες είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ή το ZooBuilder AI της Ubisoft, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο για την εμψύχωση ζώων.
Το επόμενο ερώτημα όταν πρόκειται για την τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης, είναι αν μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί δημιουργική ή όχι, το οποίο εξετάζεται στην πρώτη αποστολή καλλιτέχνη ανθρωποειδούς ρομπότ στον κόσμο. Πίνακες από το ρομπότ AI Ai-Da εκτίθενται στο Giardini κατά τη διάρκεια της 59ης Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης", δήλωσε στο Creative Boom η Priya Khanchandani, επικεφαλής της επιμέλειας στο Design Museum του Λονδίνου. "Τα έργα της Ai-Da εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το αν τα ρομπότ μπορούν πραγματικά να είναι δημιουργικά".
Τα έργα της Ai-Da ζωγραφίζονται χρησιμοποιώντας έναν ειδικά κατασκευασμένο βραχίονα ζωγραφικής, σε συνδυασμό με κάμερες που βρίσκονται στα μάτια του ρομπότ, σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, αυτό επιτρέπει στην Ai-Da να δημιουργεί μερικά πραγματικά μοναδικής εμφάνισης έργα τέχνης. Τα τελικά έργα θυμίζουν σχεδόν παλιές τεχνικές εκτύπωσης, αλλά αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται να χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός εγκεφαλικών επεισοδίων και κουκκίδων.
Η έκθεση με τίτλο Leaping into the Metaverse περιλαμβάνει μια σειρά τεσσάρων πορτραίτων, όλα ζωγραφισμένα από την Ai-Da, περιλαμβάνουν ένα πορτρέτο του εαυτού της και ένα πορτρέτο της Mary Shelly, η οποία είναι αναμφισβήτητα η μητέρα της επιστημονικής φαντασίας, συγγράφοντας ένα από τα πρώτα παραδείγματα του είδους με το μυθιστόρημα Frankenstein.
Η Ai-Da έχει μια απάντηση, η οποία είναι μια κατάλληλα τεχνική κατανόηση για μια τεχνητή νοημοσύνη και αναφέρει: "Πώς μπορεί ένα ρομπότ να είναι καλλιτέχνης; Η τέχνη και οι καλλιτέχνες έχουν πολλούς ορισμούς. Όσον αφορά τη δημιουργικότητα, χρησιμοποιώντας τα κριτήρια της ακαδημαϊκής καθηγήτριας Μάργκαρετ Μπόντεν, είμαι δημιουργικός επειδή το έργο μου είναι νέο, εκπληκτικό και έχει αξία, καθώς διεγείρει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον". Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα τέχνης της Ai-Da, συμπεριλαμβανομένων άλλων στυλ ζωγραφικής και γλυπτών, στην επίσημo
site
της.