Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πνευματικα Δικαιωματα και Πειρατεια

More
16 Oct 2014 13:02 #150482 by energoipolites
Παραβιαση πνευματικων δικαιωματων υπαρχει οταν καποιος αναπαραγει διανεμει προβαλει η εκτελει ενα κατοχυρωμενο εργο η την δημιουργια παραγωγων εργων, χωρις την αδεια του κατοχου των πνευματικων δικαιωματων.

Η παραβιαση πνευματικων δικαιωματων συγχεεται πολλες φορες με τους ορους κλοπη και πειρατεια.

1)Εαν καποιος κατεχει τιτλους ιδιοκτησιας για ενα χωραφι εχει το δικαιωμα να το περασει και στα παιδια του...!
Αντιθετα οι κατοχοι πνευματικων δικαιωματων τα εχουν για ορισμενο χρονο(70 χρονια) και δεν μπορουν να τα περασουν στα παιδια τους...!
Με αλλα λογια ειναι σαν να λεμε οτι μετα απο 70 χρονια χανετε τα δικαιωματα ιδιοκτησιας της κατοικιας σας και καταργουνται οι νομοι περι κληρονομιας...!

2)Για οσους διατεινονται οτι η προστασια των πνευματικων δικαιωματων και η κατοχυρωση τους προαγει την επιστημη τις τεχνες κλπ χαρακτηριστικο ειναι το παραδειγμα του James Watt ο οποιος ανακαλυψε την ατμομηχανη.Μολις ο Watt και ο Matthew Boulton κατοχυρωσαν την πατεντα της εφευρεσης η εξελιξη στον τομεα αυτο διεκoπη.Οταν o Jonothan Hornblower εφτιαξε μια ακομη καλυτερη μηχανη ο Watt τον πηγε στο δικαστηριο και εμποδισε την κυκλοφορια της νεας μηχανης στην αγορα.Οπως ειναι επομενο αλλοι επιστημονες δεν μπηκαν ουτε καν στο κοπο να βελτιωσουν την εφευρεση του Watt αφου οπως ειναι επομενο θα ειχαν την τυχη του Hornblower.Επισης ο ιδιος ο Watt δεν βελτιωσε την μηχανη του αφου πολυ απλα ειχε εξαφανισει την δημιουργια ανταγωνισμου.Επιπροσθετως ηταν επιφορτισμενους στο να σερνει στα δικαστηρια τους οποιους ανταγωνιστες του.

3)Επισυναπτω ενα βιντεο που περιγραφει την κατασταση

4)Επισυναπτω ενα κειμενο που εξηγει τι συμβαινει στην πραγματικοτητα με τις πατεντες...

Warning: Spoiler!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Oct 2014 21:15 #150503 by Donnie Darko
Άνοιξες ενδιαφέρον θέμα και θέλει τώρα να κάτσεις και να το ψάξεις λίγο ακόμα....Προσωπικά από πάντα ήμουν κατά της πειρατείας μέχρι που ήρθε η κρίση αγρίεψαν τα πράγματα και αναγκάζομαι να τα κατεβάσω από το Internet.
Τώρα για πνευματικά δικαιώματα θα πάρουμε το παράδειγμα της Μάχης SAMSUNG - APPLE όπου έχουν εδώ και χρόνια μάχες στα δικαστικά για εξαργύρωσης πατέντας νομίζω αλλά και κλοπή. :kiss: :kiss: Ενδιαφέρον όμως...

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)

More
16 Oct 2014 22:45 #150506 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
Γενικά νομίζω όλοι θα ήταν κατά της πειρατείας στην Ελλάδα, αν δεν είχαμε τέτοια κρίση. Για πιο λόγο να μην θελει ένας gamer να έχει σε retail συσκευασία τα παιχνίδια που του αρέσουν ή ακόμα περισσότερο να παίρνει τις συλλεκτικές εκδόσεις τους.
Παρόλα αυτά όμως με μηνιάτικο 510 ευρώ σε σπίτι που νοικιάζεις και να πρεπει να βγάλεις το μήνα χωρίς να σου στέλνουν οι γόνεις σου και άλλα λεφτά (γιατί δεν πρέπει στη τελική να απομυζείς τα λεφτά των γονιών σου από μια ηλικία και μετά) δεν σου αφήνει περιθώριο να αγοράσεις έστω και ένα game αξίας 40 ευρώ, που και αυτά λίγα είναι πλέον γιατί πλέον οι τιμές φτάνουν τα 60 ευρώ για τις απλές εκδόσεις.
Επιπλέον η Gaming βιομηχανία, (οι μεγάλες εταιρείες και όχι οι μικρές και οι νέες που έχουν μια δόση ρομαντισμού και γνήσιας αγάπης για τα παιχνίδια ακόμα) όπως σωστά πράττει κατ' εμέ έχει ένα μέγιστο γνώμονα πάντα και είναι τα κέρδη, γιαυτό και προσπαθούν να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό game για να πουλήσει περισσότερο, προφανώς και δεν ενδιαφέρονται για την κρίση και μια μικρή και αρκετά ασήμαντη gaming αγορά όπως της Ελλάδας όταν έχουν ΗΠΑ, Κίνα και κεντρικές ευρωπαικες χώρες στο μυαλό τους.
Εγώ πχ, θέλω να παιξω πάρα πολύ Middle-earth: Shadow of Mordor, Borderlands: The Pre-Sequel, NBA 2K15, Far Cry 4, The Evil Within, Fifa 15, Assassin's Creed Unity / Rogue, Dragon Age Inquisition, Grand Theft Auto 5, Alien: Isolation, The Witcher Wild Hunt, Dying Light, και όπως καταλαβαίνουμε ξέπέρασα ήδη το μηνιάτικό μου.... παρόλα αυτά και να μαζεύω υπομονετικά λεφτά για να παίξω σε κανά εξάμηνο έστω και τα μισά από αυτά θα είμαι υπέρ του δέοντος τυχερός.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα αντιγραμμένα μας "σώζουν", όπως σε περιπτώσεις που δίνουμε έστω και 40 ευρώ και πραγματικά κλαίμε τα λεφτά μας μετά...
Βέβαια αν κάποιος είναι πλούσιος ή τέλος πάντων τα βγάζει κάπως πέρα και μπορεί να παίρνει τα περισσότερα ή όλα τότε αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Κάτι το οποίο ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί πάντως, ειδικά όταν έχεις να θρέψεις την οικογένεια σου. Για την πραγματικότητα της χώρας μας νομίζω πλέον τα αντιγραμμένα είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ σχεδόν μονόδρομος.

PS αναφέρθηκα στη gaming βιομηχανία γιατί τέτοιου είδους είναι και το site κυρίως. Για πνευματικά δικαιώματα δεν ξέρω και πολλά όποτε δεν εκφέρω και γνώμη

More
16 Oct 2014 23:42 #150507 by Αγησίλαος Σιντόρης
Δεν ξερω αν αντιληφθηκα καλα αλλα απο τα σημεια 1 και 2 στο θεμα που ανοιξες φιλε μου φαινεται ειτε το οτι εισαι δυσαρεστημενος με το καθεστως της προστασιας των πνευματικων δικαιωματων ειτε οτι δεν συμφωνεις με την υπαρξη του(κατι που δεν το πιστευω).Εγω θα σου μιλησω ως ασκουμενος δικηγορος και θα σου πω οτι για να κρινεις μια νομοθεσια(γιατι περι νομοθεσιας μιλαμε) πρεπει να δεισ ποιους σκοπους εξυπηρετει αυτη και το ποτε νομοθετηθηκε γιατι υπαρχουν νομοθεσιες πολλων χρονων πισω που δεν συμβαδιζουν με το πνευμα της εποχης..Επομενως εγω θα πω οτι χωρις νομοθεσια που να προστατευει τα προιοντα της διανοιας μας δεν μπορουμε να ζησουμε στη σημερινη εποχη γιατι οτι και να κανεις αν δεν το κατοχυρωσεις τοτε θα σου το κλεψει καποιος αλλος σε χρονο ρεκορ..Τωρα με το γεγονος οτι δεν μπορει να κληρονομηθει το δικαιωμα στα πνευματικα δικαιωματα για να σου δωσω εν ολιγοις να καταλαβεις υπαρχουν δικαιωματα που ειναι αμεσα συνδεδεμενα με το προσωπο το οποιο τα εχει και δεν κληρονομονται και αυτα που κληρονομουνται,και φυσικα ολα αυτα εχουν σχεση με την φυση του δικαιωματος..Οντως ειναι μεγαλη η κουβεντα που ανοιξες απλα πρεπει να βλεπουμε ολες τις πλευρες, σε νομικη και σε κανονικη βαση για να βγαλουμε σωστα συμπερασματα..

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller