Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ευρωεκλογές 2014

More
22 May 2014 14:02 #144896 by Alex Filos
Μιας και δεν έχουμε κανένα topic για Ευρωεκλογές είπα να ανοίξω ένα. Καταλαβαίνω ότι η πολιτική συζήτηση πολύ συχνά είναι έντονη και εμπρηστική οπότε ελπίζω να είμαστε όλοι κόσμιοι και όχι επιθετικοί.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο google βρήκα μερικές δημοσκοπήσεις:

www.eklogika.gr/gallops/kapa_vim ... 11-05-2014
www.eklogika.gr/gallops/Public_I ... 12-05-2014
www.eklogika.gr/gallops/GPO_mega-13-05-2014
www.eklogika.gr/gallops/VPRC_epikaira-15-05-2014

Όλες δίνουν ΣΥΡΙΖΑ για πρώτο κόμμα με πολύ μικρή έως αρκετά μεγάλη διαφορά. Δυστυχώς βλέπουμε ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι ακόμα υψηλό.

Εγώ θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα κόμμα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βγει στο ευρωκοινοβούλιο αλλά ίσως θα έπρεπε, το κόμμα των Πειρατών.

Δεν ξέρω αν έχετε δει την σελίδα του piratebay τις τελευταίες μέρες. Έχει link για το ελληνικό κόμμα Πειρατών. Φαντάζομαι σε άλλες χώρες θα έχει για το αντίστοιχο εκεί καθώς υπάρχει ως κίνημα σε πολλές χώρες πλέον και πάντα έχει ευρωβουλευτές τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθόντας το link βρήκα το πρόγραμμα, κοινό ευρωπαϊκό:

elections.pirateparty.gr/?page_id=512

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λένε και ειδικά σήμερα που γίνεται ένας τεράστιος πόλεμος στην ελευθερία του Internet νομίζω είναι επίκαιρα.

Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος, εδώ η χώρα καίγεται, την ελευθερία του Internet θα κοιτάμε; Καταρχήν να πω ότι το πρόγραμμα αφορά και άλλα θέματα, κυρίως τον εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών και την επιστροφή της δύναμης λήψης αποφάσεων στους εκλεγμένους αντιπροσώπους. Πέρα από αυτό όμως, θα συμφωνήσω. Κι εγώ δεν έχω αποφασίσει αν θα τους ψηφίσω ή όχι. Άλλωστε αυτές οι εκλογές είναι φορτισμένες με πολλά θέματα. Επίσης στην Ελλάδα κατεβαίνουν μαζί με το κόμμα των Οικολόγων. Προσωπικά οι Οικολόγοι μου είναι συμπαθείς αλλά μπορεί άλλοι να μη θέλουν να τους στηρίξουν καθόλου.

Όπως και να έχει, θεώρησα σημαντικό απλά να ενημερώσω για την ύπαρξη των πειρατών, για όσους δεν το γνώριζαν. Πιστεύω ότι η εκπροσώπηση των πειρατών στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πιο σημαντική απ' ότι στο εθνικό κοινοβούλιο καθώς τα θέματα διαδικτύου αποφασίζονται κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από τα επιμέρους κράτη.

Ποία είναι η δική σας άποψη για τις Ευρωεκλογές;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 May 2014 14:09 #144897 by Μάνος Γρυπάρης
Τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων

Ανεξάρτητοι Έλληνες
[youtube:26me120w]
[/youtube:26me120w]

Δημοκρατική Αριστερά

ΕΠΑΜ

Η Ελιά (Πασόκ)

Νέα Δημοκρατία

Σύριζα

Το Ποτάμι

Χρυσή Αυγή

Προβλέψεις για Ευρωεκλογές

Εμένα η άποψή μου είναι πως ότι κι αν κάνετε μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και κάντε μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων στην περιοχή σας. Θα σας χρειαστεί και για τις Εθνικές Εκλογές.

Κανείς μην σκεφτεί "Μία ψήφος είναι, δεν πειράζει". Επειδή σήμερα ψηφίζουν κυρίως οι γέροι γιατί έχουν μάθει ή γιατί έχουν υποχρεώσεις και προβλήματα, πιστεύω πως αν όλοι ψήφιζαν τότε δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Άντε και καλό βόλι :wink:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
22 May 2014 17:13 #144904 by Ανδρέας Γρυπάρης
Μάνο ξέχασες το επαμ.
[youtube:2m0smvn8]
[/youtube:2m0smvn8]

More
22 May 2014 21:19 #144914 by Γιάννης Μοσχονάς
Κατράμι, φούμο στους αναποτελεσματικούς πολιτικούς, ήρθε η ώρα να υψώσουμε την σημαία του Jolly Roger στο κοινοβούλιο :D

More
22 May 2014 22:36 #144919 by Βασίλης
σαν ιδεα ειναι καλη φαση οι Πειρατες..
αλλα οι ελληνες πειρατες δυστυχως ειναι λιγο αλλα αντι αλλων..
απο καποια ατομα που γνωριζω προσωπικα ηταν αποτυχημενα μελη κομματων που ανηκουν στα ακρα ή στα 2 καταστροφικα κομματα και τωρα προσπαθουν να μεταφερουν και εκει τις αποψεις τους..
τελοσπαντων,μεγαλο θεμα που συχνα οδηγει σε καβγαδες.
Καλο ειναι ο κοσμος να ψηφιζει οτιδηποτε εκτος απο τα κομματα που μας κατεστρεψαν απο την μεταπολιτευση και μετα

More
25 May 2014 21:21 #145067 by Κώστας Προμπονάς
Δυστυχώς, όποτε μιλάμε για εκλογές από το 2012 και μετά, μου έρχεται στο μυαλό αυτός και μπλοκάρω:

[youtube:24v0hul0]
[/youtube:24v0hul0]

Και το μύνημα "see you in hell", τα λέει όλα!

Άντε, καλά αποτελέσματα αν και πάλι δεν βλέπω να ξημερώνει άσπρη μέρα
(...δυστυχώς αναμενόμενο) :(

More
26 May 2014 03:00 #145077 by Μάνος Γρυπάρης
Εκλογές 2014
Ακολουθούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2014. Η ώρα είναι 3 το βράδυ οπότε έχουμε το 60% των αποτελεσμάτων, συνεπώς θα ισχύουν σχεδόν στο ακέραιο με πολύ μικρή απόκλιση.

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση:
26-05 02:39 12.355/22.561 54,76 %
Κόμμα | % | Εδρες
ΣΥΡΙΖΑ 26,55% 6
Νέα Δημοκρατία 23,05% 5
Χρυσή Αυγή % 9,43 | 3
Ελιά: 8,02% | 2
Το Ποτάμι: 6,53% 2
Κ.Κ.Ε. 6,06% | 2
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 3,39% | 1
=========================
ΛΑ.Ο.Σ.: 2,72
Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες: 1,35
Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία 1,23
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ [ΕΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-Νέα Μεταρ. Ριζοσπ. Αν.-Χριστ/κό Κ. Ελλ.-Πατρ. Δίκτ. Αφύπν.] 1,04
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση) 1,02
ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ/ΔΡΑΣΗ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ 0,90
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,89
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 0,86
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 0,73
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 0,72
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 0,66
Ενωση Κεντρώων 0,64
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,60
Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ) 0,59
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία 0,50
Κοινωνία αξιών 0,36
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 0,30
ΣΧΕΔΙΟ Β΄ 0,20
Σοσιαλιστικό Κόμμα 0,19
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ 0,18
ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό 0,16
ΛΕΥΚΟ 0,16
ΔΡΑΧΜΗ [ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα - Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα] 0,15
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 0,15
ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 0,12
Δημ. Βεργής Ελληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 0,10
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο 0,10
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛ. ΛΑΪΚ. ΣΥΣΠ. (ΕΛ.ΛΑ.Σ.) [ΚΟΜ. ΕΘΝ. ΣΩΤ. (Κ.Ε.ΣΩ)-ΕΘΝ. ΛΑΪΚ. ΣΧΗΜ. (Ε.ΛΑ.Σ)-Κίν. Πολ/κής Αλήθ. (ΚΙ.Π.ΑΛ.)] 0,08
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 0,08
Α.Σ.Κ.Ε. 0,06
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,05
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0,05
Κ.Ε.ΑΝ. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 0,04

Αττική
Περιφερειάρχης: Ρένα Δούρου (Σύριζα)
Δήμαρχος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης (ανεξάρτητος)
Δήμαρχος Πειραιά: Γιάννης Μώραλης (ανεξάρτητος)
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης (ανεξάρτητος)

Οι Καμίνης και Μπουτάρης επανεξελέγησαν, ενώ ο Γιάννης Μώραλης έκανε την έκπληξη στον Πειραιά καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά και με την υποστήριξη Μαρινάκη και λοιπών δημοτικών συμβούλων (Νικοπολίδης κ.α.) πήρε την νίκη και μένει να δούμε αν θα καταπολεμήσει την ανεργία όπως λέει ή αν θα φέρει συμφέροντα στο δήμο όπως κατηγορείται. Τεράστιο ρόλο έπαιξαν ασφαλώς και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που τον στήριξαν.

Απόψεις
Για μένα, στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου μένω και ψηφίζω εξελέγη ο Γιάννης Κωνσταντάντος (Πασόκ) με 51,95% έναντι του Χρήστου Κορτζίδη (Σύριζα/παλαιότερα ΚΚΕ) με 48,05%. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το Λούνα Παρκ όπου πέθανε ένα 13χρονο παιδί και που αργότερα ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια με την ανοχή του Δήμου. Από την μία ήταν τραγικό λάθος του Δήμου, από την άλλη μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί ο νέος δήμαρχος για το αεροδρόμιο Ελληνικού, καθώς ο παλιός είχε κάνει αγώνα για να μην πωληθεί (όχι ότι θα άλλαζε κάτι καθώς ήδη έχει συμφωνηθεί η πώλησή του).

Αν θέλετε μπορείτε να γράψετε την άποψή σας για τις εκλογές καθώς και τι συνέβη στον δήμο σας.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
26 May 2014 16:03 #145085 by Νικολής Ασημάκης

Manos wrote: Απόψεις
Για μένα, στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου μένω και ψηφίζω εξελέγη ο Γιάννης Κωνσταντάντος (Πασόκ) με 51,95% έναντι του Χρήστου Κορτζίδη (Σύριζα/παλαιότερα ΚΚΕ) με 48,05%. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το Λούνα Παρκ όπου πέθανε ένα 13χρονο παιδί και που αργότερα ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια με την ανοχή του Δήμου. Από την μία ήταν τραγικό λάθος του Δήμου, από την άλλη μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί ο νέος δήμαρχος για το αεροδρόμιο Ελληνικού, καθώς ο παλιός είχε κάνει αγώνα για να μην πωληθεί (όχι ότι θα άλλαζε κάτι καθώς ήδη έχει συμφωνηθεί η πώλησή του).

Ψήφισα Κωσταντάτο και περιμένω να δω τι θα γίνει. Ο Κορτζίδης 8 χρόνια τώρα έφτασε στα όρια των ικανοτήτων του πιστεύω και ήθελα να δω καμιά καινούργια επιλογή. Ο Κωνσταντάτος είχε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις (και ποιος δεν έχει άλλωστε προεκλογικά) συν είναι νεότερος συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους, οπότε περιμένω μια πιο φρέσκια προσέγγιση. Βέβαια, η νεκροψία θα δείξει πόσο καλά τα πήγε ή όχι.