Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αγορά χρυσού/ Ενεχυροδανειστήρια

More
08 Jun 2012 17:18 #108922 by Παναγιώτης Σεντουκάς
Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτά τα μαγαζάκια με τις ταμπέλες "Αγορά χρυσού" που έχουν αρχίσει να ανοίγουν εδώ και κάμποσο καιρό ? Η μάλλον, επειδή σίγουρα τα έχετε παρατηρήσει, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι στο καλό συμβαίνει με αυτά ?

Τα βλέπω και εξαπλώνονται παντού, Ακριβώς όπως βλέπαμε κάποτε τα DVD Clubs να εξαπλώνονται και τα internet cafe αργότερα. Περπατάς σε μία περιοχή και μπορεί να δεις 3-4 από αυτά, ίσως και παραπάνω. Ένα νέο κατάστημα άνοιξε σήμερα κοντά στο σπίτι μου, και στον δρόμο από κάτω παίζει να έχουμε κάνα δύο ακόμα.

Υποθέτω ότι το βλέπουνε σαν την καλύτερη "επένδυση σε καιρό κρίσης", αλλά ακόμα και έτσι είναι κάπως υπερβολικό. Αυτό που με παραξενεύει ακόμη περισσότερο είναι ότι όλα είναι ίδια. Έχουν όλα τους αυτά τα αυτοκόλλητα στα τζάμια που δείχνουν μπάρες χρυσού, αυτοκίνητα, κοσμήματα κλπ, και προπαντός, τη μεγάλη ταμπέλα "ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ", λες και είναι αλυσίδα καταστημάτων. Δηλαδή όλα αυτά ανήκουν σε κάποιον ? Κάποιον που την έχει δει σαν επιχειρηματίας που θα θησαυρίσει με τις κακουχίες της Ελλάδας ? Ξέρω, έχω αρχίσει να ακούγομαι λίγο παράξενος :bduh:

Λοιπών ? έχετε ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα μαγαζιά ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jun 2012 17:33 #108923 by eliminator
όντως είναι όλα ίδια εξωτερικα λες και είναι αλυσίδα από τον ίδιο επειχηρηματία...Δε ξέρω τι παίζει αλλά εξαπλώνονται σαν τον ιό της γρίπης σε παιδικό σταθμό(φανταστείτε ρυθμό) και όσο μεγαλώνει η κρίση τόσο πιο συχνά τα βλέπουμε. Δεν έχω μπει ποτέ μέσα να δω τι παίζει αλλά αν πέσει κάνα άχρηστο χρυσαφικό παίζει να το δώσω, με το αζημείωτο φυσικά.

More
08 Jun 2012 18:47 #108924 by Παντελής Δασκαλέλος
Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω θεωρίες συνωμοσίας έχουν ακουστεί ότι πολλά από αυτά αποτελούν αλυσίδες ξένων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για ν' αγοράσουν χρυσό σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλα αγοράζουν πάνω κάτω στις ίδιες τιμές. Ένα στοιχείο ακόμα που ισχυροποιεί αυτή την άποψη, είναι ότι άνθρωποι που έχουν πάει για να πάρουν πίσω κοσμήματα που έχουν καταθέσει ως ενέχυρο, δεν τα βρίσκουν πότε εκεί κάτι που σημαίνει ότι έχουν διοχετευτεί κάπου αλλού. Πιθανόν στο εξωτερικό.