...και όχι μόνο.
(αναβάτες, ποδηλάτες, πεζοί)
Το τελευταίο δίμηνο έχω διανύσει πάνω από 3k χιλιόμετρα και έχω δεί τα α-πί-στε-υτα. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Προσπεράσεις επάνω σε στροφές, προσπεράσεις στην εσωτερική, tailgating στην δεξιά με την αριστερή άδεια, συμπεριφορές που γενικά περιμένουμε σε παιχνίδια με άπλετα save/load slots και όχι στον δρόμο.
Fun story. Σκηνικό προ λίγων ημερών:
Εμείς στην δεξιά λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου (νομίζω είχαμε ήδη μπεί προς Αττική οδό) στα 120χαω, και κτελατζής να μας έχει κολλήσει σε υπερβολικά επικίνδυνο βαθμό, έφτανε και στα δυο μέτρα άνετα, αναβοσβήνοντας φώτα συνέχεια για να μπούμε στην ΛΕΑ. Η αριστερή ήταν άδεια.
Η οποία ΛΕΑ κιόλας σε εκείνο το σημείο και δεδομένης της ταχύτητας με το ζόρι χώραγε το αμάξι. Που και υπέρδιπλη να ήταν, χάρη στον δολοφόνο εγώ δεν θα έκανα.
Κάθε φορά που αναβόσβηνε φώτα, αλάρμ για δυο χτυπήματα, χεράκι έξω και σήμα για προσπέραση. Τελικά μετά από δεκα λεπτά αξιώθηκε να προσπεράσει. Με το απαραίτητο χειροκρότημα από τους επιβάτες μου (χειροκροτούσε και το σκυλί την ταρζανιά του).
Άντε βγάλε άκρη τώρα.
Και σε όποιον τυχόν συμβεί το ίδιο, με την καμία δεν μπαίνετε ΛΕΑ! Όση ορατότητα και να έχετε. Θυμάμαι σκηνικό πριν χρόνια, όπου ακινητοποιημένο αυτοκίνητο επι της ΛΕΑ δεν είχε προλάβει να ανοίξει το Δ και μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη.
Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστούμε κάποια από τα πιο κουφά/άκυρα/ηλίθια/επικίνδυνα περιστατικά που μας έχουν τύχει στην άσφθσαθσλτο. Πέρα βέβαια από το όποιο γέλιο (ή κλάμα) ρίξουμε, που ξέρεις, κάτι μπορεί να μάθουμε από αυτά.
Για παράδειγμα πρόσφατα έμαθα και κατάλαβα πως σε αυτοκινητόδρομο τριών λωρίδων ανα κατεύθυνση η μόνιμη χρήση της μεσαίας
όταν η δεξιά είναι άδεια θεωρείται παράνομη. Ασχέτως με το οτι υπάρχει η αριστερή.
Πόσοι από εμάς άραγε οδηγούμε έτσι;