Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αγορά PC vs iMac και File Server

More
08 Apr 2010 00:29 #70415 by Μάνος Αλιμπέρτης
Έχει έρθει η ώρα για μία γενική αναβάθμιση διότι το PC έχει φτάσει αισίως 5,5 χρονών, το laptop 3 και πλέον δεν με καλύπτουν. Και πέρυσι τέτοια εποχή κοιτούσα για νέο μηχάνημα αλλα δυστυχώς λόγω απίστευτου φόρτου δουλειας και σχολής το άφησα τελείως...Μετα ήρθε το καλοκαιρακι και που μυαλο για αναβάθμιση. Οπότε πλέον τώρα είναι επιτακτική ανάγκη,

Καταρχάς το βασικότερο που πρέπει να αποφασίσω είναι αν θα διαλέξω PC ή MAC. Πρόσφατα αγόρασα iPhone και αν κρίνω απο το πόσο γαμάτο και ευχρηστο είναι το λειτουργικο του κινητού, τότε και το Mac Os θα είναι ακριβώς έτσι.

Το δίλλημα μου εισέρχεται στο γεγονός οτι αφενός το MAC έχει τέλεια λειτουργικότητα, δεν χρειάζονται defragment, είναι σταθερό, χωρίς ιούς με τέλεια interfaces κτλ κτλ και αφετέρου ότι λόγω σχολής (Η.Μ.Μ.Υ) χρειάζομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα windows αλλα και linux αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των προγραμμάτων και των εργαλείων δεν υπάρχουν σε MAC.

Ουσιαστικά οι δουλείες που χρειάζομαι τον υπολογιστή είναι:

-Προγραμματισμός, εργαλεία και προσομοιώσεις για τη σχολή: Εclipse, gcc, Νetbeans, dreamwaver, κάνα εργαλείο UML και ER, mySQL, MATLAB, ΧΙLINX καθώς και διάφορα δικτυακα εργαλεία.

-Ταινίες σε 1080p που το τωρινό μου μηχάνημα τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να παίξει.

-Αποσυμπίεση μεγάλων rar(ταινιών) και τα σχετικά

-Παιχνίδάκια όπως Fοοtball Manager, Strategy και κάνα FPS.

-Αντε και χαλαρά επεξεργασία video όπως dvd authoring, μετατροπή κάποιων παλιων video που έχω κτλ.

-Τα υπόλοιπα όπως το browsing, δουλειά σε word κτλ πιστευώ πως είναι αυτονόητα.

Ταυτόχρονα προκειμένου να έχω σε ένα μέρος τα αρχεία μου σκέφτομαι να φτιάξω ένα NAS-μικρό file server. Να το φτιάξω μόνος μου πάνω στο τωρινό PC που έχω ή να προτιμήσω κάποια έτοιμη λύση απο το εμπόριο; Οι ετοιμες λύσεις, σε λογικά οικονομικα πλαίσια, φτάνουν μέχρι 4 δισκους απ' όσο θυμάμαι και θα ήθελα να ειναι scalable ώστε μελλοντικα όσο χώρο χρειαστω να τον έχω.

Οθόνη υπάρχει (Dell WFP-08) αλλά αν πάρω MAC μάλλον πως θα τη πουλήσω για να καλύψω τη διαφορά και γιατί δεν θα χρειάζεται κιόλας.

Όπως καταλαβαίνεται σκοπεύω σε πλήρη αναβάθμιση όμως ταυτόχρονα είμαι και σε πλήρη δίλλημα με το τι ακριβώς να κάνω.

Ενα σενάριο που σκεφτόμουν ειναι να πάρω ενα macbook προκειμένου να έχω το λειτουργικό και να το συνδέσω με την οθόνη στο σπίτι μου και να φτιάξω και ενα PC ως βασικό.

Γενικά, έχω ένα ποσό στα 1600-1700 ευρώ για όλα μαζί. Αν βέβαια πουλήσω είτε την οθόνη είτε το laptop (αν παρω macbook) μπορει να αυξηθεί. Οποιαδήποτε πρόταση, σχόλιο και παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.

Το θέμα του file server είναι πιστευω το μονο στανταρ αφού καλύτερα να διαθέσω το ποσό σε δισκους και να αξιοποιήσω το τωρινό μηχάνημα

Athlon 64 x 2 στα 2,0 ghz, s939
MSI Κ8Ν Platinum με nforce 3
1 GB DDR 400 Mhz

WD Raptor 36 gb
2χ640 GB WD

Λογικα το μόνο που θα χρειαστω θα ειναι ενας raid controller για δέσω με κάποιο raid τους νέους δισκους που θα βαλω...

Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας.

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Apr 2010 15:54 #70485 by Alex
Η γνώμη μου είναι να μην πας σε mac... Κατ'εμέ δε προσφέρουν τίποτα και αν δε διαφημίζονταν σε κάθε σειρά θα τα είχε φάει η μαρμάγκα. Τώρα να πω υπερ και κατά δε χρειάζεται είναι προφανή. Αν θες να παίξεις Manager και κανα Fps αγόρασέ τα αν έχουν βγει... Πλέον με W7 ούτε το λειτουργικό είναι πλέον λόγος.

Πρόσφατα αγόρασα iPhone και αν κρίνω απο το πόσο γαμάτο και ευχρηστο είναι το λειτουργικο του κινητού, τότε και το Mac Os θα είναι ακριβώς έτσι.

Εεεε... Τί λες;!!

Για τον file server το πιο απλό και φτηνό είναι να πάρεις έναν PCI raid controler να ρίξεις τους σκληρούς επάνω και θα είσαι μια χαρά...
Αλλά και η ύπαρξη fileserver πιστεύω δεν είναι αναγκαία. Δεν ξέρω βέβαια τι θέλεις να κάνεις ακριβώς με αυτόν.

Για το μηχάνημα αν διαθέτεις 1600€ μπορείς να παρεις ότι γουστάρεις...
Ξεκινάς με έναν i7 930 (και όχι AMD όπως και οι δύο θα θέλαμε καθώς θέτεις πολύ ψηλά τον πήχη με την τιμή που έδωσες! Ίσως αν βγουν οι 6πύρινοι να χτυπάνε τους i7)) και μία 5850 (γιατί το γουρούνι που έχεις για οθόνη θα θέλει πράμα αν θες να παίζεις και τίποτα) και μετά παίζεις σε ότι θες.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
10 Apr 2010 17:03 #70583 by Μάνος Αλιμπέρτης
Μοrdred, thanks για την απάντηση!!!

Σιγουρα το τμήμα marketing της Apple κάνει θαύματα, αλλά το Μac OS X και το iPhone OS είναι εξαιρετικά λειτουργικα το καθένα (στο χώρο του). Ειναι καρακλειδωμένα και στο iPhone OS λειπουν ορισμένα πράγματα αλλά προσφέρουν επίσης παρα πολλα αλλά (Ασφάλεια, σταθερότητα, καταπληκτικο User Interface κτλ). Επίσης και τα μηχανήματα Mac έχουν πολλα θετικά στο τι προσφέρουν αλλα ειδικότερα οι iMac ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ.

Οπότε αυτο που κατέληξα ειναι να παρω τώρα PC και στο εγγύς μέλλον που θα χρειαστω και laptop να πάω σε macbook (και απο αμερική για να γλυτώσουμε τπτ γιατι εδω πάλι ειναι πολυ ακριβα) που προσφέρουν πολλα πράγματα: εξαιρετικο touchpad, πολυ καλη οθόνη, μπαταρία που κρατάει 7 ώρες κτλ. Πιστεύω πως είναι καλή λύση. Οταν χρειαστω ένα νέο laptop θα πάρω το macbook ώστε αν γνωριστω και με τον κόσμο του Mac.

Ton File server τον θέλω για μοιρασμα αρχείων στο σπίτι (κινητο, laptop και PC) ώστε να έχω κάτι που μελλοντικα θα με καλύψει πλήρως και σε επιδόσεις και σε επεκτασιμότητα. Επίσης θα χρησιμευε πολυ να του έχω Linux πάνω όποτε χρειάζομαι να τρέχω προγραμματιστικα εργαλεία και επιστημονικα applications για τη σχολη. Ακόμη θα μπορούσε να παίξει και για μοίρασμα αρχείων με κάτι φίλους μου με wireless κεραίες που μένουν κοντά μου, upload rar αρχείων στο rapidshare και πολλα πολλά άλλα, πιο πολύ μελλοντικά.

Eσύ τι διάταξη θα μου πρότεινες για τα data μου; Μάλλον πως είσαι υπερ του να τα ρίξω όλα στο βασικο μου PC που θα δουλευω :P Aλλά σκέφτομαι ότι τα critical data θα είχαν μια χαρα back up στοn file server :P (δλδ να υπάρχουν και στο βασικο PC).

Πρόγραμμα για sync αρχείων εκτός του Αcronis έχετε υποψιν σας;

Τα 1600€ είναι και για PC και για τον Server (controller και κάποιους δίσκους) αλλα για ορισμένα accessories : router και keyboard οπότε ο 930 είναι τοο much.

Γέρνω προς τον i7 830 με 8GB Ram αλλα με προβληματίζει
1) αν η Intel θα βγάζει μοντέλα για το s1366
2) αν οι 6πύρηνοι της AMD που θα ειναι σε socket με μεγάλη αναβαθμησιμότητα χτυπήσουν στα ίσια τον i7 830.

More
10 Apr 2010 19:45 #70586 by Alex
Με mirror σε οποιδήποτε μηχάνημα δε θα εχεις προβλημα. Ούτε synch ουτε τιποτα. Δεν εχω δει σε κανεναν να σκανε δυο σκληροι...!

Λοιπόν i7 830 δεν υπάρχει πλέον. Γνώμη μου ειναι αν πας σε intel αξιζει μονο σε socket 1366. Αν θες κατι αλλο πάρε έναν AM3 965 και όταν βγουν οι 6 πύρινοι και θες οπωσδήποτε παίρνεις και τον βάζεις σε am3...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
10 Apr 2010 20:50 #70590 by Μάνος Αλιμπέρτης
Bασικά εννοούσα τον core i7 860

www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 5I7860.htm

Απο παντού έχω ακουσει οτι το s1366 δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω εκτός απο υψηλότερες θερμοκρασίες (αρα και θόρυβο για να ψύχεις) μιας και το triple channel δεν αξιοποιειται απο καμια εφαρμογή προς το παρον.

Απο raid 5 έχεις τίποτα υπόψιν σου;

More
10 Apr 2010 21:18 #70591 by Alex
Να σου πω την αλήθεια έχεις ένα δίκιο... Αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η intel με στο μέλλον με τα sockets... Δες bences και αποφάσισε...

www.anandtech.com/bench/CPU/2

Για Raid 5 δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει controller. Αλλιώς πας σε μητρική που έχει raid5.

EIZO S2401W 24'' TFT

More
11 Apr 2010 13:59 #70599 by Μάνος Αλιμπέρτης
Thanks για το link με τα reviews!!!

Βέβαια απ΄όσο είδα δεν έχει τους 6πύρηνους ακομη. Ξέρουμε πότε θα βγουν reviews;

More
12 Apr 2010 13:41 #70637 by Alex
Τέλη Απρίλη βγαίνουν.. Οπότε...

EIZO S2401W 24'' TFT