Μοrdred, thanks για την απάντηση!!!
Σιγουρα το τμήμα marketing της Apple κάνει θαύματα, αλλά το Μac OS X και το iPhone OS είναι εξαιρετικά λειτουργικα το καθένα (στο χώρο του). Ειναι καρακλειδωμένα και στο iPhone OS λειπουν ορισμένα πράγματα αλλά προσφέρουν επίσης παρα πολλα αλλά (Ασφάλεια, σταθερότητα, καταπληκτικο User Interface κτλ). Επίσης και τα μηχανήματα Mac έχουν πολλα θετικά στο τι προσφέρουν αλλα ειδικότερα οι iMac ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ.
Οπότε αυτο που κατέληξα ειναι να παρω τώρα PC και στο εγγύς μέλλον που θα χρειαστω και laptop να πάω σε macbook (και απο αμερική για να γλυτώσουμε τπτ γιατι εδω πάλι ειναι πολυ ακριβα) που προσφέρουν πολλα πράγματα: εξαιρετικο touchpad, πολυ καλη οθόνη, μπαταρία που κρατάει 7 ώρες κτλ. Πιστεύω πως είναι καλή λύση. Οταν χρειαστω ένα νέο laptop θα πάρω το macbook ώστε αν γνωριστω και με τον κόσμο του Mac.
Ton File server τον θέλω για μοιρασμα αρχείων στο σπίτι (κινητο, laptop και PC) ώστε να έχω κάτι που μελλοντικα θα με καλύψει πλήρως και σε επιδόσεις και σε επεκτασιμότητα. Επίσης θα χρησιμευε πολυ να του έχω Linux πάνω όποτε χρειάζομαι να τρέχω προγραμματιστικα εργαλεία και επιστημονικα applications για τη σχολη. Ακόμη θα μπορούσε να παίξει και για μοίρασμα αρχείων με κάτι φίλους μου με wireless κεραίες που μένουν κοντά μου, upload rar αρχείων στο rapidshare και πολλα πολλά άλλα, πιο πολύ μελλοντικά.
Eσύ τι διάταξη θα μου πρότεινες για τα data μου; Μάλλον πως είσαι υπερ του να τα ρίξω όλα στο βασικο μου PC που θα δουλευω
Aλλά σκέφτομαι ότι τα critical data θα είχαν μια χαρα back up στοn file server
(δλδ να υπάρχουν και στο βασικο PC).
Πρόγραμμα για sync αρχείων εκτός του Αcronis έχετε υποψιν σας;
Τα 1600€ είναι και για PC και για τον Server (controller και κάποιους δίσκους) αλλα για ορισμένα accessories : router και keyboard οπότε ο 930 είναι τοο much.
Γέρνω προς τον i7 830 με 8GB Ram αλλα με προβληματίζει
1) αν η Intel θα βγάζει μοντέλα για το s1366
2) αν οι 6πύρηνοι της AMD που θα ειναι σε socket με μεγάλη αναβαθμησιμότητα χτυπήσουν στα ίσια τον i7 830.