Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Seagate: Γενική συζήτηση

More
21 Dec 2005 22:55 - 22 Apr 2023 13:12 #6854 by Μάνος Γρυπάρης
Σε αυτό το forum topic θα συζητάμε για την Seagate, η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως για τους σκληρούς της δίσκους.

Διάβασα τώρα μόλις το άρθρο του Τάσου ότι η Seagate εξαγόρασε την Maxtor

Αν θυμάμαι καλά η Maxtor δεν είχε αγοράσει την Quantum? Οι 2 συγκεκριμένες μάρκες σκληρών δίσκων ήταν οι μεγαλύτερες πατάτες που βγήκαν ποτέ. Στον Pentium 1 είχα πρωτοπάρει Maxtor 1GB και μου είχε crashάρει ενώ ο Quantum Fireball 3GB ψόφησε μετά από 3-4 χρόνια λειτουργίας στην Amiga 1200. Αντιθέτως μέχρι σήμερα έχω πάρει 5 Seagate 3GB, 4GB, 15GB, 30GB και 120GB και ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έχει πάθει το παραμικρό.

Πλέον όλες οι εταιρείες στοχεύουνε στο μονωπώλιο. ’μα σου κάτσει μια καλή αρχιτεκτονική κάπου, τότε όλα είναι πιθανά. Όπως η Creative τα κατάφερε με τις κάρτες ήχου, έτσι βλέπω και την Seagate σε βάθος χρόνου να υπερισχύει της Western Digital, έστω και δύσκολα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 22 Apr 2023 13:12 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Dec 2005 23:10 #6855 by Alex
Διαφωνώ Μάνο!Οι Maxtor ήταν από τους καλύτερους σκληρούς οπως και οι Quantum.Οι seagate κορυφή ενώ οι πιο τραγικοί (με βάση με όσους καμένους έχουν δει τα μάτια μου...) οι Western Digital

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
21 Dec 2005 23:11 #6856 by Τάσος Γεωργίου
Seagate θα λέγεται, εξαγορά κάνανε όχι συγχώνευση αλλά ήθελα να κάνω λογοπαίγνιο... :mrgreen:

λοιπόν δεν θα διαφωνήσω και γω φαν τον seagate είμαι αλλά πιστεύω ότι οι δίσκοι είναι mostly πόσο κωλόφαρδος είσαι και τι θα σου κάτσει.. αν και οι maxtor έχουν ένα ιδιαίτερο appeal στους χρήστες των mac οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να διευρύνει το κοινό της.

More
27 Dec 2005 22:44 #7017 by Ανδρέας Γρυπάρης
Χαχαχα! Η Seagate η καλύτερη ? Μας κοροϊδεύεις ? διάβασε αυτό
Και να συμπληρώσω : H αγαπημένη μου μάρκα από σκληρούς δίσκους είναι φυσικά ο Quantum και μετά ακολουθεί Maxtor, Fujitsu, Western digital και τέλος τέλος ο Seagate. Να σημειώσω ότι είχα δύο δίσκους Seagate στα 4 GB ο καθένας αλλά και οι δύο ψόφησαν! Ο ένας δεν σπίνιαρε και ο άλλος αγκομαχούσε να διαβάσει η κεφαλή.
@ mordred συμφωνώ επίσης!

More
28 Dec 2005 00:40 #7022 by Μάνος Γρυπάρης
Ρε άσε τα παπατζιλίκια. Εσύ τους ψόφησες! Αφού τα παίρνεις μαύρα από την Quantum εδώ και χρόνια. :mrgreen:

Αν ρωτήσεις τον Κώστα από το MSystems θα το επιβεβαιώσει κι ο ίδιος ότι όχι μόνο προτείνει Seagate αλλά οι περισσότεροι σκληροί που κατέληγαν πάντοτε στα σκουπίδια ήταν οι Quantum και οι IBM. :wink:

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
28 Dec 2005 01:16 #7024 by Ανδρέας Γρυπάρης

Manos wrote: Ρε άσε τα παπατζιλίκια. Εσύ τους ψόφησες! Αφού τα παίρνεις μαύρα από την Quantum εδώ και χρόνια. :mrgreen:

Αν ρωτήσεις τον Κώστα από το MSystems θα το επιβεβαιώσει κι ο ίδιος ότι όχι μόνο προτείνει Seagate αλλά οι περισσότεροι σκληροί που κατέληγαν πάντοτε στα σκουπίδια ήταν οι Quantum και οι IBM. :wink:

Ααα ναι ? Τότε γιατί από το PCtechnology.gr συνέχεια βλέπω άτομα να παραπονιούνται για χαλασμένους δίσκους Seagate ? Η άλλοι που λένε ότι κάνουν πολύ θόρυβο.. και σε εμένα μου έτυχε χαλασμένος 2GB Fujitsu αλλά ο 10GB κανονικά παίζει.
Εγώ τους ψόφησα ?? καλά θα μας τρελάνεις ? όπως μου τους έδωσες τους έβαλα και δεν δουλεύουν .. ας τα ψόφια..
Και οι IBM είναι πολύ καλοί δίσκοι αρκεί να σου βρεθεί το καλό κομμάτι..
Και αν παρακολουθήσεις στο εργοστάσιο πώς παρασκευάζεται ένας δίσκος τότε θα τρομάξεις ! με μόλις 6 μικρόμετρα είναι η απόσταση της κεφαλής από τον δίσκο ! Ένα λάθος να γίνει ο δίσκος είναι για πέταμα.. η μπορεί τα προβλήματα να παρουσιαστούν στο μέλλον. Γιαυτό υπάρχει και η εγγύηση για να σε καλύψει.

More
28 Dec 2005 04:01 #7030 by Μάνος Γρυπάρης
Εμένα πάλι από τους 4 Seagate όσα χρόνια τους είχα δεν έπαθαν τίποτα.
Να σου δείξω κι εγώ άλλα τόσα topics με χαλασμένους IBM & Quantum? Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα topics. Μπορούμε όμως να πάμε σε ένα κατάστημα και να ρωτήσουμε πόσους σκληρούς από την κάθε μάρκα γυρνάνε πίσω για αλλαγή. Εγώ ρώτησα στο MSystems , ρώτα άμα θες από κοντά 2-3 τεχνικούς από το Πλαίσιο να δεις τι θα σου πούνε.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
23 Apr 2023 10:55 #270819 by Nikos Georgopoulos
Η Seagate θα πληρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο στην Αμερική επειδή πούλησε σκληρούς δίσκους στην Κινεζική Huawei

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν εξαγωγές προς την Κίνα.

Η Αμερική από το 2000 δεν επιτρέπει τις εξαγωγές προς την Κίνα για λόγους...εθνικής ασφαλείας. Η Seagate λοιπόν  θα πληρώσει την Αμερικανική κυβέρνηση 300 εκατομμύρια δολάρια (15 εκατομμύρια ανά τρίμηνο) επειδή πούλησε σκληρούς δίσκους στην Κινεζική Huawei, από το 2020 έως το 2021! 

Η Seagate συμφώνησε να πληρώσει στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τα 300 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) της κυβέρνησης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η Seagate παραβίασε τους "κανόνες για τις εξαγωγές σε εταιρεία με έδρα την Κίνα" όταν της πούλησε ορισμένους σκληρούς δίσκους κατά τη διάρκεια 13 μηνών από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Ορισμένοι σκληροί δίσκοι είναι "περισσότεροι από 7,4 εκατομμύρια", κι έχουν αξία 1 δις δολάρια, δηλαδή περίπου 1.104.732.205 $, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της BIS . Το Bureau ισχυρίζεται ότι η Seagate έγινε ο μοναδικός προμηθευτής σκληρών δίσκων στην Huawei κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτά τα μέτρα ξεκίνησαν ως απάντηση στην πεποίθηση των ΗΠΑ ότι η Huawei «εμπλέκεται σε δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια ή τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και οι θυγατρικές της εκτός ΗΠΑ αποτελούν σημαντικό κίνδυνο εμπλοκής σε δραστηριότητες αντίθετες με την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών». 

Η Huawei εντείνει τις εσωτερικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις και πιο πρόσφατα αναφέρει σημαντική απώλεια κερδών από το 2022 έως το 2023. Εν τω μεταξύ, Αμερικανικές εταιρείες που μπορεί να προμήθευαν προηγουμένως την Huawei είδαν ότι θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα για να μην δεχτούν και αυτές πρόστιμο. Η Seagate, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε καμία κύρωση όταν πούλησε σκληρούς δίσκους στην Huawei.

«Αν και πιστεύαμε ότι συμμορφωνόμασταν με όλους τους σχετικούς νόμους ελέγχου εξαγωγών τη στιγμή που πραγματοποιήσαμε τις επίμαχες πωλήσεις μονάδων σκληρών δίσκων, αποφασίσαμε ότι η ενασχόληση με την BIS και η διευθέτηση αυτού του ζητήματος ήταν ο καλύτερος τρόπος δράσης», λέει ο CEO της Seagate, Dave Mosley.

Αντί να καταπολεμήσει την υπόθεση, η Seagate επέλεξε να πληρώσει, αναφέροντας ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με τους «κινδύνους και το κόστος της παρατεταμένης δικαστικής διαμάχης που εμπλέκεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και το μέγεθος της πιθανής ποινής. Η εταιρεία επιθυμεί να επικεντρωθεί στις τρέχουσες επιχειρηματικές προκλήσεις και στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της».

Τα 300 εκατομμύρια δολάρια εξακολουθούν να είναι μια τεράστια αμοιβή και ένα ποσό που πιθανότατα θα βλάψει οικονομικά τη Seagate για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το πόσο θα τσιμπήσει θα εξαρτηθεί από το αν μια ευρύτερη πτώση στις πωλήσεις τεχνολογίας θα συνεχίσει να βλάπτει την εταιρεία. Η Seagate ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μειώθηκε κατά 39% ως προς τα έσοδα τους τελευταίους μήνες του 2022 έναντι του 2021, κατά τη διάρκεια του οποίου η Seagate είχε καθαρή ζημία 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από αυτό πιθανόν πολλές Αμερικανικές εταιρείες θα σκεφτούν αν αξίζει με τέτοια μέτρα να έχει μια εταιρεία έδρα την Αμερική. Γιατί να μην μεταφέρει την έδρα της εκτός Αμερικής όπου θα μπορεί να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει; Συν τις άλλοις, οι Αμερικανικές τράπεζες έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και μένει να δούμε αν θα αντέξουν φέτος