Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Digital Camera OLYMPUS mju 500 NAVY BLUE

More
21 Dec 2005 17:46 #6846 by Andriana
Poia einai gnwmh sas gia to sygekrimeno modelo :

www.multirama.gr/Multirama/produ ... p_id=57352 ?

Me endiaferei ena modelo gia na bgazw fwtografies omorfwn topiwn kai oikogeneiakes, oxi kati tromero :) .
Opote parakalw ean exete kapoio kalutero modelo na mou proteinete, parakalw polu na to kanete, gia thn agora auth skopeuw na ksodeyw mexri kai 300 Euro.
Epishs ean kapoios 8elei parakalw polu na mou ekshghsei ton paragonta ths Elaxisths estiashs : poso shmantikos einai ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Dec 2005 18:29 #6848 by Τάσος Γεωργίου
καλό μοντελάκι για τη δουλειά που το θές αν και προσωπικά θα πρότεινα να κοιτάξεις και τις casio exilim. ιδίως την z-750 αν και ξεφεύγει λίγο απ' τον προυπολογισμό σου. είναι κατά γενική ομολογία οι καλύτερες compact από φωτογραφική άποψη (φακοί, αισθητήρας, εστίαση κλπ.).

ελάχιστη εστίαση είναι το λεγόμενο macro. κοινώς θες να βγάλεις ένα λουλουδάκι, ένα ζουζουνάκι κλπ. με λεπτομέρεια. Για να το κάνεις αυτό όμως θα πρέπει να έχεις μια άλφα μεγέθυνση. Αυτή η μεγέθυνση του ειδώλου όμως απαιτεί πολύπλοκα συστήματα φακών που είναι ακριβά, βαριά και μεγάλα. Οπότε εξ ορισμού αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε point and shoot. έτσι οι κατασκευαστές φροντίζουν ότι σε συγκεκριμένο mode λειτουργίας η κάμερα να μπορεί να εστιάζει πολύ κοντά ωστέ να πετυχαίνει μια αξιοπρεπή μεγέθυνση (πχ. να γεμίζεις το κάδρο με ένα λουλούδι). Σαν γενικός κανόνας όσο πιο κοντά μπορεί να εστιάσει μια point&shoot τόσο καλύτερη μεγένθυση παίρνεις. Φυσικά όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο να βγάλεις κάτι ζωντανό καθώς δεν μπορώ να φανταστώ έντομο που θα το πλησίαζες στους 7 πόντους και θα καθόταν να σε κοιτάει. Aν θες να ασχοληθείς με macro φωτογράφηση απλά δεν παίρνεις compact :wink:

αυτά... :mrgreen:

More
21 Dec 2005 18:47 #6849 by Μάνος Γρυπάρης
Καταρχάς ότι κι αν πάρεις από Μεγάλα καταστήματα, στο Πλαίσιο θα το βρεις φθηνότερα.

Eγώ θα σου πρότεινα μια Sony Cybershot για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο από κάθε άποψη (αντοχή, συμβατότητα με το PC χωρίς προβλήματα κτλ.). Στα 5 Megapixel υπάρχει μοντέλο που κάνει ακριβώς 300 Ευρώ (Cyber-shot DSC-T33). Ρίξε μια ματιά εδώ:
shop.sonystyle-europe.com/SonySt ... DIG05NAVGR

Eπίσης θα σου πρότεινα αν βρεις λίγο παλιότερα μοντέλα της Sony Cybershot να τα πάρεις, δεν θα έχουν και πολλές διαφορές και θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα.

Για πλήρη λίστα δες εδώ:
shop.sonystyle-europe.com/SonySt ... 002BC29B8F

Tώρα για την ελάχιστη εστίαση δεν τα ξέρω τα κόλπα. Σε αυτά θα σε διαφωτίσει ο Δερμάνης κι ο Γεωργίου :mrgreen:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
21 Dec 2005 19:10 #6851 by a Guest
Replied by a Guest on topic Digital Camera OLYMPUS mju 500 NAVY BLUE
Εγώ έχω μια Ixus της Canon κ'είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Και οι Sony βέβαια είναι εγγύηση..Οτι κι αν πάρεις πάντως,να προσέξεις να έχει μπαταρία λιθίου(όπως τα κινητά)και όχι αυτές τις κοινές γιατί δεν κρατάνε καθόλου!Αυτή που διάλεξες έχει λιθίου,αλλά δεν ξέρω αν παίρνει ΜΜC κάρτα μνήμης.Τσέκαρέ το,γιατί τα 32mb δε φτάνουν για τίποτα!

More
21 Dec 2005 19:17 #6852 by Τάσος Γεωργίου
μ' άρεσει που είμαστε το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που προτείνουμε τα προιόντα της sony ως τα πλέον συμβατά από άλλα. :lol: :lol:

btw, elitejal, όταν καταλήξεις σε μοντέλο πήγαινε εδώ και ψάξε για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει. έτσι θα βρείς σίγουρα το φθηνότερο που παίζει.

επίσης τα 5 mp με τους αισθητήρες που έχουν οι compact δεν λένε τίποτα καθώς ο θόρυβος είναι στο θεό (εννοώ πως και με 2 και με 3 αν μιλάμε για τους ίδιους φακούς την ίδια ποιότητα θαχες, απλά συνήθως τα περισσότερα mp=ακριβότερα μοντέλα=πιο προσεγμένα οπτικά).

Επίσης η DSC-T33 είναι ultra compact και δεν προτείνετε σε καμμία περίπτωση ως αντικατάστάτης compact απλά ως μια δεύτερη μηχανή που έχεις πάντα μαζί σου, καθώς έχει πλήθος μειονεκτημάτων από άποψη αρχιτεκτονικής (σκοτεινοί φακοί,αδύναμο φλας =>πολύς θόρυβος λόγω υψηλών iso που προσπαθούν να παλέψουν τους σκοτεινούς φακούς).

Αν απ' την άλλη πρώτη προταιρεότητα είναι το μέγεθος κοίτα τις ultra compact αλλά μην περιμένεις πολλά. (ούτε απ' τις compact μην περιμένεις παπάδες εδώ που τα λέμε αλλά whatever... :mrgreen: )