Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

.MKV σε .AVI

More
16 Dec 2009 22:00 #66837 by Vagelis
.MKV σε .AVI was created by Vagelis
Εχω κατεβασει ενα βιντεο και ειναι σε μορφη .mkv . Ξερει καποιος καποιο προγραμμα να το μετατρεψω σε .avi? Αν το μετατρεψω θα χει ιδια ποιοτητα και ιδιο μεγεθος?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jan 2010 15:19 #67522 by Μάνος Γρυπάρης
Με το Any Video Converter μετατρέπεις ότι βίντεο θες σε ότι ποιότητα/διαστάσεις θες.
Ξέρεις που θα το βρεις :wink:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 Jan 2010 15:26 #67524 by Νικόλαος-Χρήστος Κόγγος
Και εγώ το Any Video Converter έχω, τη δωρεάν έκδοση εννοείται, και μου δουλεύει αρκετά καλά για τις μικρομετατροπές που το θέλω.

PC user forever !!!

More
04 Jan 2010 23:19 #67580 by Μάνος Αλιμπέρτης
Kαι το link για να το κατεβάσεις

www.any-video-converter.com/prod ... ideo_free/

Πιστεύω πως είναι μία απο τις καλύτερες δωρεάν λύσεις.

Everything that has a beginning has an end...

More
06 Jan 2010 14:22 #67653 by Αντώνης Παπαθανασίου
Βασικά δεν βλέπω τον λόγο να το μετατρέψεις αφού τα .mkv παίζουν κανονικά σε wmp και mpc (εκτός αν θέλεις να το κάνεις edit) :P

Το οτι θα χάσεις σε ποιότητα είναι σίγουρο, το πόσο θα χάσεις εξαρτάται από την ποιότητα του .mkv: αν είναι στα 720p θα χάσεις αρκετά αλλά ίσως να βλέπεται, αν είναι στα 1080p θα χάσεις σχεδόν ολόκληρο το video.

Ακόμα και αν μετατρέψεις ένα αρχείο .mkv 1.2gb σε avi μεγέθους 8gb, πάλι η ποιότητα θα είναι επιεικώς τραγική, αφού το η συμπίεση του mpeg4 είναι πολύ μεγαλύτερη.

More
28 Apr 2010 12:58 #71395 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου ένα βίντεο σε αρχείο .mkv το οποίο όμως κρύβει μέσα του υπότιτλους και δυο διαφορετικές γλώσσες! Το αρχείο είναι ένα και δεν υπάρχουν ξεχωριστά αρχεία για τους υποτιτλους (τύπου .srt) . Εγώ αυτό που θέλω είναι να μου πει κάποιος αν μπορω να μετατρέψω το .mkv σε αρχείο DVD (δηλαδη το video να αναγνωρίζεται απο όλα τα DVD players ) ή σε μορφη .avi αλλα να κρατησω την γλωσσα στα Ιαπωνικά και τους αγγλικους υποτιτλους σε ενα αρχειο.

Δεν ξέρω αν βοηθαει, αλλα το αρχειο ανοιγει μονο με VLC Player και είναι 1,57GB .

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
28 Apr 2010 13:58 #71399 by Aνέστης Αδαμίδης
Κοίτα, εγώ έχω ένα πολύ καλό converter που μου έδωσε ένας φίλος και μετατρέπει οποιαδήποτε βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν έχω ξανακούσει τη μορφή αρχείου που λες, αλλά λογικά θα μπορεί να το μετατρέψει. Magic Video Converter λέγεται το πρόγραμμα. Εγώ το πήρα από CD και δεν ξέρω να σου πω αν κυκλοφορεί στο internet. Ψάξε το αν θες.

More
28 Apr 2010 14:23 #71402 by Μπάμπης Χαραλάμπους

TheReaper wrote: Κοίτα, εγώ έχω ένα πολύ καλό converter που μου έδωσε ένας φίλος και μετατρέπει οποιαδήποτε βίντεο σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν έχω ξανακούσει τη μορφή αρχείου που λες, αλλά λογικά θα μπορεί να το μετατρέψει. Magic Video Converter λέγεται το πρόγραμμα. Εγώ το πήρα από CD και δεν ξέρω να σου πω αν κυκλοφορεί στο internet. Ψάξε το αν θες.

Η μορφή του αρχειου που λεω επάνω ειναι πολυ διαδεδομενη. Μάλιστα νομιζω πως αυτο ειναι το αρχειο που εχουν και τα blu-ray. Εχω ψάξει το θεμα και απο οτι εχω καταλαβει το matroska (mkv) εχει υψηλη συμπιεση και αμα του αλλαξεις format μπορει να 10 πλασιαστει το μεγεθος του! Δεν ειμαι σιγουρος ομως.

Το προγραμμα που λες το ξερω ειναι πολυ καλο αλλα δεν κανει την δουλεια που θελω γιατι θελω να απομομωνωσω μονο την μια γλωσσα και να ενσωματωθουν οι υποτιτλοι. Θελει αλλη διαδικασια....

Tnx παντως.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
12 May 2010 10:57 #71915 by Γιάννης Παναγιωτίδης
το convertxtodvd ειναι το προγραμμα που θές. απλα πρέπει να ξέρεις τα παρακάτω:
αφου είναι τετοιο το format του αρχειου σου σημαίνει οτι το κατέβασες με μεγάλη ανάλυση. όταν το μετατρέψεις ανάλυση θα χάσεις σίγουρα και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Και οσο για την συμπίεση, όχι, δεν μεγαλώνει το μέγεθός του, αντιθέτως μικραίνει και χωράει άνετα σε DVD. αυτος ειναι μάλλον ο λόγος που χάνει ποιότητα το βίντεο.
Αυτο το πρόγραμμα είναι το πιο γνωστό για αυτές τις δουλειές. είναι για να φτιάξεις DVD απο οποιοδήποτε format.
Φυσικά το προγραμμα δεν διατίθεται δωρεάν αν και θα το βρείς άνετα σε πολλά forums.
Επίσης πρέπει να ξέρεις πως ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις δουλειες. Αν δεν έχεις ένα καλο τότε μην κατεβάζεις τζάμπα βιντεο μεγάλης ανάλυσης γιατι θα "ζοριστεί". Και κατι τελευταίο, για καλύτερη δυνατη απόδοση θα πας στις ρυθμίσεις του προγράμματος και και θα βάλεις να κάνει διπλό πέρασμα(πιστέυω οτι κάνει καλύτερη δουλειά έτσι αν και δεν ειμαι σιγουρος :P )
Αυτα απο εμένα :D

More
12 May 2010 11:46 #71917 by Μπάμπης Χαραλάμπους

IloveGames wrote: το convertxtodvd ειναι το προγραμμα που θές. απλα πρέπει να ξέρεις τα παρακάτω:
αφου είναι τετοιο το format του αρχειου σου σημαίνει οτι το κατέβασες με μεγάλη ανάλυση. όταν το μετατρέψεις ανάλυση θα χάσεις σίγουρα και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Και οσο για την συμπίεση, όχι, δεν μεγαλώνει το μέγεθός του, αντιθέτως μικραίνει και χωράει άνετα σε DVD. αυτος ειναι μάλλον ο λόγος που χάνει ποιότητα το βίντεο.
Αυτο το πρόγραμμα είναι το πιο γνωστό για αυτές τις δουλειές. είναι για να φτιάξεις DVD απο οποιοδήποτε format.
Φυσικά το προγραμμα δεν διατίθεται δωρεάν αν και θα το βρείς άνετα σε πολλά forums.
Επίσης πρέπει να ξέρεις πως ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις δουλειες. Αν δεν έχεις ένα καλο τότε μην κατεβάζεις τζάμπα βιντεο μεγάλης ανάλυσης γιατι θα "ζοριστεί". Και κατι τελευταίο, για καλύτερη δυνατη απόδοση θα πας στις ρυθμίσεις του προγράμματος και και θα βάλεις να κάνει διπλό πέρασμα(πιστέυω οτι κάνει καλύτερη δουλειά έτσι αν και δεν ειμαι σιγουρος :P )
Αυτα απο εμένα :D

Σε ευχαριστώ παρα πολύ!
Η αλήθεια είναι όμως οτι το έψαξα κι εγώ ομως και βρήκα άλλη λύση και μάλιστα χωρις να χάνω την ποιότητα του αρχικού αρχείου.

Πρώτα κατέβασα το mkv2vob. Αυτό είναι ένα προγραμμα το οποίο κανει οτι ακριβως ήθελα (επιλέγεις τους υποτιτλους και τον ήχο που θες και το κάνει .avi). Στην δική μου περιπτωση από ένα αρχείο .mkv 1,57GB μου βγήκε ενα .avi 5.20GB (ίδιο σε ποιότητα με το mkv)!! Ξέχασα να σας πω πως το mkv2vob βγάζει αρχεία avi τα οποία ειναι playable ΜΟΝΟ στο PS3.

Έτσι τώρα είχα 2 προβλήμματα.
α)Ένα τεράστιο αρχείο το οποίο δεν χώραγε σε DVD (σε single layer) και
β) επαιζε μονο σε PS3.

Ευτυχώς για καλή μου τυχη, έχω ενα πρόγραμμα που λέγεται Xilisoft Video Converter Ultimate. Εβαλα εκει το αρχείο avi των 5GB και έκανα τις ρυθμίσεις μου ετσι ώστε να το κάνω playable avi μικρότερου μεγέθους. Χαμήλωσα αρκετα την ποιότητα αλλα οχι τοσο ωστε η ταινια να φαινεται ασχημη, μάλιστα θα την χαρακτήριζα ικανοποιητική. Τον ήχο τον αφησα όπως ηταν.

Τελικά μου βγήκε ενα αρχείο 1.20GB το οποίο παιζει παντου και εχει κρατησει αρκετα υψηλα τον πηχη στο θεμα ποιότητα.

Βεβαια ο τρόπος που μου προτεινες πρεπει να είναι πιο αποτελεσματικος και γρηγορος οπότε την επομενη φορα θα τον δοκιμάσω!