Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Amd vs Intel

Poll: Επεξεργαστές: AMD vs Intel (was ended 0000-00-00 00:00:00)

AMD
2 33.3%
Intel
4 66.7%
Total number of voters: 4
Only registered users can participate to this poll
More
03 Jan 2014 23:59 #138521 by Γιωργος Φραζεσκαρος
ποιας εταιρίας είναι καλύτεροι οι επεξεργαστές
Intel ή ΑMD

Ο Καρχαρίας όμως μου το παίζει τσανμπουκάς

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jan 2014 00:23 #138522 by πανος τσουτης
για gaming ειναι καλυτεροι επεξεργαστες οι AMD αλλα για γενικορη χρηση πιο γρηγοροι ειναι οι intel,ετσι πιστευω :)

More
20 Aug 2015 04:36 #167782 by Μάνος Γρυπάρης
Προστέθηκε το σχετικό γκάλοπ στο πάνω μέρος του topic επομένως ψηφίστε πριν σχολιάσετε.

Να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Επί σειρά ετών είχα έναν AMD Phenom Quad Core που για την εποχή του ήταν καλός.
Εδώ και ένα χρόνο είχα έναν AMD FX 8320. Σε εκτενή tests όπως είναι τα livestream όπου μία CPU "εξουθενώνεται", απέτυχε σημαντικά. Μας "κρεμούσε", ενώ έτρεχε games όπως το Dying Light με εξαιρετικά χαμηλά frames και το Titanfall με frame drops.

Έκανα πλήρη αναβάθμιση και με Intel i7-5820K βρήκα την υγεία μου.

Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η GeForce GTX 980 την οποία έβαλα μαζί με την αναβάθμιση.

Επίσης με τον i7-5820K ουδέποτε είχα υποσημείωση από το OBS για υψηλή χρήση της CPU όπως με τον AMD FX 8320 που "άναβε" ολόκληρος σε κάθε live. Όλα αυτά βέβαια έχουν το ανάλογο κόστος. Οπότε εξαρτάται από το τι είδους gamer είστε. Αν θέλετε απλά να παίζετε όλα τα νέα games, δεν σκοπεύετε να ζορίσετε τον επεξεργαστή με ταυτόχρονα tasks και ψάχνετε κάτι το οικονομικό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε π.χ. έναν απ' τους νεότερους AMD FX (όχι τον 8320 πάντως, δεν σας τον προτείνω). Αν θέλετε να παίζετε games και να κάνετε capture, άρα ψάχνετε υψηλότατες επιδόσεις, τότε θα τις βρείτε στους Intel.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
20 Aug 2015 23:24 #167810 by Georgios Manolis
Replied by Georgios Manolis on topic AMD vs Intel
Για τα παιχνίδια που παίζω εγώ θέλω μόνο Intel αν και ο δικός μου είναι παλιός πλέον.Όμως και ο επόμενος που θα βάλω στο νέο build θα είναι πάλι Intel.Το ξέρω οτι είναι πιο ακριβοί απο της AMD όμως καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ύσηχο. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
21 Aug 2015 06:19 #167820 by D. M.
Replied by D. M. on topic Amd vs Intel
Έχω έναν AMD εδώ και 6 χρόνια και μου τρέχει μια χαρά το σύστημα. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κανένα πρόβλημα και η απόδοση του είναι πάντα κορυφαία στα παιχνίδια και τις εφαρμογές.

More
21 Aug 2015 21:08 #167856 by Άννα Κυριακοπούλου
Έχω Intel επεξεργαστή δέκα χρόνια τώρα και δεν νομίζω να τον αλλάξω ποτέ. Αν μου χαλάσει πάλι Intel θα πάρω.

More
21 Aug 2015 22:44 #167870 by Gerasimos Kontos
Replied by Gerasimos Kontos on topic AMD vs Intel

Manos wrote: Να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Επί σειρά ετών είχα έναν AMD Phenom Quad Core που για την εποχή του ήταν καλός.
Εδώ και ένα χρόνο είχα έναν AMD FX 8320. Σε εκτενή tests όπως είναι τα livestream όπου μία CPU "εξουθενώνεται", απέτυχε σημαντικά. Μας "κρεμούσε", ενώ έτρεχε games όπως το Dying Light με εξαιρετικά χαμηλά frames και το Titanfall με frame drops.
Έκανα πλήρη αναβάθμιση και με Intel i7-5820K βρήκα την υγεία μου.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στο οπλοστάσιο της AMD να χτυπήσει αυτό που έβαλες. Το κόστος είναι τριπλάσιο μεν, αλλά από ότι φαίνεται σε αυτό το επίπεδο ότι πληρώνεις παίρνεις και το λέει αυτό κάτοχος του FX 8320. Aκόμα και ο FX 9590 είναι υποδεέστερος.

Από την άλλη όμως αν ψάξεις προιον της Intel σε αντίστοιχη τιμή είτε με 8320 είτε με 9590 που είναι και η ναυαρχίδα της AMD δεν θα βρεις τίποτα. Η AMD από άποψη τιμής/απόδοση είναι έτη φωτός μπροστά.

Ένα πολύ ωραίο άρθρο που περιγράφει αυτή την μάχη είναι www.forbes.com/sites/rogerkay/2014/11/25/intel-and-amd-the-juggernaut-vs-the-squid/ .