Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

H απαντηση του Daniel_K στις απειλές της Creative

More
05 Apr 2008 18:51 #41620 by Esperos
Ο Daniel_K, είναι ο χρήστης που έφτιαξε τους χαλασμένους drivers της Creative για τα Windows Vista, μόνο για να δεχτεί τις απειλές της παραπάνω εταιρίας, η οποία μάλιστα τον χαρακτήρισε κλέφτη και απαίτησε να σταματήσει να διαθέτει το «παράνομο» software.
Σήμερα θα δούμε την απάντηση του Daniel_K στις κατηγορίες της Creative Labs μέσα από e-mail που έστειλε για να υπερασπιστεί το δίκιο του.

«Το όνομα μου είναι Daniel Kawakami και είμαι από τη Βραζιλία», γράφει. « Δεν είμαι ούτε Hacker, ούτε Cracker, αλλά ένας Modder με βασικές γνώσεις assembly και πολύ επιμονή»

Οι γνώσεις του Kawakami του επέτρεψαν να ενεργοποιήσει εξελιγμένα χαρακτηριστικά σε κάρτες ήχου της Creative που, αν και διαφημίζονταν ως Vista Compatible δεν λειτουργούσαν τόσο καλά όσο στα Windows XP.

Ακολουθούν αποσπάσματα του e-mail του Kawakami:

ALchemy

Όλα ξεκίνησαν όταν η Creative διέθεσε το πρώτο beta ALchemy για κάρτες X-Fi, λέγοντας ότι έκανε χρήση των εξελιγμένων δυνατοτήτων του EAX 5.0.

Μετά από λίγη έρευνα, βρήκα μια έκδοση του ΕΑΧ 5.0, έκανα το patch …και δούλεψε!
Λίγο αργότερα η Creative διέθεσε στους καταναλωτές το ALchemy X-Fi και την επί πληρωμής έκδοση ALchemy Audigy.

Αυτό με εκνεύρισε πολύ γιατί ουσιαστικά δεν έβγαλαν καινούριο driver αλλά χρέωναν και από πάνω για software που έτρεχε πάνω σε bugged drivers.

(…)

Οι drivers της Audigy.

Μου πήραν πολλές μέρες δουλειά και πάμπολλες επανεγκαταστάσεις των Vista.
Η Creative επίτηδες «πείραξε» τους drivers της Audigy για να απενεργοποιούν κάποια χαρακτηριστικά όταν εντόπιζαν Windows Vista, ενώ επίτηδες συμπεριέλαβαν bugs στον κώδικα για να αποτρέψει το τρέξιμο κάποιων εφαρμογών σε Windows XP.
Έκανα έρευνα και έλεγχο για να εντοπίσω που γίνονταν οι έλεγχοι και υπήρχαν bugs και ξεκίνησα το modding.

Κατάφερα έτσι να ενεργοποιήσω

Dolby/DTS decoding
CMSS, CMSS2 and Stereo Surround
Advanced EQ and Special FX presets
DVD Audio
Hardware MIDI synthetizer
Equalizer
WaveRT

Οι drivers των Live!/Live! 5.1

Η Creative (…) επίτηδες χάλασε την υποστήριξη Live! στα Vista, με αποτέλεσμα ο ήχος στην επιλογή 2.1 να ακούγεται παραμορφωμένος.
Μετά από έρευνα, βρήκα το προβληματικό module, το αντικατέστησα με αυτό από την τελευταία έκδοση των Windows XP και το πρόβλημα λύθηκε.

(…)

Οι drivers X-Fi

Πρόσθεσα τα εξής χαρακτηριστικά: Hardware MIDI και WaveRT.
Δεν είχα κάρτα X-Fi για να δουλέψω και έτσι η δουλειά μου περιορίστηκε στα χαρακτηριστικά αυτά.

Οι driver των Audigy LS/SE/Value/Live! 24-bit.
Επίσημα, δεν έχουν Bass Management, Equalizer και EAx effects, κάποτε διαθέσιμα στα Windows XP.

Ανακάλυψα ότι το Audio Center utility ( αρχικά από το Vista Audigy Advanced MB driver), δούλευε άψογα και για αυτό το έκανα διαθέσιμο.

Ακόμα έφτιαξα και ένα bug στους επίσημους drivers που έκανε το είδος των ηχείων να αλλάζει σε Full Range μετά από επανεκκίνηση (με αποτέλεσμα τη απενεργοποίηση Bass Management).

Οι driver των X-Fi Xtreme Audio.
Έχουν το παραπάνω bug , το οποίο και έφτιαξα.

(…)

Τι δεν άρεσε στην Creative:

Έμαθα πως η Creative ενεργοποιεί/απενεργοποιεί χαρακτηριστικά για της κάρτες ήχου της.
Alchemy: Το τελευταίο alchemy μου είχε ξεκλειδωθεί και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε κάρτα οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Κάρτες Audigy: Το X-Fi Crystalizer ενεργοποιήθηκε και για τις κάρτες Audigy.
X-Fi: Κατάφερα να ενεργοποιήσω το Dolby Digital Live για οποιαδήποτε κάρτα X-Fi, όχι για Audigy. Η μόνη κάρτα X-Fi που υποστηρίζει επίσημα DDL είναι η Auzentech Prelude.

To P17 σε Xtreme Audio mod.
Το P17 είναι το κωδικό όνομα για έναν απλό PCI audio controller που δουλεύει στις Audigy LS/SE/Value, Live! 24-bit και X-Fi Xtreme Audio host-based κάρτες ήχου.
Πλήρης mod στα P17 drivers για την μετατροπή οποιασδήποτε Audigy LS/SE/Value και Live! 24-bit σε μια X-Fi Xtreme Audio (ενεργοποιώντας και το Crystalizer).

(…)

Τι έκανα λάθος

Ζήτησα δωρεές.
Χρειάζομαι τα λεφτά; Όχι, ευτυχώς όχι.
Νόμισα ότι θα ήταν σωστό να ζητήσω χρήματα για αγορές hardware.

(…)

Είπα κάτι σαν « όσο περισσότερες δωρεές έχω, τόσο πιο γρήγορα θα μπορώ να βγάζω updates».
Αυτό ήταν το χειρότερο, αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω mod, δεν σκεφτόμουν καλά.
Αλλά όταν έβγαιναν, οι drivers ήταν πάντα ελεύθεροι για όλους.

Καταλαβαίνω ότι αξίζω κριτική για αυτές τις κινήσεις μου.

Μέχρι σήμερα έχω λάβει 146$ σε δωρεές.
Το «σπάσιμο» του ALchemy ήταν επίσης λάθος, αλλά πιο το νόημα να βελτιώνει κάνεις το ALchemy όταν δουλεύει πάνω σε κάκιστους drivers; Αυτή είναι η διαμαρτυρία μου προς την Creative.

Τι έκανε λάθος η Creative

Με απείλησαν δημόσια, για να δείξουν τον εγωισμό τους.
Αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μου θα έκανα το ίδιο ( θα απέσυρα τα πάντα) και κανείς δεν θα ήξερε για το πρόβλημα τους.

Έβγαλαν οτιδήποτε δικό μου από τα φόρουμ τους, ακόμα και μη «απαγορευμένο» υλικό. Αν δεν μπορούν να βγάλουν καλύτερους drivers, τουλάχιστον ας αφήσουν τον κόσμο να κάνει την επιλογή του.

Δεν αναγνώρισαν την σκληρή μου δουλειά. Υποστήριζα πάντα κάθε PCI κάρτα της Creative, και θα υποστήριζα και USB κάρτες αν είχα μια.

Μέχρι σήμερα, οι οδηγοί Vista έχουν κατέβει περί τις 20.000 φορές.

Η παρούσα κατάσταση:
Τα DDL encoder και Crystalizer δεν διατέθηκαν στο κοινό.

Έσβησα το P17 σε Xtreme mod από το FileFront ( όπου και διατηρώ τα αρχεία μου).
Μου είπαν ότι μου επιτρέπουν να συνεχίσω με τα mod μου εκτός από τα «απαγορευμένα». Μου επιτρέπεται επίσης να λαμβάνω δωρεές.

Τα mods μου
hosted.filefront.com/braziliantech/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 May 2008 23:09 #41970 by Ανδρέας Γρυπάρης
Δεν έτυχε να δουλέψω με τους drivers του αλλά, αυτές τις μέρες ξέθαψα μια SB 5.1 και αν θα φτιάξω το νέο μου PC θα κάνω πειράματα :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.