Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Συζήτηση για High Definition(Full and Ready) ,HDCP κτλ

More
18 Mar 2008 22:27 #41366 by Μάνος Αλιμπέρτης
Με αφορμή την αγορά καινούργιας οθόνης που σκεφτόμουν έψαξα λιγάκι το τι παίζει με το High Definition και πραγματικά μπερδευτηκα.

Καταρχας,υπάρχει το High Definition Full καθως και το προγενέστερο το HD Ready.Aπο αυτα που διάβασα οι αναλύσεις τους αντίστοιχα ειναι 1020p και 720i.Mπορείς κάποιος να μας τα εξηγήσει αυτα τι ακριβώς ειναι;Ομολογουμένως όλα αυτα ειναι ακρως εντυπωσιακα(έχω δει high definition και έχω μείνει μαλάκας) και ειδικότερα για games.

Κάποιος με παλια κάρτα γραφικών και το κλασσικο DVI μπορεί να απολαύσει High Definition.Δηλαδή πρέπει να έχουν ειδική κατασκευή ή χαρακτηριστικά οι οθόνες για να γίνουν High Definition full or Ready;

Βέβαια οι γ@μ@ν@ με το DRM τους έχουν ενσωματώσει τεχνολογία που να ρίχνει την ανάλυση (HDCP) αν δεν ανιχνεύεται DRM ή αν τέλος πάντων τα Vista ή το όποιο λογισμικο(drives,players) μυρίζεται πειρατικο υλικο.Ποιος μου εγγυάται εμένα οτι ένα δικο μου Videο δεν θα έχει πρόβλημα και θα το απολαμβάνω σε μειωμένη ανάλυση;Αλλωστε κάποιος μπορεί ν αμην γουστάρει το DRM... :twisted:

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
19 Mar 2008 18:06 #41386 by a Guest
απλά,720p σημαίνει ανάλυση 1280x720, και 1080p 1920x1080.
Εφ όσον η οθόνη σου σηκώνει αυτές τις αναλύσεις υποστηρίζονται κανονικά.
Τώρα για το αν θα μπορείς να δείς video σε τέτοια ανάλυση αυτό εξαρτάται και από την κάρτα γραφικών,και από τον επεξεργαστή.

More
19 Mar 2008 21:39 #41389 by Μάνος Αλιμπέρτης
Αρα και μία οθόνη τριετίας αν έχει 1280*720 είναι High Definition Ready,σωστα;Ομως με το απλο scart VGA έχεις HD Ready;Χρειάζεται μήπως το DVI;

Everything that has a beginning has an end...