Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αγορά οθόνης για PC,μεγαλύτερη απο 22''

More
07 Mar 2008 19:48 #41153 by Μάνος Αλιμπέρτης
Kαλησπερίζω όλους τους φίλους gamers.

Eπειδή ένα καλο game το απολαμβάνεις περισσότερο σε μία μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη αλλα και επειδή λόγω σχολής

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Mar 2008 20:32 #41154 by Esperos
Καλησπέρα και σε εσένα!
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, καταρχάς ελπίζω να γνωρίζεις πως σε monitor άνω των 19" χάνεις την εγγύηση του μιδενικού Pixel. Άρα λοιπόν αν αποδεχτείς αυτό το ρίσκο θα ήταν καλό να πάρεις ένα ποιοτικό monitor για να μειώσεις τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Τα LG έχουν καθιερωθεί στην αγορά λόγο της τιμής τους αλλά και των δυνατοτήτων τους! Κανείς όμως δε μίλησε για την ποιότητα χρωμάτων τους ή και της κατασκευής τους. Επίσης είναι η μόνη εταιρία που κλέβει στο μέτρημα, ενώ όλες οι σοβαρές εταιρίες μετράνε έτσι όπως πρέπει να μετράνε τα ms δηλαδή το πόσο χρόνο χρειάζετε για να πάει 1 Pixel απο άσπρο σε μαύρο ,η LG μετράει απο άσπρο σε γκρι!!!!
Για να καταλάβεις η EIZO που έχω 22" κοστίζει 1300ε και έχει 8ms ενώ η LG στης 22" μας δίνει από 2ms εως 5ms και κάνουν 400ε το πολύ, λες να είναι καλύτερη απο την EIZO? Τέλος η LG έχει τα φτηνότερα πανελ-άρα και χρώματα-, έχουμε στο μαγαζί 24¨LG και το μαύρο το δείχνει μπλε σκούρο, το κόκκινο προς το ροζ και το ολόλευκο λίγο γκριζάρι.
Τώρα αν θες κορυφαία 24" χώρις να πας σε εξοφρενικό ποσό (δηλαδή άνω των 1000ε) σου προτείνω την Viewsonic η οποία κοστίζει 850ε πανάκριβη το ξέρω αλλά σκέψου πως θα την "παντρευτης" δε θα ξανασχοληθείς με οθόνες ποτε ξανά! Και το κυριότερο είναι η μόνη που αγγίζει την EIZO ποιοτικά αλλά και χρωματικά χωρίς να δώσεις 1500ε!
Αν θες σεβαστά πιο κάτω σε τιμή πάρε την Samsung που είδες, είναι αξιοσέβαστη και καλή τιμή για αυτά που προσφέρη, τώρα αν θες κάτι που σήμερα το έχεις και οσο σου κρατήσει αλλα μεγαλόνωντας το ρίσκο να σου πάθει κάτι και ιδιαίτερα σε καμένο pixel πάρε μια LG.

More
07 Mar 2008 23:30 #41155 by Alex
Aposperitis εισαι λιγο υπερβολικός...Αν πάρει μια οθόνη των 400€ δεν θα δει και τον Χριστό φαντάρο!Ενας κολλητός πήρε μια ACER 22'' με 290€ πριν κανα χρόνο.Πιστεύω πως εκανε πολύ καλή αγορά.Είναι αρκετά γρήγορη και έχει αρκετά καλή παλέτα...Σίγουρα δεν έχει την απόδοση μιας EIZO αλλά ικανοποιεί με την εικόνα της.Τώρα ο καθένας οτι θέλει πληρώνει.Εγώ για παράδειγμα έχω μια Viewsonic 20" που την είχα πάρει 290€ και τώρα έχει 206€!!!Η οθόνη είναι κάτι παραπάνω από χορταστική και σίγουρα αποτελεί φοβερή αγορά.Μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορη (δεν με πειράζει τόσο) αλλά έχει φοβερή ποιότητα και design.Δεν νομίζω πως κάποιος που δεν θα αξιοποιήσει μια ακριβή οθόνη (κυρίως επαγγελματικά) και την θέλει μονο για παιχνίδια και διασκέδαση αξίζει να δώσει τόσα χρήματα...Δική μου άποψη!

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
07 Mar 2008 23:36 #41156 by kostas
pantos na po kai ego pos gia anthropous pou asxolounte polles ores me pc ofeiloun na dosoun kati parapano giati ta matia tous einai poly pio akriva apo mia othoni...

More
08 Mar 2008 00:04 #41157 by Esperos
Δούλευα με LG 19" και έλεγα και εγώ τα ίδια...μέχρι που είδα την EIZO.
Αν δε δεις με τα μάτια σου δε πρόκειτε να καταλάβεις ποτε! Είδες φίλε mordred ότι σε ότι γράφεις αμέσως μετά συνοδεύεις την φράση σου με φράσεις του τύπου -Τώρα ο καθένας οτι θέλει πληρώνει- ικανοποιεί με την εικόνα της-Μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορη (δεν με πειράζει τόσο)- Άρα λοιπόν που διαφονούμε? Και κυρίος που είμαι υπερβολικός? Εγώ μίλησα για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σωστή οθόνη και εσύ για τις μέτριες! Όπως πολύ σωστά είπες ο καθένας ότι μπορεί πληρώνει αλλά όπως είπε και πιο κάτω ο φίλος μας roronoa τα μάτια μας αξίζουν πολύ περισοτερο! Και όχι μόνο αυτό, ένας επαγγελματίας gamer ή γενικότερα ένας επαγγελματίας  πρέπει να απαιτεί απο την οθόνη του αν μη τι άλλο τα χρώματα που αποικονίζει να αγγίζουν σε πιστότητα το προτότιπο! Όποιο και αν είναι αυτό!  :P

More
08 Mar 2008 02:31 #41163 by Alex
Ναι roronoa εγώ πήρα την viewsonic και τυφλώθηκα από την κάκιστη εικόνα της...Και σίγουρα μια EIZO 22" δεν έχει καμία σχέση με μια LG 19".Δεν μπορώ ομως πράγματα αυθαίρετα.Από που και ως που πιστεύεις aposperittis οτι δεν έχω δει "καλές" οθόνες με τα ίδια μου τα μάτια...Κολλητός μου έχει 19άρα EIZO και την πλήρωσε αδρά...Δεν μπορώ να πω..Είχε πολύ καλή εικόνα αρκετά βαθύ μαύρο...Αλλά για 450€ που έδωσε δεν ξέρω αν άξιζε...Τα παρουσιάζεις ολα με έναν τρόπο λες κι εγώ που έχω πιο φτηνή οθόνη το μπλέ το βλέπω κόκκινο και το κίτρινο πράσσινο...Δεν είναι έτσι...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
08 Mar 2008 09:24 #41164 by Esperos
Οχι κανεις λάθος δεν είπα έτσι! Είπα ότι δεν έχεις ποιοτικά χρώματα! Δεν εχεις δηλαδή αυτό που μόνος σου προαναφέρεις το βαθύ χρώμα! Δεν είπα ποτέ ότι βλέπεις το κόκκινο μπλε και το πράσινο ροζ! Είπα συγκεκριμένα ότι "Τέλος η LG έχει τα φτηνότερα πανελ-άρα και χρώματα-, έχουμε στο μαγαζί 24¨LG και το μαύρο το δείχνει μπλε σκούρο, το κόκκινο προς το ροζ και το ολόλευκο λίγο γκριζάρι. "
Και ναι άξιζε που έδωσε 450ε γιατί θα αργήσει να την ξαναλάξει, κάνει απόσβεση χρημάτων μελοντικά αφού όταν όλοι θα ψάχνουν για ποια οθόνη θα αγοράσουν αφού η παλιά θα τα έχει φτύσει ή δε θα τους καλύπτει πια αυτός θα έχει ακόμα την ίδια! Και δεν υπάρχει χοιρότερο πράγμα απο μια οθόνη που να μην έχει ακριβός τα χρώματα που θες, γιατί να μην έχεις και εσύ βαθύ μαύρο? Γιατί να μην έχεις και εσύ σωστά τα χρώματα της ίριδας και όλες της αποχρώσεις τους? Και για να σου φέρω και ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα, πιο μπιφτέκι έχει την γνήσια γεύση?  Αυτό που φτιάχνουν τα Goodys ή αυτό που κάνει η μαμά μας με τις πατατούλες στο φούρνο?  Και τα 2 μπιφτέκια ονομάζονται! Ένα είναι όμως αυτό που έχει την σωστή γεύση...το άλλο απλός την πλισιάζει  :mrgreen:

ΥΓ: Η viewsonic είναι κλάσεις ανώτερη απο την LG και όπως είπα και στο αρχικό post η καλύτερη 24" οθόνη σε normal χρήματα είναι η viewsonic. Αν είχες μια LG δε ξέρω αν θα έλεγες τα ίδια!

More
08 Mar 2008 23:00 #41172 by Μάνος Αλιμπέρτης
Σας ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις σας και την εποικοδημητική μικροδιαφωνία σας

More
09 Mar 2008 03:34 #41175 by Alex
Σίγουρα aposperittis η μάρκα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Αλλά είδες και η δικιά μου οθόνη έχει τώρα 209€.Παρ'όλα αυτά δεν βλέπω να την αλλάζω και πολύ σύντομα...Σίγουρα δεν λέω να πάει να πάρει μια hanstar η psilikoko...Πάντως profotis οι ιντσες παίζουν ρόλο (και μην σου πει κανείς το αντίθετο).

EIZO S2401W 24'' TFT

More
24 Apr 2008 13:01 #41827 by Μάνος Αλιμπέρτης
Επανέρχομαι δριμύτερος για το θέμα της οθόνης αφου έχω κάνει και τη προσωπική μου έρευνα τόσες μέρες.

Απ όσο κοίταξα υπάρχουν τεσσάρων ειδών panel.Απο το χειρότερο προς το καλύτερο:

ΤΝ
P-MVA
S-PVA
S-IPS

To ΤΝ είναι πολύ φτηνο αλλα ταυτόχρονα και γρήγορο οπότε για gaming προτιμιέται μιας και τα όχι τόσο ζωντανά χρώματα αλλα και γενικότερα η πιο μέτρια απεικόνιση δεν παίζουν τόσο ρόλο αν κοιτας αποκλειστικα τη ταχύτητα ή τα θυσιάζεις για το κόστος.

Αυτο που διάβασα πως συνδιάζει αριστα τη ποιότητα με τη ταχύτητα ειναι το P-MVA panel που όμως η τιμή εννοείται ειναι κάπως ποιο τσιμπημένη.

Αυτη τη Samsung την έχω ερωτευτει, την αναφέρω άλλωστε και παραπάνω, όμως έχει TN panel και δεν έχει HDMI είσοδο ωστε αν κάποια στιγμή αγοράσω κονσόλα να μπορώ να την αξιοποιήσω.

Aposperitis, τα έχω ξαναακούσει αυτα για την LG και παρόλο που έχω Μonitor LG 17άρη και laptop LG με 15,4 οθόνη αυτη τη φορά λέω να μη τιμήσω.Ειδικά το μαύρο τους ειναι για Μπάζα (κανονικότατο grey