Ο Bill Gates σκοπεύει να δωρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπίες
Δωρίζει 20 επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Gates Foundation.
Ο Bill Gates θα δωρίσει 20 επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του ιδρύματος Gates Foundation.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ανανέωσε την
υπόσχεσή
του να δωρίσει την “συντριπτική πλειοψηφία” της περιουσίας του, μετά από την δωρεά του ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του ιδρύματος Gates Foundation. Ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι το γεγονός πως όταν ανακοίνωσε την απόφαση του για πρώτη φορά με την καμπάνια The Giving Pledge, το 2010, η περιουσία του ανερχόταν στα 53 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σήμερα πλησιάζει τα 158 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Forbes.
Είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άντρας του κόσμου. Η περιουσία του προήλθε από την ίδρυση της Microsoft και την θέση που κατέχει μέχρι σήμερα στον κόσμο της πληροφορικής. Σε tweet του, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα και στα μελλοντικά του σχέδια: “Μερικές τεράστιες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια άφησαν πολλούς ανθρώπους αποθαρρημένους και αβέβαιους όσον αφορά το μέλλον του κόσμου. Ωστόσο, είμαι ακόμα αισιόδοξος. Αυτές οι συνθήκες συνέβησαν στην διάρκεια δύο δεκαετιών της ανθρώπινης εξέλιξης και πιστεύω πως είναι δυνατόν να διορθώσουμε την ζημιά και να επιστρέψουμε στην πρόοδο.”
Συνέχισε λέγοντας πως το Gates Foundation σκοπεύει να αυξήσει τα ετήσια έξοδα του, από 6 δισεκατομμύρια σε 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2026. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μεταφέρει ακόμα 20 δισεκατομμύρια από την προσωπική του περιουσία προς τα εκεί. Ο Gates και η πρώην σύζυγος του, Melinda ίδρυσαν το Bill & Melinda Gates Foundation το 2000, το οποίο μετονομάστηκε σε Gates Foundation, και χάρη στην υποστήριξη και άλλων πλούσιων προσωπικοτήτων όπως ο Warren Buffett, είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός παγκοσμίως.
Several huge global setbacks over the past few years have left many people discouraged and wondering whether the world is destined to get worse.
— Bill Gates (@BillGates)
July 13, 2022
Ο Bill Gates δήλωσε: “Σκοπεύω να δωρίσω κυριολεκτικά όλη μου την περιουσία στο ίδρυμα. Με την πάροδο του χρόνου θα πέφτω στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη. Έχω την υποχρέωση να δώσω πίσω στην κοινωνία τους πόρους μου με τρόπους που θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στην μείωση του πόνου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Εύχομαι κι άλλοι άνθρωποι με μεγάλες περιουσίες να συμβάλλουν σε αυτή την ενέργεια.”