Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Flashback

More
02 Jan 2007 00:22 #24793 by Ανδρέας Γρυπάρης
Θα γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα με σχέση τον μύθο : "Οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών βλ. Matrox και 3Dlabs δεν μπορούν να τρέξουν τα παιχνίδια".

1.0 - Παλιότερα (εποχή 1996) στην αγορά υπήρχαν πολλές εταιρίες που κατασκεύαζαν κάρτες γραφικών. Υπήρχαν και κάρτες που απευθυνόντουσαν σε επαγγελματίες 3D animation, δημιουργία παιχνιδιών, CAD/CAM/CIM κ.α. μια από αυτές ήταν η Matrox και η 3Dlabs.

1.1 - Ας αρχίσουμε από την Matrox. Η Matrox είναι μια εταιρία όπου βγάζει και επαγγελματικές κάρτες και άλλες ποιο οικονομικές για multimedia. Υποστηρίζει πολλά λειτουργικά συστήματα Windows 9x/me, NT 3.51/4.0/2000/XP, linux κ.α. το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν το κόστος. Με σχέση τις υπόλοιπες εταιρίες (S3,Trident,Cirrus logic, Avance logic) ήταν μακρά καλύτερη σε απόδοση 2D αλλά (σχεδόν) διπλάσια σε τιμή. Αργότερα (1997-1998) είχε παρουσιάσει κάρτες 4-8-16MB με 3D acceleration. Τότε ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Με σχέση ώμος τις υπόλοιπες η Matrox πάντα υπερείχε στο memory bus όπου τις περισσότερες φορές ήταν το διπλάσιο από ότι είχε μια κάρτα της NVIDIA, ΑΤΙ η 3Dfx. Αυτό είχε ως πλεονέκτημα να έχει καλύτερη απόδοση και στο 2D αλλά και στο 3D. Και ως κόστος (αντί μια S3 + 3Dfx voodoo2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jan 2007 06:55 #24885 by Panagiotis Koutelidakis
Replied by Panagiotis Koutelidakis on topic Flashback
:D Κι άλλος πορωμένος με graphics! :) Θα έχουμε αρκετή κουβεντούλα επί του θέματος, κατά πως βλέπω! :)

More
03 Jan 2007 16:28 #24903 by Ανδρέας Γρυπάρης

RaspK_FOG\ wrote: :D Κι άλλος πορωμένος με graphics! :) Θα έχουμε αρκετή κουβεντούλα επί του θέματος, κατά πως βλέπω! :)

Εκτός ότι ενημερώνομαι για ότι νέο βγαίνει με βάση τις κάρτες γραφικών. Ασχολούμαι και με 3D animation.(Συγκεκριμένα 3Dmax). Τώρα έχω μια AccelGraphics Accelpro 2500TX(Glint 500TX&Avance logic 2064i). Καλή μεν αλλά έχει rendering bugs.. μπορεί να είναι και χαλασμένη από τον προκάτοχο(επειδή βρήκα λίγο κιτρινισμένες τις επαφές του κυκλώματος). Τέλος πάτων.. αν περισσεύει σε κανέναν 3Dlabs σε PCI η AGP ενδιαφέρομαι για αγορά(Permedia1 και πάνω).

BTW Αν ενδιαφέρεται κανείς μπορεί να γράψει και πληροφορίες για την 3Dfx. Για να είναι και ποιο ολοκληρωμένο το Thread.

More
03 Jan 2007 23:25 #24918 by Δημήτρης Σκιάννης
Nice... :D

Πάντως δεν μπορείς να με πείσεις...Το ότι μια εταιρεία ΚΑΠΟΤΕ έβγαλε τον πρώτο 3d accelerator και μετά έφτιαχνε επαγγελματικές GPUs δεν σημαίνει ότι αυτές αυτομάτως κάνουν για games.Υπάρχουν λόγοι που η αγορά των επαγγελματικών GPUs είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες...Βολεύει και τους κατασκευαστές έτσι,μπορούν να βάλουν specs που σε μια gaming GPU θα είχαν άσχημα αποτελέσματα...

More
04 Jan 2007 01:47 #24923 by Ανδρέας Γρυπάρης

i-VTec\ wrote: Nice... :D

Πάντως δεν μπορείς να με πείσεις...Το ότι μια εταιρεία ΚΑΠΟΤΕ έβγαλε τον πρώτο 3d accelerator και μετά έφτιαχνε επαγγελματικές GPUs δεν σημαίνει ότι αυτές αυτομάτως κάνουν για games.Υπάρχουν λόγοι που η αγορά των επαγγελματικών GPUs είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες...Βολεύει και τους κατασκευαστές έτσι,μπορούν να βάλουν specs που σε μια gaming GPU θα είχαν άσχημα αποτελέσματα...

Ο διαχωρισμός υπήρχε κυρίως στην 3Dlabs από την Glint300TX μέχρι την Glint500TX. Από την permedia 1 και μετά δεν υπήρχε το πρόβλημα με τους drivers.Οι κυρίως διαφορές στις επαγγελματικές κάρτες γραφικών από μια της αγοράς είναι στις δυνατότητες και στις ρυθμίσεις. Έχουν παραπάνω pixel/vertex pipelines, μεγαλύτερο memory bandwidth(512 αντί 384Bit ) και extra ρυθμίσεις στα ανάλογα προγράμματα. Και ως αναμενόμενο αφού είναι και ότι ποιο γρήγορο που κυκλοφορεί επόμενο είναι μια Ultra High end κάρτα να κοστίζει μέχρι και 10 φορές παραπάνω από ότι μια κανονική. Αλλά από θέμα κόστους για ένα Gamer θα ήταν καλύτερα να έπαιρνε μια 8800 παρά μια Quadro FX 5500 (Αν συγκρίνουμε κάρτες ίδιας κατηγορίας DX10 vs DX10 και όχι FX5500 VS 8800). Αναμένεται να βγουν και άλλες Quadro που να υποστηρίζουν Direct X 10.
Απορώ αν έχει κάποιος αυτό . Από την μια η υδρόψυξη, από την άλλη το Full case, αν πάμε και στις εξωτερικές κάρτες γραφικών δεν θα μετακινείτε στο τέλος το PC.

Τελευταία κάρτα της ATI για Workstation : FireGL V7350
Τελευταία κάρτα της nvidia για workstation : Quadro FX 5500
Και οι δύο είναι DirectX9, αναμένονται (φαντάζομαι) να βγουν και άλλες για DirectX10

More
04 Jan 2007 11:52 #24937 by Δημήτρης Σκιάννης
Δεν το έχω αλλά θέλω αυτό...

www.guru3d.com/article/Videocards/408/

Δώσε μου ρε μια 1600 ευρώ! Θα στα δώσω αύριο! :lol:

More
04 Jan 2007 18:34 #24972 by Ανδρέας Γρυπάρης

i-VTec\ wrote: Δεν το έχω αλλά θέλω αυτό...

www.guru3d.com/article/Videocards/408/

Δώσε μου ρε μια 1600 ευρώ! Θα στα δώσω αύριο! :lol:

Α.. φτηνό είναι.. αν θες έχω μια 8950GTX4.. είναι νέο προϊόν. 4x 8900 σε δύο κάρτες. Μπορείς να κάνεις και το Quad SLI με την παγόψυξη :P .
Edit : Τελικά μια FX5500 από μια 8800 η τιμή είναι χ2 και όχι χ10 :mrgreen:

More
04 Jan 2007 23:36 #24986 by Δημήτρης Σκιάννης
Παγόψυξη??Πάνε αυτά,πάλιωσαν...Τώρα μόνο...ΚΑΤΑΨΥΞΗ! :lol:

More
05 Jan 2007 16:56 #25020 by Ανδρέας Γρυπάρης
Για όσους λατρεύουν την 3Dfx
www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=1462
Απολαύστε την voodoo2 SLI σε DOOM3.. :twisted: