Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

GameWorld PC: Πάγωμα οθόνης και ηχητική παραμόρφωση

More
05 Jan 2016 04:53 #174776 by Μάνος Γρυπάρης
Με Windows 10 η κατασταση βελτιωθηκε. Το κολλημα μου συμβαινει πλεον μονο μια φορα τη μερα αλλα σε Skype call χθες οταν ανοιξα καμερα παλι ειχα διακοπες και συνεχομεναπαγωματα του pointer.

Ετρεξα επισης ηχογραφηση στην audio jack θυρα της μητρικης με το Creative headset που παρουσιασα τις προαλλες και ειχε πολλες παραμορφωσεις. Θα τρεξω παντως και τα τεστ που μου ειπατε. Σιγουρα θα αγοραστει καρτα ηχου για να γινει η onboard dissble απλα ελπιζω να μην κλαιω τα λεφτα μου κι εχω παλι τα ιδια.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jan 2016 08:53 - 05 Jan 2016 08:56 #174779 by Στέφανος Τρίγγας
Ειχα στο προηγουμενο Pc σχεδον ακριβως το ιδιο προβλημα και μαλιστα 2 φορες. Μετα απο αρκετες προσπαθειες να προσδιορισω τη το εκανε την πρωτη φορα βρηκα οτι επρεπε να παω στα BIOS και να απενεργοποιησω την καρτα ηχου της Realtek γιατι ειναι απλα σκουπιδι και πηρα αλλη και ολα καλα.Την δευτερη φορα ηταν λιγο πιο σκουρα και περιπλοκα τα πραγματα γιατι το αφησα αρκετο καιρο το θεμα γιατι δεν καταλαβα τι επαιζε μεχρι που ηταν αργα,στην αρχη αυτα ηταν παλι αυτο που μου εκανε αλλα μετα αρχησε γενικα να κολαει το pc σε φαση fps drop και να μην ανοιγει φακελους και τα σχετικα επειδη αρχισε και τα εφτυνε ο σκληρος, αλλα ηταν και δισκος απο 2005 οποτε δεν παιζει και τοσο αυτο το σεναριο. Πονταρω οτι φταιει η καρτα ηχου γιατι μου εκανε τα ιδια ακριβως κανε μια δοκιμη απενεργοποιοντας την απο τα BIOS και βαλε μια αλλη και δες πως θα παει.
Last edit: 05 Jan 2016 08:56 by Στέφανος Τρίγγας.
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

More
06 Jan 2016 08:56 #174853 by Anastasios Seitaridis
Ta windows sounds είναι όλα απενεργοποιημένα; Το πιστευεις οτι ακούω παραμορφωμένο .wav ήχου απο άνοιγμα φακέλου (κλίκ)
Μη γελατε, απλα με τα 10 αλλαξαν και οι ήχοι. Οσο αναφορα την καρτα εχω μια audigy 1 αν τη θές :) Ειδάλλως φυσικα να παρεις μια δεν θα κλαίς τα λεφτά σου, αναλογως τι θα αγοράσεις. Κοίτα και τη μεταπώληση.
Εγω μια ιδεα πεταξα και που ξερεις; Το εμπειρο αυτί του sysop-ά ίσως να παρει το 3 προς 1. :))

..:: taSSOS SeitaRiDiS::..
Όταν η καρδιά θρηνεί γι'αυτό που'χει χάσει, το πνεύμα γελά γι'αυτό που έχει βρει.  Γνωμικό Σούφι
..:: a1268ο3ο/5ο ΒliZZard :D ::.. Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

More
06 Jan 2016 12:30 - 06 Jan 2016 12:40 #174863 by Myrmidon
Μάνο το πρόβλημα είναι λίγο περίπλοκο για να λυθεί μέσω forum. Κανονικά πρέπει να το δει σε λεπτομέρειες όποιος ασχοληθεί από κοντά για σωστή δουλεια. To PC είναι υπερφορτωμένο και από ότι καταλαβαίνω όχι optimized για βαριές δουλειές .Δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγεις τόσα πολλά tabs αλλά οκ δέχομαι ότι λογικά τα χρειάζεσαι. Επίσης δεν μας λες αναλυτικά το HW (πχ μοντέλα GPU εταιρία κλπ ούτε του τροφοδοτικού, ούτε δίσκων), αυτά που παραθέτεις είναι "οικογένειες" μοντέλων να το πούμε έτσι και ουσιαστικά δεν καταλαβαίνει σωστά ένας τεχνικός (έστω και χομπίστας) την ακριβή σύνθεσή σου. Παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που δεν έχουν να κάνουν με τις οικογένειες του HW (βλ γενικό πρόβλημα πχ με την τάδε GPU ή κάποιο άλλο περιφερικό όπου υπάρχει) αλλά με την ακριβή σύνθεση.

Ωστόσο διάβασε προσεκτικά πρώτα τι γράφω και μετά δοκιμάζεις τα εξής.

Kατά αρχήν απενεργοποίησε το overclocking είτε αυτόματο είτε manual, για όλες τις παρακάτω περιπτώσεις.

Α) Αν μπορείς να θυμηθείς ποια τελευταία αλλαγή έγινε στο configuration (software ή hardware) και μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα. Αν είναι δυνατόν "φέρε" το configuration σε εκείνο το σημείο. (backup ελπίζω να έχεις).

Εναλλακτική Β
Β) Άρχισε να βγάζεις hardware από το μηχάνημα αφήνοντας συνδεδεμένα μόνο τα απαραίτητα για boot (MB cpu μια μνήμη ena keyboard όχι ποντίκι τίποτα από usb κάρτα γραφικών onboard της CPU δλδ, έναν δίσκο με τα windows) και σιγά σιγά βάζε κομμάτι κομμάτι τα υπόλοιπα ελέγχοντας κάθε φορά για τα προβλήματα.Θα πάρει χρόνο το ξέρω, κάνε υπομονή. Δες παρακάτω το "Ceasefire Lite" που έχει το μοντέλο σου, ίσως γλιτώσει χρόνο αν και ποιο σωστά είναι να βγάλεις το HW από μέσα.

Εναλλακτική Γ

Γ) H ποιο γρήγορη κίνηση είναι όπως έχεις το PC φτιάχνεις ένα νέο account στα 7 και login με αυτό για να δεις έτσι τι παίζει. Με αυτόν τον τρόπο μόνο το software σε επίπεδο profile ελέγχεις βέβαια αλλά ποιο κοντά σε default περιβάλουν να το πούμε έτσι.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι όπως το διάβασα εγώ το θέμα κάτι δεν πάει καλά με τα ρεύματα στο MB. Οι USB θύρες και oi controllers ειναι λίγο μυστήρια εξαρτήματα και ευαίσθητα σε διακυμάνσεις ρευμάτων ακόμα και DC πτώσεις τάσης/έντασης. To ΜΒ είναι άριστο για τη δουλεια του και σαν HW και σαν επιλογή, από την άλλη όμως ίσως να μην είναι καλοφτιαγμενο το δικό σου κομμάτι ή το τροφοδοτικό σου θα έπρεπε να είναι καλύτερο και να μην "γονατίζει" με φόρτωμα από τις USB. Το γεγονός ότι αντιλαμβάνεσαι ότι το PC έχει πρόβλημα μέσο του ήχου ειναι απλά γιατί τα υποσυστήματα ήχου και κάμερας στα PCs ειναι και τα ποιο ευαίσθητα να το πούμε έτσι όταν τους λείπει ρεύμα. Το ΜΒ έχει κυκλώματα διαχείρισης των ρευμάτων (όπως όλα σχεδόν τα ακριβά UEFI μοντέλα άσχετα κατασκευαστή) και ίσως προτιμάει να θυσιάσει την τροφοδοσία προς UBS ή ίσως ο σχετικός controller δεν κάνει σωστή διαχείριση. Στην ανάγκη γύρνα το σε eco power mode από το BIOS.

Επίσης το ΜΒ είναι σύμφωνα με την κατασκευάστρια MSI optimized για τα 8 με ότι αυτό συνεπάγεται!!!!! Αυτό καλό που του θέλω να είναι άσχετο με το πρόβλημα. Έχεις τα 7 και δοκίμασες τα 10 με περιορισμό της εμφάνισης των προβλημάτων. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση αλλά δεν λύθηκαν τελείως όπως θα περίμενε κανείς.

Το ΜΒ έχει ρυθμίσες/δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας, από ότι διαβάζω από το Click BIOS 4 :

Slow Mode
Defeat Cold Bug issues with Slow Mode. Slow Mode decreases CPU ratio to 8x. When using CPU vCore Adaptive Mode, Slow Mode will also drastically decrease vCore to 0.8~0.9v. This single option helps to avoid Cold Bug scenarios making subzero extreme overclocking a tad bit easier.

Ceasefire Lite
Save time opening your case to manually disable PCIe slots or physically remove graphics cards with the easy to use Ceasefire Lite through Click BIOS 4. With this menu item you can control the number of active PCIe slots.

...και φυσικά το ECO mode.Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την υλοποίηση συγκεκριμένων συνθέσεων/σεναρίων άσχετες με τη δικιά σου, αλλά μπορείς κάλλιστα να τις χρησιμοποιήσεις για να λύσεις το πρόβλημά σου. Ένα ΜΒ σαν αυτό απαιτεί από τον χρήστη λίγο περισσότερες γνώσεις διαχείρισης ενός PC που το έχει. Συγνώμη αλλά έτσι ισχύει με κάθε advanced HW. Το ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό μοντέλο δεν σημαίνει ότι απλά το βάζουμε στο PC μας και ξενοιάσαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο να στηθεί σωστά ανάλογα και σύνθεσης αλλά στο τέλος ανταμείβει μακράν έναντι των απλών μοντέλων.

Αυτά από εμένα και τονίζω για άλλη μια φορά ότι όποιος ασχοληθεί θα το κάνει σωστά μόνο από κοντά. όλοι οι υπόλοιποι (και εγώ φυσικά) κάνουμε μόνον εικασίες και συνήθως είναι λάθος μέθοδος για αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων σαν το δικό σου. Είναι κρίμα να έχει δώσει κάποιος τόσα λεφτά για τέτοιο μηχάνημα και να μην δουλεύει σωστά. Καλή επιτυχία.
Last edit: 06 Jan 2016 12:40 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

More
25 Dec 2016 20:19 #191565 by Μάνος Γρυπάρης
Τελικά μετά από όλη αυτή την κουβέντα το πρόβλημα λύθηκε.
Έβαλα Hard Didk Sentinel. Ο βασικός σκληρός δίσκος έφταιγε. Health 74% και χιλιάδες διακοπές.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)