Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πόσο κάνει αυτός ο υπολογιστής που περιγράφω;

More
24 Feb 2015 13:33 #157142 by wavee

Scorcher wrote: Wavee, τεσσερα χρόνια δεν είναι καθόλου λίγα. Ειδικά αν σκεφτείς οτι με λίγα λεφτά μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μπορείς να κάνεις αναβαθμίσεις και να σου βγάλει τουλάχιστον άλλα 2-3 χρονάκια.

Μα εγω το υπολογιζω αλλιως.
Εχουμε 850 ευρω υπολογιστη που κραταει 4 χρονια
Εχουμε 400 ευρω PS4 που κραταει 8 χρονια

Η κονσολα είναι και φθηνοτερη και κραταει και διπλασσια χρονια. Όπως και να εχει εμενα μου φαινονται παρα πολλα να δωσω με την μια 850 ευρω. Οσο για τις αναβαθμίσεις που λες, οντως ο υπολογιστης θα κρατησεις πιο πολλα χρονια αλλα και αυτές τις πληρωνεις ακριβα. Δηλαδη παλι το ιδιο δεν είναι? Δεν ξερω αν κανω λαθος στον υπολογισμο μου πειτε μου αλλα εγω βλεπω ότι είναι παρα πολλα τα 850 ευρω για 4 χρονια

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Feb 2015 14:08 #157143 by Μιχαήλ Τσοπέης
Με τον υπολογιστή έχεις παιχνίδια στη μισή τιμή κατά κανόνα, και αν ψάχνεσαι με Humble Bundle και βλέπεις και τα νέα που ποστάρουμε εδώ για προσφορές, μιλάμε για κάτω από το 1/3 της τιμής. Αν ψάχνεις για αυτό που λέμε Total Cost of Ownership, πόσο δηλαδή θα σου στοιχίσει γενικά, ο υπολογιστής είναι φτηνότερος. Επίσης αυτή η γενιά κονσόλες έχει δεν έχει μια εξαετία ακόμα μπροστά της, και αυτός ο υπολογιστής ακόμα και στο τέλος της εξαετίας θα σου παίζει τα ίδια παιχνίδια είτε στο διπλό/τριπλό framerate, είτε με πολύ καλύτερα γραφικά, είτε και με τα δύο συνδυασμένα. Δεν υπάρχει σύγκριση.
Οι σημερινές κονσόλες δεν έχουν εξωτικές αρχιτεκτονικές όπως ήταν το τσιπ γραφικών του 360, ή ο επεξεργαστής του PS3. Μη περιμένεις μαγικά optimizations. Είναι low power x86 CPU με Radeon 7850 και 8GB ενοποιημένης (αργής) μνήμης. Ότι optimization βγει γι'αυτά είναι άμεσα αξιποιήσιμο από τους υπολογιστές.

More
24 Feb 2015 14:57 - 24 Feb 2015 14:58 #157146 by wavee

PrMinisterGR wrote: Με τον υπολογιστή έχεις παιχνίδια στη μισή τιμή κατά κανόνα, και αν ψάχνεσαι με Humble Bundle και βλέπεις και τα νέα που ποστάρουμε εδώ για προσφορές, μιλάμε για κάτω από το 1/3 της τιμής. Αν ψάχνεις για αυτό που λέμε Total Cost of Ownership, πόσο δηλαδή θα σου στοιχίσει γενικά, ο υπολογιστής είναι φτηνότερος. Επίσης αυτή η γενιά κονσόλες έχει δεν έχει μια εξαετία ακόμα μπροστά της, και αυτός ο υπολογιστής ακόμα και στο τέλος της εξαετίας θα σου παίζει τα ίδια παιχνίδια είτε στο διπλό/τριπλό framerate, είτε με πολύ καλύτερα γραφικά, είτε και με τα δύο συνδυασμένα. Δεν υπάρχει σύγκριση.
Οι σημερινές κονσόλες δεν έχουν εξωτικές αρχιτεκτονικές όπως ήταν το τσιπ γραφικών του 360, ή ο επεξεργαστής του PS3. Μη περιμένεις μαγικά optimizations. Είναι low power x86 CPU με Radeon 7850 και 8GB ενοποιημένης (αργής) μνήμης. Ότι optimization βγει γι'αυτά είναι άμεσα αξιποιήσιμο από τους υπολογιστές.

Καταρχήν πριν λιγο καιρο ειχα διαβασει ότι η Sony δηλωσε ότι το PS4 θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης από το PS3. Οποτε μεχρι να βγει το PS5 θα περασουν περισσοτερα από 7 χρονια. Προφανως οι εταιριες θα αναγκάζονται να κανουν optimization και ας μην είναι τοσο δυνατες οι κονσόλες.

Δευτερον, καλα τα λες, μπορει οντως να είναι αδυναμες οι κονσόλες αλλα εγω βαζω και το optimization. Ενώ δηλαδή αυτος ο υπολογιστης με τα 850 ευρω θα αντεχε περισσοτερο, στην τελικη φαινεται στις κονσόλες να αναγκάζονται να προσαρμοσουν το παιχνιδι στην κάθε κονσολα ενώ στους υπολογιστες παρολο που είναι δυαντοι, αναγκάζεσαι μετα από 4 χρονια να κανεις αναβαθμιση επειδή δεν σου τρεχει ουτε στα LOW. Μονοι σας απαντησατε ότι ο υπολογοστης των 850 ευρω αντεχει 4 χρονια. Για μενα είναι λιγα τα χρονια και πολλα τα λεφτα

Οσο για τις τιμες παιχνιδιων συμφωνω αλλα στην κονσολα τα δινεις λιγα λιγα και δεν σου φαινοναι πολλα. Μπορει οι τιμες των παιχνιδιων στα PC να είναι πιο φθηνες αλλα ο ιδιος ο υπολογιστης είναι πανάκριβος και εγω δεν τα εχω να τα δωσω ετσι κατευθείαν.

Γι αυτό λεω δεν συμφερει. Ηθελα να δω αν συμφερουν τα PC γιατι ακουγα διαφορα αλλα βλεπω ότι δεν ισχυουν. Θα περιμενω να δω τι τιμες θα εχουν τα steam machines.
Last edit: 24 Feb 2015 14:58 by wavee.