Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

CPU & GPU ή APU ?

More
08 Jan 2015 13:46 - 08 Jan 2015 13:54 #155348 by Xristøs Giøftsøs
Καλησπέρα σας,
έχω σκοπό σε λίγο καιρό να παραγγείλω ένα PC.
Διαθέτω 450 ευρώ και ενώ στην αρχή έλεγα να πάρω AMD FX 6300 ( 6cores 3.5ghz) και Sapphire R7 265 (και τα δύο μαζί 260 ευρώ πάνω κάτω) ψάχτηκα λίγο παραπάνω και βρήκα κάτι ωραία Series της AMD τα "A10"
Σκέφτηκα να πάρω τον AMD A10 7850K,είναι 4πύρηνος στα 3.9 - 4.0ghz αν δεν κάνω λάθος και έχει R7 γραφικά, η τιμή του είναι στα 145 ευρώ ...
Το πράγμα έχει ως εξής ... Αν αγοράσω AMD FX & Sapphire αναγκαστικά βάζω 4GB RAM λόγο χρημάτων ....
Ενώ αν βάλω AMD A10 γλυτώνω κάπου στα 100 ευρώ και βάζω 8gb RAM
Η χρήστη του υπολογιστή θα είναι Gaming και για όχι τόσο απαιτητικά games aka Call of Duty Advanced Warfare - AC Unity κλπ κλπ.
Ο αδερφός μου είπε ότι οι APU είναι για normal χρήσεις ... για να μπαίνεις απλά κάνα Internet ή τίποτα τέτοιο και ότι είναι προβληματική ... καμία γνώμη?
Επίσης κάτι άλλο ... Μου είπε ένας φίλος ότι αν θέλω στο μέλλον να κάνω μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μπορώ να πάρω μια κάρτα γραφικών και να την κάνω Crossfire με την γραφικών της APU (AMD A10 7850K)... αληθεύει αυτό; μπορεί όντως να γίνεται κάτι τέτοιο ;
[ Το PC που θα πάρω θα έχει όλο το πακέτο εκτός Τροφοδοτικού (Κουτί, Μητρική , Ram ,CPU , GPU , Σκληρό δίσκο κλπ.) ]
Last edit: 08 Jan 2015 13:54 by Xristøs Giøftsøs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2015 15:05 - 08 Jan 2015 15:18 #155353 by Πας Παρτού
προσωπικά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα τού FX 6300. Θα προτιμούσα να μείνω με μια καλή APU και με την επιλογή να αναβαθμίσω με ξεχωριστή GPU αργότερα.

Last edit: 08 Jan 2015 15:18 by Πας Παρτού.

More
08 Jan 2015 19:41 #155360 by Xristøs Giøftsøs
Πολύ χρήσιμο video φίλε,
Ευχαριστώ πολύ

More
08 Jan 2015 21:48 #155367 by Πας Παρτού
μια λεπτομέρεια σχετικά με την απόδοση. Η ταχύτητα τής μνήμης είναι σχεδόν αδιάφορη για την CPU αλλά όσο ξέρω κάπως σημαντική για την APU. Οπότε ζύγισέ το και προτίμησε να πάρεις τις ταχύτερες μνήμες που δέχεται ο επεξεργαστής.

More
11 Feb 2015 09:38 #156574 by Αλέξανδρος Κωνσταντίνου
Οι ΑPU αξίζουν μέχρι ενός σημείου. Αμα δεν πάρει καλό σύστημα, τότε καλά games, δεν πρόκειται να παίξεις!

More
12 Feb 2015 11:55 - 12 Feb 2015 12:01 #156645 by Πας Παρτού

UberstarKlexontr wrote: Οι ΑPU αξίζουν μέχρι ενός σημείου. Αμα δεν πάρει καλό σύστημα, τότε καλά games, δεν πρόκειται να παίξεις!

Δεν κατανοώ την σκοπιμότητα αυτού τού αόριστου αφορισμού. Έγινε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και σε κάθε περίπτωση μια γνώμη είπα που εξηγείται αναλυτικά στο βίντεο που παρέθεσα και συνοψίζεται στο ότι ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες επιλογές η APU έχει πολύ μεγαλύτερη αξία/κόστος. Επίσης γνώμη δική μου είναι ότι ο πιο καινούργιος Α10 7850Κ είναι καλύτερος από τον παλιότερο FX 6300 ακόμα και καθαρά σαν CPU ξεχνώντας το GPU στοιχείο. (ο FX 6300 μπορεί να δώσει περισσότερη ισχύ αλλά με προϋποθέσεις εξαιρετικά άβολες ή και αδύνατες για τα παιχνίδια αλλιώς είναι καθαρά χειρότερος)

Σε καμμία περίπτωση δεν ισχυρίστηκα ότι σήμερα μια APU συγκρίνεται με μια κάρτα γραφικών τών 300 ή 200 ευρώ αλλά γιατί να παραβλέπουμε την εξέλιξη τής τεχνολογίας. Και βλέπω τεχνολογικές εξελίξεις να περνάνε απαρατήρητες. Βλέπω για παράδειγμα ότι η ισχύς τών APU διπλασιάζεται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και όλα δείχνουν ότι αυτή η άνοδος θα συνεχιστεί. Αυτές είναι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές, ταχύτερες από τον νόμο τού Μουρ την ίδια στιγμή που το ρολογάκι τού νόμου Μουρ στις CPU όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει να χάνει στροφές. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ps4 και xbone βασίζονται σε APU.
Last edit: 12 Feb 2015 12:01 by Πας Παρτού.