Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μετρήσεις Επιδόσεων/Θερμοκρασίας CPU/GPU κτλ.

More
08 Sep 2013 14:41 #131895 by Γιάννης Πετρόχειλος
Αν ειναι Laptop, 55-60 ειναι οκ. Αν ειναι πυργος ειναι παλι υψηλη θερμοκρασια. Επισης οι επεξεργαστες φτανουν μεχρι 100-110 βαθμους και μετα κλεινουν. Ειχες συμπτωματα υπερθερμανσης;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Sep 2013 15:07 #131896 by Ανδρέας Αθανασίου
Παιδιά έχω i7-920 και πιάνω πάντα από 80 και πάνω όταν τρέχω παιχνίδια. Δυστυχώς οι i7 πρώτης γενιας και ειδικά ο 920 έχει τεράστιο πρόβλημα με την θερμοκρασία. Είχα ψάξει εκτενώς το θέμα, είχα μιλήσει και με την intel και θα σου πω τι θα κανεις.

Πρώτον πάμε να δούμε ποιο είναι το Tcase του επεξεργαστή, δηλαδή ποια θερμοκρασία βάζει η ίδια η intel ότι μπορεί να φτάσει ο CPU σου. Βλέπουμε ότι είναι 71C. Επομένως όντως ανεβάζει θερμοκρασία. - Για να δεις αν έχει χαλάσει ο CPU θα τρέξεις το Diagnostic Tool της Intel ( downloadcenter.intel.com/Detail ... ldID=19792 ). Αυτό θα σου πει αν είναι όλα οκ.
- Αν τα βγάλει όλα οκ τότε υπάρχουν 2 τρόποι να λύσεις το πρόβλημα. Πρώτον αλλάζεις την θερμομονωτική κόλλα που βρίσκεται μεταξύ CPU και ψύχτρας. Θα πάρεις αυτήν εδώ την κόλλα . Αν είναι να αλλάξεις κόλλα πες μου να σου δώσω εκτενείς πληροφορίες γιατί το έχω κάνει πολλές φορές και αν προσέξεις κάποια πράγματακια είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Και ναι ριχνει την θερμοκρασία, και μάλιστα κάτα 10-20C

-Ο 2ος τρόπος να αλλάξεις ψύχτρα αλλά θα πρέπει να δώσεις ένα πόσο για να έχεις καλά αποτελέσματα.

Τέλος βεβαιώσου ότι η motherboard σου έχει CPU Tmax 100C, δηλαδή να κλείνει το PC σου όταν η θερμοκρασία πάει 100C, για να μην καεί.

More
08 Sep 2013 15:14 #131897 by Γιάννης Πετρόχειλος
Περιεργο μου φαινεται μονο 71...εχω εναν σαπισμενο Intel Core 2 Duo P8600 @2.4GHz (μιλαμε για 4-5 χρονων) και εχω δει οτι φθανει μεγιστη θερμοκρασια 110C

More
08 Sep 2013 20:07 #131911 by Ανδρέας Γρυπάρης
@RefleX όχι κόλα, ΠΑΣΤΑ λέγεται.
Δεν βάζουμε ούχου στη CPU.
Επίσης, υψηλές θερμοκρασίες στο CPU μειώνουν δραματικά και τη διάρκεια ζωής της motherboard μαζί.
Αγόρασε τη καλύτερη ψήκτρα, από το να τρέχεις να αλλάζεις motherboard λιγότερο δαπανηρό είναι. (ειδικά για τόσο παλιό PC)

More
08 Sep 2013 21:12 #131917 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Τι τα κάνετε ρε παιδιά τα PC? Εγώ πάνω από 60 δεν βλέπω!

Το Tjunction πάντως είναι 75-85 σε αυτές τις CPU, meaning χάνει αρκετά από την ζωή του η cpu (μιλάω για τους core και όχι την νέα αρχιτεκτονική των i ) αν δεν καεί με την μία...

Arctic silver όντως κάνε δουλειά αλλά προσοχή γιατί το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού ;-)

@snikefriend εδώ δεν καίγεται το 360 που κοντεύει να απογειωθεί (ναι του άλλαξα ανεμιστήρα!) θα καεί το PC? :P

More
09 Sep 2013 01:14 #131939 by Ανδρέας Αθανασίου
@Pokemon ναι πάστα λέγεται αλλά η πάστα είναι υπώνυμο της κόλλας :Ρ
η ψύχτρα που έχει στην συσκευασία ο cpu είναι αρκετά καλή, τουλάχιστον στους i7.

More
09 Sep 2013 01:27 #131941 by Γιάννης Πετρόχειλος

aliengoa wrote:
@snikefriend εδώ δεν καίγεται το 360 που κοντεύει να απογειωθεί (ναι του άλλαξα ανεμιστήρα!) θα καεί το PC? :P

χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα σωστος!!!! Σωστος!! Αλλα εχω μια τεχνικη απορια! Μετρας τη θερμοκρασια του 360 με καποιο προγραμμα? Θελω και εγω :P παντα ηθελα να δω σε ποσους βαθμους τρεχει!

More
09 Sep 2013 11:52 #131952 by Ανδρέας Γρυπάρης

RefleX wrote: @Pokemon ναι πάστα λέγεται αλλά η πάστα είναι υπώνυμο της κόλλας :Ρ
η ψύχτρα που έχει στην συσκευασία ο cpu είναι αρκετά καλή, τουλάχιστον στους i7.

ουυυυυυυυυ
για να βλέπω τα 100άρια που κτυπάς σίγουρα σπέρνει.

Εδώ με Phenom 9950 που έχει 140W TDP (ποιο πάνω από τον i7 920) δεν βάραγα παραπάνω από 75 σε full load, και στοκ cooler, εποχή 2008.

Είναι πολύ εξωπραγματική η θερμοκρασία του i7, Q6600, P8600 που διαβάζω εδώ.
Είχα και τον Q6600 και δεν προσπέρναγα με τίποτα τους 50-60C (Καλοκαίρι) με μια αρχαία Thermaltake sonic tower.

More
09 Sep 2013 14:47 #131974 by Γιάννης Πετρόχειλος
Εγω φιλε μου δεν ειπα οτι πιανω 110 βαθμους ειπα οτι το TJMax einai 110 και συνεπως μου κανει εντυπωση πως η ανωτατη θερμοκρασια του i7 ειναι 75. Εμενα πιανει 80 σε full load ή καμια φορα 90 αλλα ειναι laptop 4 χρονων. Σε φυσιολογικες συνθηκες ειναι 40-55 βαθμους.

More
09 Sep 2013 15:01 #131976 by Ανδρέας Γρυπάρης
Σε laptop αλλάζει πολύ το πράγμα. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό σε κατασκευή και οι προδιαγραφές για αντοχή θερμοκρασίας είναι πολύ μεγαλύτερες.