Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αγορά PS3 και για χρήση media center

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
18 Aug 2008 17:31 #46207 by a Guest

IloveCONSOLES\ wrote: Δεν το γνωρίζω! Αλλα θα κάνω και εγω μια ερώτηση. Γίνεται να εγκσαταστησει κανεις Game για PC στα YT linux του PS3?

Aν εννοείς να παίζεις Lineage και Counter strike στο ps3,ίσως να γίνεται μέσω Wine,αλλά αυτό δεν έχει και πολύ νόημα.
Παιχνίδια για Linux σαφώς και μπορείς να εγκαταστήσεις,υπάρχουν πολλά και διάφορα ανάλογα με τη διανομή.
Γενικά πάντως πρέπει να πώ στον φίλο οτι το ps3 και γενικά οι κονσόλες δεν είναι καθόλου linux friendly.
Προσωπική μου άποψη,η αίσθηση και η εμπειρία που θα έχεις απο την ενασχόληση με μια διανομή στο ps3,είναι κατώτερη απο αυτή που θα είχες με ένα media center pc των 300-350

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
18 Aug 2008 17:35 #46208 by a Guest
Poly logiko mias kai den mporeis na kaneis access to h/w tou ps3 - ektos apo ton cell - katw apo linux...

More
18 Aug 2008 19:16 #46216 by Μάνος Αλιμπέρτης
Xμ...Με βάζετε σε σκέψεις αφου ο κυριότερος σκοπός μου για την εγκατάσταση του Linux ειναι να βλέπω .mkv εφοσον αυτο απευθείας στο PS3 δεν γίνεται.

Το hardware που έχω τώρα τα 1080p χωρίς βέβαια ιδιαίτερο ψάξιμο δεν μπορει να τα τρέξει.

Με εγκατεστημένο το KMPlayer και το Combined-Community-Codec-Pack με ffdshow και τι διάολο ακομη δεν ξέρω

Everything that has a beginning has an end...

More
19 Aug 2008 17:51 #46241 by Μάνος Αλιμπέρτης

headless\ wrote:

IloveCONSOLES\ wrote: Δεν το γνωρίζω! Αλλα θα κάνω και εγω μια ερώτηση. Γίνεται να εγκσαταστησει κανεις Game για PC στα YT linux του PS3?

Aν εννοείς να παίζεις Lineage και Counter strike στο ps3,ίσως να γίνεται μέσω Wine,αλλά αυτό δεν έχει και πολύ νόημα.
Παιχνίδια για Linux σαφώς και μπορείς να εγκαταστήσεις,υπάρχουν πολλά και διάφορα ανάλογα με τη διανομή.
Γενικά πάντως πρέπει να πώ στον φίλο οτι το ps3 και γενικά οι κονσόλες δεν είναι καθόλου linux friendly.
Προσωπική μου άποψη,η αίσθηση και η εμπειρία που θα έχεις απο την ενασχόληση με μια διανομή στο ps3,είναι κατώτερη απο αυτή που θα είχες με ένα media center pc των 300-350

More
04 Sep 2008 00:30 #46782 by Μάνος Αλιμπέρτης
Τελικά παιδια γνωρίζει κανεις το παραπάνω; Ειναι βασικότατο κριτήριο για μένα για την αγορά της κονσόλας οπότε οποιος ξέρει θα με βοηθήσει πολύ...

More
04 Sep 2008 01:05 #46785 by Γιώργος Πάσχος
Λοιπόν,

Με usb mouse και keyboard δεν παίζεις τα παιχνίδια του ps3. Εξαίρεση το unreal και κάποια άλλα που το υποστηρίζουν. Παρόλα αυτά είχα δει ένα κολπάκι στο youtube που ένας έπαιζε resistance με ps/2 mouse/keyboard μεσω usb hubs, μετατροπέων και ιστορίες για αγρίους. Ψάξτο γιατί γίνεται, αλλά είναι παλούκι.

Mkv δεν παίζει το ps3, αλλα μπορείς να τα κάνεις streaming από το pc όπως είπες.

Μια άλλη λύση είναι εγκατάσταση linux. Το linux είναι 100% νόμιμο, άλλωστε η ίδια η sony έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Εγώ είχα βάλει το ubuntu. Δυστυχώς όμως το ps3 δίνει πλήρη πρόσβαση στο linux μόνο για τον cell. Ο RSX (επεξεργαστής γραφικών) παραμένει "κλειδωμένος". Έτσι δεν ξέρω κατα πόσο καλά θα αναπαράγει full hd υλικό το ps3. (Το ότι θα το αναπαράγει είναι σίγουρο).

Ακόμη το ps3 έχει συνολική ram 512. 256 για την cpu και 256 για την gpu. Για τα παιχνίδια η μνήμη δεν μένει σταθερή, καθώς οι επεξεργαστές "μοιράζονται" την διαθέσιμη μνήμη. Για το linux δεν ισχύει αυτό. Το linux έχει στη διάθεσή του μόνο 256mb και από αυτά τα 64 νομίζω τα δεσμεύει το xmb. Απομένουν 192 MB ram.

Απο τον περιορισμό της γραφικών και της ram νομίζω πως είναι δύσκολο να τρέξουν ομαλά υψηλής ευκρίνιας video (δεν το δοκίμασα), πόσο μάλλον 3d παιχνίδια μέσω wine.

Το psn είναι δωρεάν και υποστηρίζεται στην ελλάδα. Μπορείς όμως να κάνεις ότι άλλους λογαριασμούς θέλεις. Εγώ έχω τον δικό μου έναν US και ένα JPN.

Όσο για την οθόνη μια χαρά την βλέπω. Θα σου βγάζει και 1080p.

Αυτά από εμένα.

More
04 Sep 2008 01:21 #46789 by Μάνος Αλιμπέρτης
Φίλε ntelali, αλλα και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους gamers, σ ευχαριστώ πολύ για τη κατατοπιστικότατη απάντηση σου.

Επιμένω πολύ στο keyboard και στο mouse γιατι τα FPS δεν μπορώ με τιποτα να τα συνδέσω στο μυαλο μου με χειρηστήριο (και τα strategy και το Football manager).Oπότε ενα PS3 με keyboard και mouse θα ήταν η τέλεια λύση για μένα...Αντι για gaming στο PC να επαιζα, εκτος FM, στο Playstation.

M αυτά που μου λες για την αναπαραγωγή .mkv

More
04 Sep 2008 01:49 #46796 by Γιώργος Πάσχος
Προσωπική (μπακαλίστικη) συμβουλή.

Ψάξε videos στο youtube που να δείχνουν πως το ps3 παίζει mkv μέσω linux. Σίγουρα δεν θα φαίνεται η ποιότητα, αλλά θα φαίνεται η ταχύτητα. Επίσης δες τα σχόλια του uploader για την ποιότητα και είσαι οκ :wink:

Edit: Από μερικά που είδα εγώ μου φάνηκε πολύ ομαλή η κίνηση. Μια χαρούλα είναι. Αυτό που σου είπα για το youtube ισχύει και για την πατέντα με το πληκτρολόγιο

More
13 Sep 2008 03:29 #47011 by Μάνος Αλιμπέρτης
Eπανέρχομαι για άλλη μια φορα στο συγκεκριμένο θέμα.

Μετα απο συζητηση που ειχα με φιλο μου, μου ειπε οτι αν δεν έχει ηχεία η πηγή που θέλεις να συνδέσεις το PS3, στη περίπτωση μου η 24αρα Full HD Dell τότε τα εξωτερικα ηχεια θα πρέπει να έχουν Optical in για να δεχθουν τον ηχο απο το PS3.Ισχύει αυτο;

Αλλιως πάω στην λύση της κλασσικής TV που έχω αλλα ειναι και λιγότερες ιντσες, 21, και δεν ειναι ουτε καν 720p αφου ειναι απο τις παλιες οπότε δεν θα χαρώ πιστευω ΚΑΘΟΛΟΥ τη κονσολα.

Υπάρχει καποιος converter για την οπτικη ινα-εξοδο; Ηχεια με Optical in κοστίζουν πάνω απο 200 ευρώ...

More
23 Sep 2008 11:35 #47361 by Μάνος Αλιμπέρτης
Παιδια κάνεις δεν μπορει να με βοηθήσει στο παραπάνω... :mrgreen: