Το Νοέμβριο του 2000 βγήκε στην αγορά ένα καινούργιο FPS, το No one lives Forever. Είχα παίξει το demo του σε ανύποπτο χρόνο και μου είχε κάνει εντύπωση γιατί ήταν το πρώτο FPS που είχε εξαιρετικό χιούμορ. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη δεκαετία του 60 και ο παίκτης ελέγχει μία όμορφη και έξυπνη πράκτορα μιας αντιτρομοκρατικής οργάνωσης ονόματι UNITY. Η πράκτορας λέγεται Kate Archer. Σκοπός της Kate (και της UNITY) είναι να σταματήσουν μία εγκληματική οργάνωση που λέγεται H.A.R.M. Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού έχει βραβευτεί ως παιχνίδι της χρονιάς 2000 από τρία διαφορετικά ξένα κορυφαία περιοδικά του χώρου. Παρόλα αυτά μετά από μία πρόχειρη έρευνα στο Ελληνικό διαδίκτυο δεν κατάφερα να βρω κάποιο review για αυτό. Ο πολύ γνωστός ξένος ιστότοπος του gamespot του έβαλε βαθμολογία 9,3/10!! και φυσικά ήταν η επιλογή της σύνταξης του gamespot. Μέσα στο review αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι ίσως αντάξιο του Half-life!! Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διάβαζα τις εξαιρετικές κριτικές που πήρε. Παρόλο που είχα παίξει το demo, τελικά για λόγους που δεν θυμάμαι αποφάσισα να μην το αγοράσω, προφανώς γιατί μου τράβηξε την προσοχή κάποιο άλλο FPS, ίσως το Soldier of Fortune. Απ' ότι θυμάμαι δεν μου άρεσε η εποχή που διαδραματιζόταν το παιχνίδι. Βέβαια τότε δεν είχα διαβάσει καμία κριτική πάνω στο παιχνίδι. Τώρα όμως που άρχισα να το βλέπω με καινούργιο μάτι σκέφτομαι να το αγοράσω.
Μήπως κάποιος το έχει παίξει; Πείτε μου τη γνώμη σας για αυτό το παιχνίδι ή για το δεύτερο μέρος του No one lives Forever 2.
Syberia και ξερό ψωμί!