Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Left 4 Dead

More
03 Dec 2023 18:19 #273729 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Left 4 Dead
Το Left 4 Dead παραλίγο να είχε player classes αλλά ο συγγραφέας διαφώνησε

Chet Faliszek:'' Όχι, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος''.

Το Left 4 Dead δεν έχει classes , και κατά πολλούς η απουσία τους είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του game, καθώς όλοι οι παίκτες ξεκινάνε ουσιαστικά από την ίδια αφετηρία και στην πορεία δυναμώνουν και αποκτούν abilities.

Όμως παραλίγο και σύμφωνα με τον συγγραφέα και game co-lead (Chet Faliszek) να είχε classes. Σε συνέντευξη που έδωσε είπε:’’ Πραγματικά συμπαθώ πολύ την ομάδα πίσω από το Alien Swarm, αλλά δεν ξέρω πόσες φορές μου ζητήθηκε να κάνω το Left 4 Dead να μοιάζει με το Alien Swarm.’’ Για αυτούς που δεν ξέρουν το Alien Swarm είναι ένα top-down , class based-shooter το οποίο το κυκλοφόρησε η Valve δωρεάν το 2010. Βέβαια πλέον σχεδόν κανείς δεν ασχολείται μαζί του και έχει ξεχαστεί εντελώς από την κοινότητα διότι δεν υποστηρίχθηκε αρκετά από την Valve. Ο Chet Faliszek συνέχισε λέγοντας ότι: ‘’ Συνέχισα να τους λέω όχι αυτός είναι λάθος δρόμος για το game, δεν θέλω να γίνει το game μου όπως και τα υπόλοιπα θέλω να είναι ξεχωριστό. Δεν ήθελα οι παίκτες να χρειάζεται να επιλέξουν κάποιο class που για παράδειγμα θα τους άνοιγε μία πόρτα ή θα μπορούσαν να αποκρούουν μία επίθεση.’’

Βέβαια δεν είναι ότι το Left 4 Dead δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με classes, αλλά έτσι θα έχανε την ταυτότητα του καθώς ήταν το πρώτο game που ουσιαστικά εγκαθίδρυσε τα horde shooter mechanics και πολλοί το πήραν ως παράδειγμα για να βγάλουν για games όπως το World War Z και άλλα horde shooter games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.