Θεωρώ το H&D ένα από τα καλύτερα FPS-Strategy που έχουν βγει ποτέ. Και βέβαια είναι από τα πιο δύσκολα. Εξομοιώνει συνθήκες πολέμου όπου αναλαμβάνετε μία ομάδα στρατιωτών (’γγλοι, συνήθως μέχρι τέσσερις το πολύ), διαλέγετε ποια όπλα θα πάρετε μαζί σας και ξεκινάτε για την αποστολή. Σε μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορεί να έχετε και οχήματα όπως π.χ. τσιμπάκια με πολυβόλο (άντε στις τελευταίες πίστες να σας κάνουμε τη χάρη να μπείτε και σε τανκ) αλλά συνήθως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. ’λλοτε με Sniper, άλλοτε με χειροβομβίδες, κάθε πίστα έχει τις πατέντες της και αναλαμβάνετε σε μερικές περιπτώσεις να "καθαρίσετε ολόκληρο λόγχο". Τα Load και τα Save εκεί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την επιβίωσή σας. Το παιχνίδι το έχω τερματίσει στο πιο δύσκολο επίπεδο και σε όλες του τις εκδόσεις. Εντύπωση μου έκανε ένα Expansion του παιχνιδιού όπου βρισκόσουν αντιμέτωπος με Έλληνες! Εκεί είχε πολύ πλάκα! Αντί να έχεις μπροστά σου Γερμανό να σου λέει κάτι σαν "Inglander", είχες Έλληνες οι οποίοι φώναζαν "Εγγλέζος!" και βέβαια τα γραφικά ελληνικά σπιτάκια, ποταμάκια, δάση κ.ο.κ.
Review του Hidden & Dangerous 1
Review του Hidden & Dangerous 2
Πάρτε μια γεύση κι από εικόνες
Πάντως, το αγαπημένο μου όπλο στη σειρά ήταν το Sniper. Ας πούμ εότι είχα ταυτιστεί με τον τύπο απ' την ταινία "Εχθρός προ των πυλών". Μπαμ και κάτω! :sniper: