Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

First-Person Shooters: How to play

More
03 Jul 2016 23:09 #183475 by Χρήστος Αρχοντάκης
Τωρα που ειχε εκπτωσεις το steam πηρα το crysis και το far cry 1
ηθελα λιγο δραση και πιστολιδι
δεν ειμαι των fps αλλα των jrpg και mmorpg

οποτε επειδη δε πολυπαιζω fps θα ηθελα να μου πειτε ενα τροπο ωστε να βολεψω καπως τα χερια μου πανω στο πληκτρολογιο
δλδ ποιος ειναι ο πιο ευχρηστος τροπος για να παιξεις αυτα τα 2 παιχνιδια??

ξερω οτι δε βολευει να συνδεσεις μοχλο καθως χανεται η εμπειρια, και δεν υποστηριζεται κιολας απο οτι ειδα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jul 2016 23:48 #183476 by Aνέστης Αδαμίδης
Κοίτα, συνήθως το WASD είναι αυτό που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Δεν έχω παίξει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια αλλά αν μιλάμε για FPS είναι σχεδόν μονόδρομος.

(Είχα δει έναν τύπο που έπαιζε CS σε επαγγελματικό επίπεδο με τα ΒΕΛΑΚΙΑ και έβγαλα καρκίνο στα μάτια...)

Αν θες αναλυτικά πράγματα, αντίχειρας στο space bar, δείκτης στο D, μέσος για W/S, παραμέσος στο Α και μικρός στο Shift/Ctrl.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο setup. Από εκεί κι έπειτα, έχεις και το configuration κάθε παιχνιδιού για να δεις ποιο πλήκτρο αντιστοιχεί σε ποια δράση. Μπορεί να έχεις φακό στο F. Μπορεί να έχεις Quick swap στο Q και χίλια δυο πράγματα. Βλέπεις τις οδηγίες και δρας αναλόγως. Είναι σχετικά απλό και μετά από λίγο καιρό σου βγαίνει αυθόρμητα. Ή μπορείς να κάνεις τέτοιες ρυθμίσεις που να σε βολεύουν εσένα καλύτερα με το χέρι σου.

Όπως το Team Fortress 2, που έχει βάλει ένα καινούριο mode και όταν πήγα να παίξω πρώτη φορά έπαθαν κράμπα τα δάχτυλά μου. Άλλαξα τα key bindings και βρήκα την υγειά μου. Μετά μπορώ να κάνω reset to default και να το γυρίσω όπως ήταν, γιατί με τις ρυθμίσεις που έκανα θυσίασα λειτουργίες για να έχω πιο βολικό χειρισμό.

Ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

More
04 Jul 2016 01:15 #183484 by Πιέρρος Φουστέρης
Έχω δει πολύ πιο περίεργο τρόπο χειρισμού σε FPS, φίλε TheReaper. Εκεί θα φρίκαρες περισσότερο.
Φίλε HAWK, ο TheReaper πρέπει να σε κάλυψε πλήρως. Αυτός είναι ο default τρόπος να παίζεις το 90% των FPS που υπάρχουν, συν κάποια extras, εκτός από αυτά που σου ανέφερε ο TheReaper. Πάντα, κοιτάς τα button configurations του κάθε παιχνιδιού πριν το ξεκινήσεις, για να δεις τα βασικά, και τα ξανακοιτάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για πράγματα που θα έχουν προστεθεί τότε (π.χ. BioShock, όπου παίρνεις "μαγικές ιδιότητες" κτλ.). Αν δεν σε βολεύουν, τα αλλάζεις αναλόγως τις αρέσκειές σου.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
04 Jul 2016 16:54 - 04 Jul 2016 16:59 #183499 by Χρήστος Αρχοντάκης
ευχαριστω πολυ παιδια για τις οδηγιες
θα εφαρμοσω αυτα που ειπατε
αυτο ηθελα να μαθω για την τοποθετηση των δαχτυλων

γτ ημουν ετοιμος να παιζω με τα βελακια που δε βολευουν με τιποτα
γτ για να πατησεις τα παρελκομενα πρεπει να κανει σπαγκατο στη παλαμη
χεχε
Last edit: 04 Jul 2016 16:59 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
04 Jul 2016 23:18 #183529 by Aνέστης Αδαμίδης
Συνήθως παιχνίδια τύπου Crysis & Far Cry έχουν και tutorials όταν ξεκινάς το παιχνίδι. Σου λέει δηλαδή τι ενέργειες κάνει το κάθε πλήκτρο.