Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Bedlam

More
10 Nov 2015 23:35 #170954 by Στέφανος Λέγος
Το Bedlam αποτελεί ένα πρωτότυπο FPS που τολμάει να διακωμωδήσει το gaming των περασμένων δεκαετιών, ερχόμενο από την αγγλική εταιρεία ανάπτυξης RedBedlam.

Βασικός σκοπός του είναι να σας ταξιδέψει μέσα σε δημοφιλείς τίτλους της "παλιάς σχολής" όπως Quake, Day of Defeat, PacMan, Oblivion κ.α.
Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με γραφικά και παρά τα τεχνικά του προβλήματα καταφέρνει να εγκλωβίσει σε ένα campaign λίγων ωρών όλη την νοσταλγία των πιξελιασμένων γραφικών, των φτηνών ηχητικών εφφέ και των χοντροκομμένων μοντέλων.

Το σενάριό του βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Christopher Brookmyre. Είστε λοιπόν μια νεαρή σκωτσέζα φοιτήτρια η οποία στα πλαίσια ενός πειράματος εγκλωβίζεται στον εικονικό κόσμο του Starfire, ενός αγαπημένου της FPS της δεκαετίας του 90'.
Από κει και έπειτα προσπαθεί να ξεφύγει, αντιμετωπίζωντας εχθρούς απο διάφορους κλασσικούς τίτλους.

Το gameplay του Bedlam είναι απλό, και βασίζεται κυριώς στο gunplay και στα άλματα, όπως άλλωστε ήταν και τα FPS εκείνης της εποχής.
Πολλά όπλα, ποικίλοι εχθροί με αμφιλεγόμενο ΑΙ, εναλασσόμενα σκηνικά που αναπαριστουν αρκετά πειστικα παλια games και ατελείωτο "πιστολίδι" αποτελούν τα συστατικά του. Ευχάριστη νότα αποτελεί το πολύ καλό voice acting της ηρωίδας, ενώ οι πανέξυπνες και κυνικές ατάκες της σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας, κάνοντας το σενάριο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

'Ενα blast from the past λοιπόν φορεμένο σε FPS καλούπι, το οποίο δεν προσπαθεί καν να πάρει τον εαυτό του σοβαρά.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αξίζει καθαρά για την εμπειρία που προσφέρει και για τις αναμνήσεις που θα σκαλίσει, ενώ η σχετικά χαμηλή τιμή του στο Steam το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Το Bedlam κυκλοφορεί για PC, PS4 και Xbox One, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Nov 2015 02:27 - 11 Nov 2015 22:19 #170965 by 001
Replied by 001 on topic Bedlam
Πωωω μας τρέλανες τώρα...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση: τα κόκκινα βλήματα ή ό,τι είναι αυτά μαζί με την πιξελωτή αισθητική μου έφεραν στο μυαλό Doom ('93, ofc) αλλά και λίγο το είδος των danmaku (!!!). Πόσο θεοί. Παίζει να είναι από τις ελάχιστες φορές που θα αγοράσω game (αν μπορέσω) χωρίς να το έχω «δοκιμάσει» πριν. Ακόμα και το όνομα ταιριάζει (τόσο για τη χρονολογία που στοχεύουν όσο και για τη θεματική τού παιχνιδιού), right to the feels λέμε!

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)
Last edit: 11 Nov 2015 22:19 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
17 Nov 2015 22:42 #171241 by Πιέρρος Φουστέρης
Ο Στέφανος Λέγος (aka Aman) έπαιξε το Bedlam και το βαθμολόγησε με ένα 6άρι. Εσείς τι πιστεύετε; Μήπως αξίζει μεγαλύτερο βαθμό το δημιούργημα RedBedlam; Διαβάστε το review και πείτε μας τις απόψεις σας!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
18 Nov 2015 03:00 #171248 by Στέφανος Λέγος
Replied by Στέφανος Λέγος on topic Bedlam

Domine Non Es Dignus wrote: Πωωω μας τρέλανες τώρα...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση: τα κόκκινα βλήματα ή ό,τι είναι αυτά μαζί με την πιξελωτή αισθητική μου έφεραν στο μυαλό Doom ('93, ofc) αλλά και λίγο το είδος των danmaku (!!!). Πόσο θεοί. Παίζει να είναι από τις ελάχιστες φορές που θα αγοράσω game (αν μπορέσω) χωρίς να το έχω «δοκιμάσει» πριν. Ακόμα και το όνομα ταιριάζει (τόσο για τη χρονολογία που στοχεύουν όσο και για τη θεματική τού παιχνιδιού), right to the feels λέμε!

Αν αναφέρεσαι στην εικόνα, είναι αίματα και όχι βλήματα φίλε μου. Και ακριβώς αυτό. Είναι πιο πολύ ένα ταξίδι στο παρελθόν και στοχεύει εμάς τους παλιούς gamers. Δεν προσπαθεί να σταθεί ως σύγχρονο FPS. Αυτός ήταν και ο λόγος που σας το παρουσίασα μέσα από ένα review!Μπορεί να μην τα πάει καθόλου καλά στον τεχνικό τομέα για αυτό και ο χαμηλός βαθμός, αλλά μονο και μόνο για τις αναμνήσεις που σκαλίζει, του άξιζε νομίζω λίγο χώρος στο GameWorld.