Όπως είναι γνωστό, κυκλοφόρησε εδώ και κάμποσες μέρες ένα παιχίδι που κρατούσε πολλούς ανθρώπους σε αναμονή,τον τελευταίο καιρό ο ντόρος που έγινε από πλευράς των εταιριών ήταν απίστευτα μεγάλος και τελικά κατάφεραν όλοι αυτοί λίγο ή πολύ να μας πείσουν πως το Dungeons and Dragons Online,θα είναι πραγματικά το παιχνίδι που θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα mmorpgs και μάλιστα ακούστηκε πως θα χτυπήσει και το WoW(!).
Στο προκείμενο τώρα..είμαι από αυτούς που περίμεναν το παιχνίδι με μεγάλη λαχτάρα μήνες τώρα.’ς σκεφτεί δηλαδή κανείς, τις ατελείωτες ώρες για ψάξιμο στο internet σχετικά με τα τελευταία news,ψάξιμο σε forums για εντυπώσεις όσων το δοκίμαζαν και που όλως περιέργως πουθενά δεν φαινόταν αυτά που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες,συνεντεύξεις από τους δημιουργούς κλπ.
Για να μην σας κουράζω ,να σας πω τις εντυπώσεις μου από το παιχνίδι το οποίο το πήρα και το δοκίμασα εδώ και κάτι μέρες...
Καταρχάς ξέραμε από πριν πως το level limit ήταν μόνο μέχρι το 10,αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι πως με κάμποσες ώρες λιώσιμο είναι δυνατόν κάποιος να φτάσει το 6 lvl και μέσα σε μία μέρα.Ενώ αυτό που είχαμε ακούσει είναι πως ναι μεν το παιχνίδι μπορεί να έχει 10 lvlakia αλλά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα φτάσεις.Πρώτο λάθος.
Ένα άλλο κουραστικό σημείο είναι πως,εντάξει μπορεί το game να είναι γεμάτο dungeons,με τη διαφορά πως όλα είναι απίστευτα βαρετά επαναλαμβανόμενα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να σου τραβάει την προσοχή.Μπαίνεις σε dungeon,ξέρεις πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσεις και ήτε βγαίνεις ήτε πεθαίνεις.Τόσο απλά.Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα.
Ένας κόσμος μικρός για εξερεύνηση,κάτι που δεν ταιριάζει σε ένα mmorpg.Θα βρεθείτε σε σημείο να κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε φορά,δηλαδή έναν NPC,ένα quest και ένα dungeon.Αυτή είναι η προτοτυπία του παιχνιδιού!!Νο PvP(no big deal θα πείτε το ξέραμε)και όσοι πάρετε η πέιρατε ήδη το παιχνίδι αναμφίβολα θα το παρατήσετε μετά τον πρώτο μήνα που πληρώσατε ήδη...
Συνοψίζοντας,να πω πως το DDO περισσότερο φέρνει σε ένα single player RPG στύλ Gothic 2 παρά σε ένα MMORPG σύγχρονο το οποίο θα μπορούσε μάλιστα να ανταγωνιστεί το WoW.Πικραμένοι λοιπόν όχι μόνο όσοι αρέσκοντε σε computer rpgs αλλά και όσοι έπαιζαν d&d p&p,οι οποίοι είδαν τον κόσμο που φανταζόντουσαν να παίρνει τόσο άσχημη υλική μορφή,όχι με την έννοια των γραφικών(τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κάτι που αξίζει να αναφέρουμε ως εξαιρετικά από κάθε άποψη),αλλά ως μεταφορά σε άλλη πλατφόρμα...
Η διαφήμηση του τίτλου νομίζω πήγε και πάει πολύ καλά,αλλά δυστυχώς το ίδιο το προιόν δεν είναι τίποτα άλλο από μία φούσκα!!!
Τα ώς άνω είναι η προσωπική μου εκτίμηση για το παιχνίδι και θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλες γνώμες από όσους πήρατε η σκέφτεστε να το πάρετε!
Διαβάστε το review