Για τους νέους παίχτες που θέλουν να ασχοληθούν με το eve εν όψει του free to play, ενώ τυπικά στις 8 Νοέμβρη ενεργοποιείτε η επιλογή για τους alpha clones (που θα είναι οι free to play χαρακτήρες), technically μπορείτε να αρχίσετε από τη Δευτέρα κάνοντας trial. Αν σας κάνει refer κάποιος* έχετε 21 μέρες trial account, που αν αρχίσουν τη δευτέρα θα σας φτάσουν μέχρι τις 8 Νοέμβρη οπότε και θα γίνει alpha clone ο χαρακτήρας σας. Μέχρι τότε θα κάνετε train skills με την "κανονική" ταχύτητα (οι alpha clones κάνουν με τη μισή) οπότε θα ανεβάσετε και διπλά skills σε αυτή την περίοδο.
Πέρα από αυτό θέλω να προϊδεάσω ότι το eve το θεωρούν δύσκολο στην αρχή, κυρίως γιατί διαφέρουν πολλές έννοιες από τα άλλα MMOs. Για να βοηθήσει λοιπόν τους παίχτες υπάρχουν κανάλια βοήθειας (το rookie help αρχικά, και μετά από ένα μήνα το κανονικό help). Για όποιον προτιμά βοήθεια στα ελληνικά υπάρχει το κανάλι "hellas" το οποίο, ενώ δεν είναι ειδικευμένο κανάλι βοήθειας, περιέχει αρκετούς Έλληνες βετεράνους που ξέρω ότι θα βοηθήσουν όσο μπορούν. Για την ερώτηση "και πώς μπαίνω σε κανάλι" παραθέτω αντίστοιχο
video
του καναλιού
Flight academy
(το οποίο κανάλι είναι γενικά χρήσιμο και σαν tutorial και για να δείτε εκ των προτέρων πως είναι το παιχνίδι).
Σαν τελευταία συμβουλή: To eve είναι πολύ αξιόλογο mmo, και πολύ περισσότερο με παρέα (ακόμα περισσότερο από τα κλασσικά mmos). Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η κοινότητα του eve βλέπει τόσο θετικά το free to play option. Προσπαθήστε να το αρχίσετε με παρέα και όταν σταθείτε στα πόδια σας να προσπαθήσετε να βρείτε corp (corporation = eve guild).
Μη διστάσετε να ρωτήσετε ο,τι θέλετε σχετικά με τα specifics του παιχνιδιού και του free to play μέρους του (έχει αρκετούς περιορισμούς ως free to play).
*Referral link μπορεί να σας στείλει οποιοσδήποτε παίζει ήδη. Βάζω και
το δικό μου
αν δεν έχετε γνωστό, αλλά επειδή αν καταλήξετε να το πληρώσετε θα πάρει kickback ένα plex ο referrer σας είναι καλύτερα να κάνετε referals από γνωστούς σας.