Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Θάψιμο του Lineage 2 από το Gamespot!

More
22 Mar 2006 00:40 #10407 by Μάνος Γρυπάρης
Θεωρώ το Gamespot.com ένα από τα πιο έγκυρα sites παγκοσμίως. Βέβαια οι Αμερικανοί έχουν διαφορετική αντίληψη για διάφορα games από τους ευρωπαίους (βλέπε games με θέμα το ποδόσφαιρο ας πούμε, αφού εκεί προτιμούν μπάσκετ, ράγκμπι ή baseball). Έπεσα όμως σήμερα κατά τύχη πάνω στο Review του Lineage 2!

Ο βαθμός? 6.0!!! Ήμαρτον ρε! Φυσικά το review θα είχε γίνει κοντά στην κυκλοφορία του παιχνιδιού (μέσα 2004). Αλλά 6/10 για ένα από τα κορυφαία MMORPGs? Ή μπλέχθηκαν συμφέροντα στη μέση (καμιά ακύρωση χορηγίας? Προηγούμενα με την NC Soft?) ή ο συντάκτης που έγραψε το review έχει κάτι με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ελπίζω να ήταν το δεύτερο γιατί αν υπάρχουν συμφέροντα πίσω από ένα site και οι βαθμολογίες ανεβαίνουν ή πέφτουν ανάλογα με το πόσο καλά τα "ακουμπάει" μια εταιρεία, τότε αυτό κάνει μεγάλο κακό στους χρήστες που καλούνται να αποφασίσουν για την αγορά ή όχι ενός παιχνιδιού.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
22 Mar 2006 02:43 #10411 by a Guest
Μάνο θα διαφωνήσω.Γιατί λες οτι το Lineage II ελιναι από τα καλλύτερα MMOS?Πως προκύπτει κάτι τέτοιο?Το 90% του κοινού που έπαιζαν MMORPGs πρίν το Lineage αλλά και έπειτα(οι κάτα παράδοση rpgades δηλαδή)θεωρούν το L2 ένα παιχνίδι πολύ κάτω του μετρίου..Το ότι έγινε μεγάλος ντόρος με το παιχνίδι, δε σημαίνει ότι είναι και από τα top rated games ever νομίζω..Εξάλλου και το γεγονός πως ασχολήθηκε τόσος κόσμος έχει και την εξήγησή του.
Μπορούμε κάλλιστα να αναλύσουμε παράγοντες και συνισταμένες όπως το κοινό που προτιμάει να παίζει Lineage II,η ηλικία αυτού του κοινού,η εμπειρία τους σε άλλα παρόμοια παιχνίδια..και άλλα πολλά!
Δεν θεωρώ το grinding σαν το στοιχείο που υποβιβάζει το παιχνίδι,αντιθέτως αρέσει σε πολύ κόσμο.
Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πούμε πως το παιχνίδι αυτό, λόγω κάποιων συγκριών κατάφερε να απευθυνθεί σε μία μεγαλλύτερη μάζα του κόσμου,να του γνωρίσει τα πολύ εθιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα MMORPgs και έτσι χωρίς να έχουν ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν(αυτό είναι εμφανές από πολλά πράγματα)να το αγαπήσουν και να το αναγάγουν στο παιχνίδι των lan arenas!
Η συζήτηση είναι μεγάλη(και ενδιαφέρουσα),αλλά δε θα ήθελα να μακρυγορήσω.Θεωρώ ικανοποιητική προσωπικά τη βαθμολογία του gamespot και, είμαι χαρούμενος επειδή η μετάLineage εποχή έχει αρχίσει ήδη να σκιαγραφείται και πιστέψτε με,αυτή η εποχή μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλλύτερες και δυνατότερες συγκινήσεις από το L2...

More
22 Mar 2006 12:00 #10424 by Orestis Domis
An kai den exw asxolithei me ta MMORPG ektos apo to Lineage, mallon tha diafwnisw... To paixnidi den exei ipothesi, den exei quest... exei mono sfa3imo kai level-up... Kai mallon den prepei na thewreitai kan RPG, efoson den anebazeis oute kan ta statistika sou... Pragmatika einai metriotato! Apla to paizoun oloi epeidh iparxoun tsampa provate servers...

More
22 Mar 2006 16:21 #10432 by Γιώργος
pc.ign.com/objects/479/479719.html

Ακόμα μία που το βαθμολογεί αρκετά χαμηλά....και εγώ θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Δεν το θεωρώ RPG αφού δεν υπάρχουν quests που είναι το βασικοτέρο στοιχείο ενός RPG.Από την άλλη το θεωρώ γελίο αφού βλέπω κόσμο και κοσμάκη να έχει πάνω από 5 χαρακτήρες και όλους πάνω από 75+ level....είπαμε...τόσο εύκολα πια!

More
23 Mar 2006 18:35 #10458 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω αν το Lineage2 είναι Top γιατί δεν είμαι "RPG Expert". Όμως σε καμία περίπτωση από τον χρόνο που έχω ξοδέψει πάνω στο παιχνίδι, δεν θεωρώ ότι είναι για 6/10! Σε καμία περίπτωση! Και αυτό το αποδεικνύει και μόνο το γεγονός ότι στα άλλα μεγάλα Game Forums που είναι χρόνια στην πιάτσα (BnB και Noobwars ας πούμε) η τριάδα WoW-Lineage-CS μαζεύει περισσότερα posts από όλα τα υπόλοιπα forums μαζί (αν δεν υπάρχουν βέβαια forums για FM, Αθλητικά ή Off-Topic). Δεν μπορεί να ασχολείται τόσος κόσμος πια και το παιχνίδι να είναι για πέταμα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)