Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Pokemon: Γενική συζήτηση

More
07 Sep 2012 13:32 - 30 May 2015 04:53 #111964 by Βασίλης Καμακάρης
Tελευταία ασχολούμαι σχετικά με το μύθο της lavender town στα Pokemon ποιο συγκεκριμένα στις κασέτες red & blue και green για τη Κίνα εχω σε emulator την green και έχω μαζέψει κάποια στοιχειά αλλά είμαι σε ένα μικρο αδιέξοδο αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω μπορείτε να το πείτε.

Last edit: 30 May 2015 04:53 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2012 16:09 #111970 by Ανδρέας Γρυπάρης
πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και παίζω από το 99 pokemon, που το άκουσες αυτό;
link;

More
08 Sep 2012 12:48 - 30 May 2015 04:05 #111989 by Βασίλης Καμακάρης
Και εγώ μην νομίζεις, ούτε και εγώ ασχολούμουν παρά πολύ με τα pokemon. για τον μύθο έμαθα απο εναν φύλο μου μου είχε πει αρχικά για το τραγούδι που έχει η lavender town και ότι από αυτό είχαν αυτοκτονήσει κάποια παιδιά.

[youtube:2iznr0dy]
[/youtube:2iznr0dy]

Άλλα μετα άρχισα να το ψάχνω και βρήκα και αλλά στοιχειά:

[youtube:2iznr0dy]
[/youtube:2iznr0dy]

το φιλαράκι μου μου είχε δείξει κάποια αλλά στοιχειά:

static.fjcdn.com/pictures/Lavend ... 958025.jpg
www.scribd.com/doc/34237983/Lavender-Tone
ειπαρχουν και αλλά στοιχειά απλά δεν θυμάμαι που να τα ψάξω :(

[img
Last edit: 30 May 2015 04:05 by Μάνος Γρυπάρης.

More
08 Sep 2012 16:19 #111993 by Παναγιώτης Φλώρος
Στην Lavender δεν ήταν που υπήρχαν τα τρία φαντάσματα (Ghastly, Haunter και το άλλο δεν θυμάμαι);

Θυμήθηκα τον ήχο από το λίνκ, βασικά μου άρεσε να πω την αλήθεια... Πάντως δεν είχα ακούσει τον μύθο για αυτοκτονίες κτλ.

More
08 Sep 2012 16:28 #111994 by Βασίλης Καμακάρης
ούτε εγώ αλλά είχα παραξενιά να δω αν είναι real η fake κατή που ξέχασα να συμπληρώσω πριν ήταν οτι το είχα δει σαν επιστημονικό ορώ κάποιοι γιατροί ως lavender town syndrome kai creepypasta.

More
08 Sep 2012 20:32 #112000 by Ανδρέας Γρυπάρης
anyway, μη χρωματίζεις τις λέξεις, δυσκολεύομαι να τις διαβάσω.
Εγώ πιστεύω ότι είναι μύθος, όπως άλλοι τόσοι μύθοι που λεγόντουσαν τότε. Τα μόνα τεκμηριωμένα πράματα από τον υπερφανατισμό είναι όταν έγιναν κάποιες εκτός ελέγχου αυτοκτονίες αλλά μέχρι εκεί. Όπως το παιδί από τη Τουρκία που νόμιζε ότι ήταν Pidgeot και πέταξε από το παράθυρο.
Επίσης τεκμηριωμένο είναι και το επεισόδιο που προβλήθηκε στην Ιαπωνία, που έδειχνε το Porygon και ένα εφέ με έντονη εναλλαγή κόκκινο με λευκό.
Αυτό προκαλεί σε μερικά ευαίσθητα άτομα επιληψία. (που Ιαπωνία είναι πολύ κλασσικό φαινόμενο)

More
09 Sep 2012 01:30 #112007 by Παναγιώτης Σεντουκάς
Πολύ Polybius μου θυμίζει η ιστορία O.o

[youtube:21nkjdwm]
[/youtube:21nkjdwm]

More
30 May 2015 04:28 - 30 May 2015 04:29 #161954 by Μάνος Γρυπάρης
Το theme reversed είναι πιο τρομακτικό.

Ο μύθος δημιουργήθηκε πολύ απλά γιατί το level με το σκηνικό φάση "Νεκροταφείο των Pokemon" είχε συζητηθεί στην Ιαπωνία καθότι το παιχνίδι το έπαιζαν πολύ μικροί σε ηλικία gamers.

Επί της ουσίας πρόκειται για καραμπινάτο μύθο. Δείτε εδώ το άρθρο του Kotaku και ειδικά το quote που λέει όλη την ιστορία . Θα χρειαστείτε μισή ώρα ανάγνωσης. Επί της ουσίας, ο "μύθος" (της πλάκας ιστορία) λέει ότι οι 2 αστυνομικοί που έψαχναν την υπόθεση έμαθαν ότι developer αυτοκτόνησε ύστερα από την κυκλοφορία, μετά αυτοκτόνησε ο game designer και τέλος ο sound designer. Κι ύστερα από 10 χρόνια ακόμα κι ο διοικητής της υπόθεσης, γιατί λέει "Όταν έπαιζε με το Game Boy του το level αυτό στο Pokemon Red άρχιζαν να εμφανίζονται γύρω οι πρόγονοί του και πνεύματα παιδιών που είχαν αυτοκτονήσει και κλαίγανε. Ενας απο τους 3 developers λέει του έδωσε πιστόλι για να αυτοκτονήσει και να συναντήσει την πεθαμένη γυναίκα του".

Πιο μεγάλη κοτσάνα πεθαίνεις. Ένας απ' τους developers που -και καλά- πέθανε. Ρε μάγκες, ο Kohji Nisino ζει μέχρι σήμερα, είναι καλά και συνεχίζει να φτιάχνει games. "If it's on the Internet it's Real", έτσι?

Για την ιστορία, η Nintendo αν θυμάμαι καλά άλλαξε λίγο τον τόνο του τραγουδιού σε κάτι πιο normal πριν το κυκλοφορήσει Ευρώπη. Όσο για τους θανάτους, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα. Ας έβγαινε ένας αστυνομικός της εποχής να το δηλώσει on camera με ονοματεπώνυμο ότι όντως αυτοκτόνησαν πολύ. Και δεν μιλάω για "δεκάδες" όταν η Ιαπωνία έχει κάτι...δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους και η μισή χώρα παίζει.

Επίσης όσο διάβαζα αυτό το Hoax στο Kotaku εμφανίστηκε μια κατσαρίδα δίπλα μου και την σκότωσα. Ελπίζω αυτό να μην είναι σημάδι ότι θα τα τινάξω, έτσι?

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 30 May 2015 04:29 by Μάνος Γρυπάρης.

More
30 May 2015 11:44 #161957 by Tony
Δεν ειχα ιδεα!Τρομερη ιστορια παντως.Εβαλα τον αδερφο μου να το ακουσει και δεν εχει αυτοκτονησει(ακομα)

More
30 May 2015 12:35 #161962 by Νικολής Ασημάκης
Είναι creepypasta η ιστορία. Στο site τους έχουν δεκάδες τρομακτικές ιστορίες που καμία δεν είναι αλήθεια. Αλλά είναι καλογραμμένες.