Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Duke Nukem 3D

More
26 Aug 2016 13:30 #186785 by Dimitris Locke
Replied by Dimitris Locke on topic Duke Nukem 3D
Το Duke Nukem 3D ήταν το πρώτο μου παιχνίδι ever! Μου το είχε κάνει δώρο ο πατέρας μου μαζί με τον πρώτο μου υπολογιστή όταν ήμουν 10 χρονών και λιώναμε με τις ώρες. (Ναι έχω πολύ κουλ μπαμπά, με άφηνε να παίζω το χυδαίο Duke Nukem 3D στα 10 μου). Αν γίνει το remake θα πέσει πάλι λιώσιμο! \m/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jan 2017 18:08 #193030 by Παντελής Δασκαλέλος
Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour review
Είχα την τύχη να παίξω το Duke Nukem 3D ακριβώς την εποχή που κυκλοφόρησε στο PC ενός φίλου και όπως είναι φυσικό μου είχε προκαλέσει τρομερή αίσθηση. Εκείνο το διάστημα μάλιστα το θεωρούσα ανώτερο Doom (όσο κι αν αυτό ακούγεται ιεροσυλία). Ομόλογω ότι δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις δεκάδες επανεκδόσεις του, εντούτοις όταν άκουσα ότι στο Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour Edition θα περιελάμβανε ένα ολόκληρο νέο επεισόδιο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια κάτι σκίρτησε μέσα μου.

Το νέο αυτό επεισόδιο με τα 8 συνολικά levels αποτελεί το μόνο ουσιαστικό κίνητρο για να ασχοληθεί κάποιος με την επανακυκλοφορία του Duke Nukem 3D. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι ισχυρό κίνητρο; Σαφώς και είναι, αφού τα 8 νέα levels διακρίνονται για τον δαιδαλώδη σχεδιασμό τους, περιλαμβάνεται ένα νέο όπλο και γενικώς συνεχίζεται το story. To μόνο που έχω να πω είναι ότι οι φίλοι του Δούκα θα πρέπει να το τιμήσουν με την πρώτη ευκαιρία. Αρκεί να υπάρξει και κάμμια έκπτωση γιατί το κόστος του είναι κάπως υψηλό σε σχέση με το νέο περιεχόμενο.

More
02 Oct 2019 21:34 #227388 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Duke Nukem 3D
Ο συνθέτης του Duke Nukem 3D μηνύει Valve και Gearbox
Δεν πλήρωσαν τα δικαιώματα που αναλογούν στον συνθέτη.

O Bobby Prince είναι ο συνθέτης του soundtrack του Duke Nukem 3D. Ο Prince είχε προσφέρει την μουσική του αλλά είχε πληρωθεί για αυτό από την τότε εταιρεία ανάπτυξης του τίτλου, Apogee. Επίσης, ο Prince έπαιρνε 1 δολάριο για κάθε αντίτυπο που πουλούσε το Duke Nukem 3D.

Όταν όμως το 2016 η Gearbox Software αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour για PC, PS4 και Xbox One, δεν ασχολήθηκε με τα δικαιώματα του soundtrack. Αυτό σημαίνει πως ο Prince δεν πληρώθηκε τα δικαιώματα της δουλειάς του ακόμα και αν η Gearbox χρησιμοποίησε 16 tracks του για το remake του Duke Nukem 3D.

Όπως καταλαβαίνετε, ο Bobby Prince έκανε μήνυση τόσο στην Gearbox Software όσο και στην Valve. Αναμένουμε την συνέχεια της δικαστικής κόντρας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
19 Jun 2020 23:40 #235679 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Duke Nukem 3D
Η Gearbox κάνει μήνυση στην 3D Realms για τα δικαιώματα της σειράς Duke Nukem
Η απάντηση για την μήνυση που της έκανε η 3D Realms.

Μια δικαστική διαμάχη έχει προκύψει μεταξύ των δύο εταιριών για την σειρά Duke Nukem.

Η Gearbox υπήρξε ο κάτοχος των δικαιωμάτων από το 2011 αφού τα αγόρασε από την 3D Realms. Το 2019 ο Bobby Prince, συνθέτης μουσικής της σειράς έκανε αγωγή για τα δικαιώματα της μουσικής του καθώς όπως είπε η Gearbox δεν είχε τα δικαιώματα για την μουσική που χρησιμοποίησε για την εκδοχή 20th-anniversary του παιχνιδιού.

Η Gearbox το 2020 έκανε μήνυση δύο φορές στην 3D Realms για αθέτηση του συμβολαίου που είχαν υπογράψει αφού η 3D Realms δεν πέρασε όλα τα δικαιώματα της μουσικής αλλά μόνο κάποια από τα τραγούδια του Prince. Η Gearbox αναφέρει πως της είχε υποσχεθεί πλήρως κατοχύρωση του ονόματος Duke Nukem μαζί με όλα τα assets Επίσης ζητάει αποζημιώσεις για την ζημιά που προκλήθηκε από την διαμάχη του αν κατέχει όλα ή κάποια από τα δικαιώματα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.