Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Σκάκι: Παίζετε?

More
28 Oct 2005 17:19 - 20 Dec 2017 06:46 #4680 by Μάνος Γρυπάρης
Το σκάκι είναι ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια (6ος-7ος αιώνας στην Ινδία) και παιζόταν συνήθως από ευγενείς, ενώ σήμερα μπορεί να παιχτεί από τον οποιονδήποτε. Κάθε παρτίδα σκάκι έχει συγκεκριμένη διάρκεια, ανάλογα με τους κανόνες του εκάστοτε τουρνουά. Δύο παρατάξεις, τα λευκά και τα μαύρα πιόνια, αποτελούμενες από 16 κομμάτια έκαστο μάχονται για την επικράτηση, με τα λευκά να έχουν την πρώτη κίνηση.

Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στον 20ο αιώνα όταν και μπήκε σε όλα τα σπίτια μέσω των παιχνιδιών, για να έρθει η κάμψη του πλέον στον 21ο αιώνα όπου έχει παραχωρήσει την θέση του στα games. Σκάκι μπορείτε να παίξετε στο Chess.org, στο Facebook μέσω του DodGames, στο Zoo.gr και σε χιλιάδες ακόμη sites. Προσωπικά είχα γύρω στα 1.365 ΕΛΟ όταν σταμάτησα (βαθμολογία σκακιστή). Έπαιζα στον Ζήνων Γλυφάδας που έφτασε μέχρι Β' Εθνική.

- Ένα link από wikipedia για όσους θέλουν να μάθουν σκάκι και ξεκινάνε τώρα
- Οι κανόνες

Προσωπικά παίζω σκάκι από 5-6 χρονών και όταν πήγαινα σχολείο έπαιζα στον Ζήνων Γλυφάδας. Την ομάδα την έπιασα από την αρχή (Δ' Εθνική), ανεβήκαμε μέχρι Β' Εθνική, κάναμε καλές μεταγραφές, κι απ'ότι ξέρω η ομάδα έχει διατηρηθεί εκεί μέχρι σήμερα (τότε έπαιζα και στην 1η ομάδα, στην 7η σκακιέρα. Συνολικά σε κάθε αγώνα υπάρχουν 8 σκακιέρες και στην 8η παίζει γυναίκα). Κάθε σκακιστής βαθμολογείται. Έχει το δικό του...rank θα λέγαμε! Γνωστό και ως ΕΛΟ. Όλοι ξεκινάνε από 1000 ΕΛΟ και στους πρώτους (αν θυμάμαι καλά) 16 αγώνες κερδίζουν (μόνο) πόντους. Μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων τέρμα οι noob καταστάσεις γιατί αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση. Δηλαδή (πάλι αν θυμάμαι καλά) +16 βαθμούς αν κερδίσεις κάποιον που απέχει λιγότερο από 100 πόντους από σένα, -16 αν χάσεις, +8 ο καθένας αν έρθουν ισοπαλία κτλ. Μετά αν ο άλλος απέχει πάνω από 100 πόντους πηγαίνει +20 η νίκη κ.ο.κ.

Ο χρόνος κάθε επίσημου παιχνιδιού είναι 2 ώρες (+1 ώρα αν περάσουν οι αντίπαλοι τις 40 κινήσεις) κι όταν ολοκληρώσεις την κίνηση ΠΡΕΠΕΙ να πατήσεις το ρολόι για να συνεχίσει ο χρόνος να μετράει για τον αντίπαλο (αν ξεχάσεις να το πατήσεις και γενικά πέσει η σημαία σου στο 2ωρο τότε χάνεις!) Επίσης υπάρχει και το μπλιτζ, δηλαδή γρήγορη παρτίδα με 10 λεπτά χρόνο στον κάθε παίκτη.

Για να γίνεις μετρ πρέπει να φτάσεις τα 2000 ΕΛΟ. Κάτι πολύ δύσκολο αφού κάπου στα 1500+ υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός. Εγώ είχα συμπληρώσει 1360 ΕΛΟ την 1η μου χρονιά κι όταν αποχώρησα από τον σύλλογο πρέπει να είχα φτάσει κάπου στα 1400.

Στο περίπου οι βαθμίδες:
1900: Υποψήφιος μετρ
2000: Μετρ
2400: Διεθνής μετρ
2500: Γκραν μετρ

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 20 Dec 2017 06:46 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Oct 2005 19:10 #4682 by dimitris
loipon egw palia hmouna ston omilo skakiou tou n.psychikou gia 3 xronia..kai hmouna arketa kalos. Eixa parei meros se kana dio tournua alla meta to barethika......kai to riksa sato tabli. :P pou akoma den lew na ksekolisw....pantws to skaki einai fadastiko kai aksizei na asxolitheite mazi tou!!!!!
a kai kati allo ligo asxeto stin taxi mou (k tou igor) exoume ton panellinio protathliti skakiou stn ilikia tou pou malista pige kai poli kala sto pagosmio kipelo. :D :D

p.s. to paidi legete paminos kourousis

More
02 Nov 2005 00:22 #4903 by Γεράσιμος Βαγγής
Mano ekanes ma8hma me ton panagh? :D :D :D :D

Paliotera ginotane xamos ston zhnwna...twra den 3erw ti paizei,mia fora pou eixa paei to kalokairi,eixane meinei oi hlikiwmenoi :? :?

More
02 Nov 2005 00:32 #4904 by Μάνος Γρυπάρης
Παναγής! :D Πςςςς . Κι εσύ έπαιζες στην ομάδα? Σε ποια φουρνιά ήσουν? Θα πρέπει να πήγαινα κάπου μεταξύ 1996 και 1998. Έχω φυλάξει και αποκόμματα από παρτίδες άρα θα γράφουνε και ημερομηνία.

Ααααχ, αξέχαστες στιγμές! Είχα τον Παναγή καθηγητή αλλά δυστυχώς μια μέρα που γινόταν βράβευση και είχα πάρει μετάλλιο είπε μπροστά σε περίπου 100 άτομα "Τον Μάνο τον έχει φάει το κομπιούτερ! Αλλά είναι καλός σκακιστής...". Ε από τότε δεν ξαναπάτησα ποτέ! :( (τελικά δεν με έφαγε ακριβώς το κομπιούτερ, μάλλον εγώ τρώω από το κομπιούτερ! :mrgreen: )

Θυμάμαι είχαμε κάνει κάτι μεταγραφές τότε. Από την αρχή είχαμε τον Μενδρινό για δάσκαλο (2350 ΕΛΟ πρέπει να είχε) και λίγους μήνες πριν φύγω είχε έρθει ένας Παπασταυρόπουλος μεταγραφή, ωραίος παίκτης (2300, εκεί κοντά πρέπει να είχε). Τώρα ούτε που ξέρω τι κάνουν αυτοί! Έχουνε βγει κάτι 25άρηδες διεθνείς μετρ που μασάνε σίδερα!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
02 Nov 2005 00:43 #4906 by Γεράσιμος Βαγγής
Egw eimoun stous mikrous.... :P otan pigaina 5h dhmotikou eixame parei kupello diasxoliko sth glyfada ki egw me tis perissoteres nikes :P !To prwto match to eixa parei me napoleontio :D :D :D :D :twisted: :twisted: Ki egw tote phgaina, '96 eimoun sigoura.

More
02 Nov 2005 00:54 #4908 by Μάνος Γρυπάρης
Χρυσή εποχή πάντως τότε. Αλήθεια, εσύ γιατί έφυγες?

Όσοι γουστάρετε σκάκι μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του HellChess από τα Downloads μας :wink: :
www.gamesradio.gr/modules.php?na ... #dldetails

Ψήνεσαι για κανέναν αγώνα στο Yahoo? Είναι πολύ καλή φάση.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
28 Dec 2005 18:39 #7059 by Mike S
Replied by Mike S on topic Σκάκι: Παίζετε?
Mπράβο σε όσους ασχολούνται, είναι πραγματική άσκηση για το μυαλό. Εγώ προσωπικά κάνω σκάκι από 7 χρονών και συνεχίζω τώρα στα 14. Παίζω σε επίσημους αγώνες και μπορώ να πω ότι για τα χρόνια μου ξέρω αρκετά καλό. :cool:

WeLcoMe To HeLL...

More
28 Dec 2005 23:44 #7090 by Μάνος Γρυπάρης
Στο Yahoo με ποιο nick είσαι?
Αν δεν έχεις μπες mail.yahoo.gr και κάνε register ένα nick.

Περιμένω και τον Astrapogiannos8 με τα 2200 ΕΛΟ που με πήρε τηλέφωνο τις προάλλες στην εκπομπή μας στον Sportime. Δεν τον βρίσκω Online κι ανησυχώ!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
21 Jan 2006 18:41 #7663 by George
Replied by George on topic Σκάκι: Παίζετε?
wreo einai to skaki parolo pou den pezw sixna :D

THE ULTIMATE ENTERTAINMENT PORTAL: www.kafenes.net

More
27 Jan 2006 15:35 #7908 by Γιώργος Καραλιάς
Παίζουμε και λίγο σκάκι,αλλά το φόρτε μας είναι το τάβλι. :D :D

Love Is The Dance Of Eternity...