Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ο ρόλος της μουσικής στα Games

More
01 Nov 2015 21:46 #170503 by Αντώνης Δελησάββας
Εντάξει εσύ εδώ έγραψες ιστορία....

Τι να πρωτοπώ για αυτή τη λίστα;

Στο πρώτο Tomb Raider θυμάμαι σαν παιδί το κλασσικό του theme να μου δίνει ένα αίσθημα θαλπωρής και ζεστασιάς. Ήταν το λιγότερο ατμοσφαιρικό. Φοβερή έμπνευση. Όπως και σε σκηνές έντασης όταν πάλευες η έπρεπε να κάνεις κάτι μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο έμπαινε αυτή η αγχωτική μουσική που ταίριαζε απόλυτα με αυτό που γινόταν στην οθόνη.

Από κει και πέρα αγαπημένα είναι από αυτά που ανέφερες των Metal Gear (το theme του θανάτου ακόμα με στοιχειώνει), Medal Of Honor, Crysis και φυσικά να προσθέσω τα Final Fantasy 7, 8 και 10 στο 12 που ανέφερες.

Του Soul River λέει αρκετά. Είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό.

Τα S.T.A.L.K.E.R. λένε πολύ και σαν games και σαν μουσική αλλά θέλουν υπομονή...

"Stand in the ashes of a trillion dead souls and ask the ghosts if honour matters. The silence is your answer".
(Javik - Mass Effect 3)
The following user(s) said Thank You: Georgios Manolis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Nov 2015 21:57 #170505 by Αντώνης Δελησάββας
Αν γενικότερα σου αρέσει η retro φάση και πιστεύεις πως δεν θα ξενερώσεις παίζοντας τα βρες emulator, βρες και τα roms και δώσε τους μια ευκαιρία.Αν όχι στο PC τότε και στο κινητό σαν handheld φασή καλά θα ήταν. Αξίζουν από την άποψη ότι βλέπεις κάποιες πρώιμες ιδέες και μουσικά και σαν gameplay. Πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα αλλά τότε έφεραν επανάσταση στον χώρο το καθένα για τον δικό του λόγο. Έτσι, τουλάχιστον εγώ, έμαθα να εκτιμώ στα σημερινά παιχνίδια 2-3 πραματάκια παραπάνω, ενώ απέκτησα και γνώσεις για το τι προήλθε από που.

"Stand in the ashes of a trillion dead souls and ask the ghosts if honour matters. The silence is your answer".
(Javik - Mass Effect 3)

More
02 Nov 2015 10:36 #170527 by Georgios Manolis
Ναι τα S.T.A.L.K.E.R. είναι σκέτη μαυρίλα και απομόνωση,το είδος της μαυρίλας και της απομόνωσης που μ αρέσει!
Έπαιξα ένα Mod του S.T.A.L.K.E.R. στο ArmA 2 και κατάλαβα περίπου τι παίζει,έχει και πολύ δυνατές horror στιγμές.Απο τότε περιμένω κάποια προσφορά στο steam να τα τσιμπήσω!

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
02 Nov 2015 13:12 - 02 Nov 2015 13:14 #170529 by Tony
Ως πιο νέος gamer , τα παιχνίδια που μου έχουν μείνει είναι :

Aπό το αγαπημένο και χιλιοπαιγμένο από εμένα ''Batman Arkham City''

Άλλος καταπληκτική μελωδία που μου έχει μείνει (από την παιδική ηλικία) :

Από halo (που γενικά κατά τη γνώμη έχει και τρομερά soundtrack και άχρηστα):

Από crysis 3 :

Τέλος από mirror's edge που γενικά το παιχνίδι είναι αυτό που λέμε ''τέχνη σε video games''.Τραγουδάρα και μακραν για μένα το καλύτερο soundtrack σε gae ever!
Last edit: 02 Nov 2015 13:14 by Tony.

More
02 Nov 2015 15:14 #170532 by Αντώνης Δελησάββας
Το S.T.A.L.K.E.R. είναι πράγματι όλα αυτά που λες. Σκοτεινό, αρκετά τρομακτικό και με μια δόση σαπίλας που εκφράζεται όχι μόνο απ'τα σκηνικά αλλά και από την μουσική του και τα sound effects. To μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά από ένα σημείο μπορεί να καταντήσει μονότονο και σε άλλα σημεία δύσκολο χωρίς λόγο. Είναι όμως ένα game που κάθε λάτρης των FPS πρέπει να παίξει.

(Javik - Mass Effect 3)

More
02 Nov 2015 15:19 #170533 by Αντώνης Δελησάββας
Pac Man World 2! Που το θυμήθηκες; Πολύ ωραίο platform όπως και το 1. Και εννοείται πως του Mirror's Edge είναι κομματάρα.
Παρόμοιου τύπου κομμάτι σε πρόσφατο game ξεχώρισα το Quiet's Theme από το MGS: TPP.

(Javik - Mass Effect 3)

More
29 Nov 2015 09:42 #171796 by Σταύρος Δήμου
Χμ πολλά παιχνίδια έχουν τρομερά soundtrack, αλλά θα ξεχωρίσω κάποια στα οποία η μουσική τους δένει ιδιαίτερα και έπεξε πολύ σημαντικό παράγοντα στο να θέσει τη κατάλληλη ατμόσφαιρα κτλπ.

Λοιπόν χρονικά:

The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

The Elder Scrolls: Oblivion

STALKER, ιδιαίτερα το Clear Sky. Το ιδιαίτερο του Clear Sky ήταν ότι είχε ένα μοναδικό software σύστημα για dynamic music. Το παιχνίδι είχε λούπες διαφόρων οργάνων, και ανάλογα το τι γινόταν στο παιχνίδι διάλεγε τις κατάλληλες λούπες και έκανε σύνθεση in real time, ενώ παίζεις. Δεν το χω ξανασυναντήσει σε κανένα παιχνίδι αυτό. Έδωσε στο παίξιμο πολύ διαφορετική immersive χροιά σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Αλλά δυστυχώς λόγο του ότι ήταν λίγο buggy στο επόμενο παιχνίδι της σειράς, το Call of Pripyat αφαιρέθηκε. :(

The Talos Principle

More
29 Nov 2015 10:47 #171800 by George Vamvakidis
Καλά είναι άπειρα τα Games με καλό soundtrack.

Retro -

Modern -

κτλ κτλ κτλ.

More
01 Dec 2015 06:30 - 01 Dec 2015 06:32 #171917 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Από τα παιχνίδια που έχω παίξει πρόσφατα, ξεχωρίζω μακράν το soundtrack του Saboteur, το οποίο αποτελείται από τραγούδια και ορχηστρικά της jazz μουσικής σκηνής. Το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές έκτοτε.
Last edit: 01 Dec 2015 06:32 by Παναγιώτης Τσιάτσος.

More
16 Dec 2015 23:04 #173610 by Αντώνης Δελησάββας
Το νέο αγαπημένο μου. Metro Last Light. Για τους Metalheads. \m/

(Javik - Mass Effect 3)