προσοχή πριν απαντήσετε βιαστικά, ελεύθερο δεν είναι το ίδιο με δωρεάν. Το ελεύθερο λογισμικό το διακρίνουν ουσιαστικά οι τέσσερις ελευθερίες που είναι, η χρήση, η μελέτη, η αναδιανομή και η βελτίωση. Για παράδειγμα το DOTA2 είναι δωρεάν αλλά δεν είναι ελεύθερο. Βέβαια λόγω τής ελευθερίας αναδιανομής το ελεύθερο λογισμικό συνήθως είναι και δωρεάν.
Υπάρχει μεγάλο πλήθος από ελεύθερα παιχνίδια και θα κάνω μια γρήγορη επιλογή για να σάς βοηθήσω.
Tux Racer και
Extreme Tux Racer
Το Tux Racer δημιουργήθηκε το 2000. Ελεγχεις την μασκώτ τού λίνουξ, τον Tux και γλιστράς στις παγωμένες πλαγιές τής Ανταρκτικής μαζεύοντας ψάρια. Διασκεδαστικό παιχνίδι που πάντα το θυμάμαι (στις παλιότερες εποχές) ως εύκολη απόδειξη ότι το λίνουξ θα μπορούσε να είναι και παιχνιδοπλατφόρμα.
The Battle for Wesnoth
Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στρατηγικής! Δημιουργήθηκε το 2003, η έκδοση 1.0 βγήκε το 2005 και συνεχίζει να εξελίσσεται.
SuperTuxKart
Δημιουργήθηκε το 2004 εμπνευσμένο από το Mario Kart και συνεχίζει να εξελίσσεται και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δοκιμάστε το!
Xonotic
Ξεκίνησε σαν mod τού Quake, εξελίσσεται σαν ξεχωριστό παιχνίδι. Δεν το έχω δοκιμάσει κυρίως γιατί δεν είμαι τού είδους. Θεωρείται γενικά πολύ δυνατό FPS. Όποιου τού αρέσουν τα FPS να το δοκιμάσει να μάς πει.
The Dark Mod
Ξεκίνησε σαν mod τού DOOM 3 με χαρακτήρα stealth, αλλά πλέον εξελίσσεται ως ξεχωριστό παιχνίδι. Έχει πάρει κάμποσα βραβεία, προσωπικά επίσης δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω ότι θα άξιζε κάποιος συντάκτης να το δοκιμάσει και να κάνει μια αναφορά (review)
Όποιος παίζει ή έστω και με την ευκαιρία αυτής τής ανάρτησης τα έψαξε λίγο θα ήθελα να απαντήσει.