Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποια Board Games έχεις παίξει ;

More
18 Oct 2013 16:12 #134201 by Αποστόλης Αναστασίου
Από Monopoly μέχρι Dungeons And Dragons . Από Casual games μέχρι και Board Games που προσπάθησαν να τα μιμηθούν μέχρι και RPG Games . Πείτε ένα Board Game που σας έκανε εντύπωση και γιατί .
Για να αρχίσω πρόσφατα έπαιξα μια πιο απλοποιημένη έκδοση του Dungeons And Dragons , όχι τόσο εντυπωσιακό όσο το Official , αλλά για να παίξεις να περάσει η ώρα σου για 20 λεπτάκια ενώ η Official έκδοση μας παίρνει 90 λεπτά για να τελειώσει ήταν ωραίο και χαβαλετζίδικο . Αλλά προσωπικά προτιμάω το Dungeons and Dragons Official γιατί μπορείς να το παίξεις και Solo και είναι Hardcore :icon bow:

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2013 16:44 #134203 by Νικολής Ασημάκης
Αυτό το επιτραπέζιο ήταν η πρώτη μου επαφή με το DnD (εκτός υπολογιστή). Είχε πολλή πλάκα, αλλά δεν είναι το ίδιο με το κλασικό DnD. Ένα επιτραπέζιο που παίζουμε με παρέα και λιώνουμε γιατί είναι χαβαλετζίδικο, έχει βάθος αλλά είναι ταυτόχρονα εύκολο και γρήγορο, είναι το 7 Wonders. Παίρνεις ένα από τα 7 θαύματα (τυχαία) που το καθένα έχει τα δικά του bonus και χτίζεις κτήρια/κάρτες με άλλα bonus. Περνάνε τρεις εποχές (τρία σετ καρτών) και νικητής στο τέλος είναι όποιος έχει περισσότερους πόντους με βάση κάποια τεκμήρια (αν κέρδισε στρατιωτικά, αν έχτισε κτήρια πολιτισμού κλπ). Ακούγεται περίπλοκο, αλλά μπορεί κάποιος να το μάθει εύκολα μέσα σε 1-2 παιχνίδια και μόλις το μάθεις, ένα παιχνίδι βγαίνει σε 20 με 30 λεπτά.

More
18 Oct 2013 16:48 #134204 by Βασίλης Καμακάρης
Εγώ DnD κλασικά, Risk με την εκδοσή του MGS παρακαλώ! gears of war και doom, μετά τα παλιά καλά επιτραπέζια...

More
18 Oct 2013 18:57 #134213 by Jester
Ωραίο θεματάκι! Μπράβο! Μου αρέσουν πολύ τα board games και αν ψαχτεί κανείς θα ανακαλύψει έναν τεράστιο θησαυρό παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και γούστα. Ιδιαίτερα στη βιβλιοθήκη της Fantasy Flight Games θα βρει κανείς διαμάντια.
Λοιπόν λοιπόν...για σχετικά γρήγορα (έως και 2 ώρες) παιχνίδια μυστηρίου και horror στο σύμπαν που μας χάρισε ο Lovecraft, παίζω πολύ και σας προτείνω τα Arkham Horror και Mansions of Madness. Στην ίδια κατηγορία και το spin off του Arkham ονόματι Eldritch Horror.
Αν σας αρέσει η στρατηγικη σε επίπεδο 4X (και έχετε και τουλάχιστον άλλους 3 φίλους που να έχουν διάθεση και χρόνο) τότε...είστε τυχεροί!!! Το Twilight Imperium είναι απλά κορυφαίο. Το θεωρώ ίσως το καλύτερο board game που έχω παίξει! Το Risk μπροστά του είναι παιχνιδάκι για μωρά! Το πρόβλημα...6ώρες παρτίδες.
Για πολύ πολύ καμμένους υπάρχουν κάποια εξαιρετικά παιχνίδια όπως το αγαπημένο Rise and Decline of the Third Reich, που δυστυχώς το έχω παραμελήσει τελευταία.
Α, παραλίγο να ξεχάσω το remake to dune, το Rex: Final Days of an Empire! Φοβερό! Και το Descent! To Battlestar Galactica το είπα; Όχι;;; Κακώς! Οι δολοπλοκίες και το μυστήριο που το περιβάλει δημιουργούν κορυφαίο κλίμα! Ποιος είναι ο cylon;;; Για να μην πω το...Καλά σκάω!

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
18 Oct 2013 22:39 #134231 by Αποστόλης Αναστασίου

Jester wrote: Ωραίο θεματάκι! Μπράβο! Μου αρέσουν πολύ τα board games και αν ψαχτεί κανείς θα ανακαλύψει έναν τεράστιο θησαυρό παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και γούστα. Ιδιαίτερα στη βιβλιοθήκη της Fantasy Flight Games θα βρει κανείς διαμάντια.
Λοιπόν λοιπόν...για σχετικά γρήγορα (έως και 2 ώρες) παιχνίδια μυστηρίου και horror στο σύμπαν που μας χάρισε ο Lovecraft, παίζω πολύ και σας προτείνω τα Arkham Horror και Mansions of Madness. Στην ίδια κατηγορία και το spin off του Arkham ονόματι Eldritch Horror.
Αν σας αρέσει η στρατηγικη σε επίπεδο 4X (και έχετε και τουλάχιστον άλλους 3 φίλους που να έχουν διάθεση και χρόνο) τότε...είστε τυχεροί!!! Το Twilight Imperium είναι απλά κορυφαίο. Το θεωρώ ίσως το καλύτερο board game που έχω παίξει! Το Risk μπροστά του είναι παιχνιδάκι για μωρά! Το πρόβλημα...6ώρες παρτίδες.
Για πολύ πολύ καμμένους υπάρχουν κάποια εξαιρετικά παιχνίδια όπως το αγαπημένο Rise and Decline of the Third Reich, που δυστυχώς το έχω παραμελήσει τελευταία.
Α, παραλίγο να ξεχάσω το remake to dune, το Rex: Final Days of an Empire! Φοβερό! Και το Descent! To Battlestar Galactica το είπα; Όχι;;; Κακώς! Οι δολοπλοκίες και το μυστήριο που το περιβάλει δημιουργούν κορυφαίο κλίμα! Ποιος είναι ο cylon;;; Για να μην πω το...Καλά σκάω!

Πολύ ενδιαφέρον !! Θα δοκιμάσω να παίξω ορισμένες από τις προτιμήσεις σου , μου φαίνονται πολύ διασκεδαστικά και για πολύ καμένους ... αλλά θα μου πρότεινες να αγοράσω το D&D το Starter Pack , το Master (ή δεν θυμάμαι και πως λέγετε) ή να μην το αγοράσω και να αγοράσω κάποιο άλλο ;

More
20 Oct 2013 20:21 #134313 by Φίλιππος Δαουκόπουλος

Jester wrote: Ωραίο θεματάκι! Μπράβο! Μου αρέσουν πολύ τα board games και αν ψαχτεί κανείς θα ανακαλύψει έναν τεράστιο θησαυρό παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και γούστα. Ιδιαίτερα στη βιβλιοθήκη της Fantasy Flight Games θα βρει κανείς διαμάντια.

Πως φαίνεται ο καμένος χαχαχα
Εγώ στην έκθεση εδώ στην Θεσσαλονίκη είδα δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Το ένα είναι με ναυμαχίες και λέγεται Dreadfleet και το άλλο στον κόσμο του Star Wars και λέγεται X-Wing miniatures game.

Κατα τ'αλλα εγώ ξεκίνησα κλασσικά με Monopoly, Risk, Stratego, Hero Quest(!!), κλασσικό DnD αλλά και το παλιότερο d20 miniatures DnD μα πάνω απο όλα το all-time classic Σκακι!

More
20 May 2014 15:10 #144833 by Μάρκος Ασκανιάν
Κλασσικό επιτραπέζιo που έχω παίξει και νοσταλγώ είναι το Ghost Castle. Βέβαια, επειδή είμαι και από μεγάλη οικογένεια, επιτραπέζια έχουμε πολλά!!! Άπειρες ώρες διασκέδασης με Hero Quest, Dragon Game System, ο Θρύλος του Ζαγκόρ και το κλασσικό Hotel. Ωραίες εποχές!!! Θυμάται κανείς σας και τα Atmosfear και Star Trek: H νέα γενιά με τις VHS;

Adododo!!!

More
31 Jul 2014 00:11 #147339 by Βασίλης
χαζευα σημερα σε γνωστο παιχνιδαδικο κ διαπιστωσα πως εχουν βγει αρκετα καλα επιτραπεζια και στα ελληνικα..
μια χαρα φαση με καλη παρεα..

εχω παιξει παρα πολλα..αγαπημενα οσα ειναι στρατηγικης!

More
31 Jul 2014 03:31 - 31 Jul 2014 03:37 #147350 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
DnD αλλά το pen n paper παιχνίδι με δικά μας board, χαρακτήρες αγοραστούς ξεχωριστά,
Μυστήρια στο Πεκίνο
Metin
The Settlers of Catan
Arkham Horror (Χαίρομαι όταν ακούω ότι υπάρχει κόσμος που το παίζει, γιατί είναι το πιο αξιόλογο και δύσκολο board game για να παίξει κανέις - το Dark Souls των board games κατά την γνώμη μου) FUUUUUUUU Azathoth !!!!!!!!!!!!!! :D
Last edit: 31 Jul 2014 03:37 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης.

More
31 Jul 2014 03:36 #147351 by Αποστόλης Αναστασίου

Shallow wrote: DnD αλλά το pen n paper παιχνίδι με δικά μας board, χαρακτήρες αγοραστούς ξεχωριστά,
Μυστήρια στο Πεκίνο
Metin
The Settlers of Catan
Arkham Horror (Χαίρομαι όταν ακούω ότι υπάρχει κόσμος που το παίζει, γιατί είναι το πιο αξιόλογο και δύσκολο board game για να παίξει κανέις - το Dark Souls των board games κατά την γνώμη μου)

Metin ; Όσο και αν το έψαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο :P Απλά παραξενεύτηκα από το MMORPG Metin 2 και λέω μήπως για αυτό είναι "Metin 2" γιατί υπάρχει όντως το "Metin 1" :P .
DnD hahah . Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα του να το παίξω αυτό γιατί είναι RPG Board Game ενώ μπορείς να κάνεις και συνεργασία με τους φίλους σου από ότι ξέρω :D . Θα το αγοράσω όποτε μπορέσω πάντως καθώς το Arkham Horror τώρα που μου το είπες , με άφησε με περιέργεια . :-k