Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Walkthrough ή Playthrough?

More
09 Sep 2013 01:34 #131942 by Μάνος Γρυπάρης
Επειδή πολλοί ρωτάτε ποιες είναι διαφορές αυτών των δύο ορολογιών θα σας τις εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια.

Walkthrough: Η διαδικασία στην οποία δημιουργείς ένα guide, μια σειρά από βίντεο που δείχνουν στους άλλους χρήστες πως θα περπατήσουν (walk) σε ένα παιχνίδι. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα Walkthroughs χωρίζονται σε parts με σκοπό να σας διευκολύνουν στο browsing και να βρείτε πιο εύκολα το σημείο που κολλήσατε από το να είχατε ένα βίντεο 7 ωρών. Παράλληλα κάνουν την επεξεργασία του βίντεο πιο εύκολα και για τον ιδιοκτήτη του καναλιού που χωρίζει τις αποστολές συνήθως σε parts (Part 1, Part 2 κτλ. δηλαδή κεφάλαια ή αποστολές, ανάλογα με τη φύση του παιχνιδιού).

Playthrough: Συχνά χρησιμοποιείται ως συνώνυμο του "Let's Play" και το βλέπουμε κυρίως είτε σε σύντομα gameplay videos, είτε σε retro games όπου τα playthroughs έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια, από 10 λεπτά έως 2 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ .

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 02:20 #131946 by Νικολής Ασημάκης
Κάτι που έχω παρατηρήσει, ως συμπλήρωμα σε αυτά που λες, είναι ότι τα Walkthrough έχουν να κάνουν αυστηρώς με παιχνίδια που έχουν story (rpg, action, adventure κλπ). Αντιθέτως, playthrough, και μάλιστα αρκετά μεγάλα, έχω παρατηρήσει σε strategy (turn-based κυρίως) ή sandbox παιχνίδια, όπου κάποιος παίζει το παιχνίδι του από την αρχή μέχρι το τέλος, τραβώντας βίντεο και ανεβάζοντάς το για όποιον έχει όρεξη να το δει. Και, τα καλά τουλάχιστον, έχουν και ξεκαρδιστικό σχολιασμό από πίσω.

More
22 Apr 2014 11:52 #143553 by Sotiris Greece
Walkthrough έχω χρησιμοποιήσει σε πολλά games παρ' όλο που προσπάθησα σε κάποια σημεία να τα περάσω μόνος μου αλλά δεν τα είχα καταφέρει και playthrough κάποιες φορές.