Το video game της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας» (
HGDA
) ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Amnesty - The Game», ενός παιχνιδιού για το διαδίκτυο και το Facebook, το οποίο σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως.
Το Amnesty - The Game είναι ένα εθελοντικό project από τα μέλη του HGDA σε συνδυασμό με το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Παίζοντας το, οι παίκτες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την Διεθνή Αμνηστία να καταργήσει την θανατική ποινή στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, την Μογγολία, και την Λευκορωσία. Θα πρέπει να το καταφέρουν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να σώσουν την ζωή έξι καταδικασμένων σε θάνατο κρατουμένων σε αυτές τις χώρες.
Για να παίξετε το παιχνίδι στο Facebook μπορείτε να επισκεφθείτε το
παρακάτω link
. Για να ενημερώνεστε για νέα updates, επισκεφθείτε την
σελίδα του στο Facebook
.
Ο Τάσος Φλάμπουρας, πρόεδρος του HGDA και Εxecutive Producer του “Amnesty-the game”, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε ένα δύσκολο και εθελοντικό project σαν αυτό να είναι έτοιμο στην ώρα του για την ημέρα ενάντια στην θανατική ποινή. Όλοι μας στο HGDA αναλάβαμε αυτό το έργο με μεγάλο ενθουσιασμό και ελπίζουμε πως αυτή η πράξη θα βοηθήσει την ενημέρωση ενάντια στην θανατική ποινή παγκοσμίως».
Ο Θανάσης Τριανταφύλλου, Producer και Lead Designer του “Amnesty-the game”και γραμματέας του HGDA δήλωσε με τη σειρά του: «Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε ένα serious game που να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά να είναι ταυτόχρονα εύκολο και διασκεδαστικό. Ο δίκαιος σκοπός της κατάργησης της θανατικής ποινής παγκοσμίως μας κινητοποίησε όλους να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».
Τέλος, η Δήμητρα Πασχαλίδου, Campaigns and Activism Coordinator της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, είχε κι αυτή με τη σειρά της πολλά να πει για την συγκεκριμένη προσπάθεια: «Μέχρι το 1961, το έτος ίδρυσης της Διεθνούς Αμνηστίας, μόνο 9 χώρες ανά τον κόσμο είχαν καταργήσει την θανατική ποινή για όλα τα εγκλήματα. Μετά από 50 χρόνια δράσης της οργάνωσης ο αριθμός των χωρών ανέβηκε σε 139 και η παγκόσμια τάση για την κατάργησή της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Την προσπάθειά μας ενισχύουν εξαιρετικές συνεργασίες, όπως αυτή με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας. Η αφοσίωσή τους στο project και η εθελοντική τους προσφορά έδωσε τη δυνατότητα στην οργάνωση να ανοιχτεί στο νεανικό κοινό, την ελπίδα των σημερινών κοινωνιών, και να τους ευαισθητοποιήσει με έναν διαδραστικό τρόπο σχετικά με την παραβίαση του σημαντικότερου δικαιώματος του ανθρώπου, το δικαίωμα στη ζωή».
Μάνος Γρυπάρης