Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Refurbished Nintendo handhelds

More
01 May 2015 22:31 - 10 Apr 2017 01:01 #160226 by Γιάννης
No eBay APP ID and/or Cert ID defined in Kunena configurationNo eBay APP ID and/or Cert ID defined in Kunena configurationNo eBay APP ID and/or Cert ID defined in Kunena configurationGameboy Classic
Το Game Boy είχε κυκλοφορήσει απο την σε όλους γνωστή Νintendo στην Ιαπωνία στις 21 Απριλίου του 1989, στη Βόρεια Αμερική στις 31, Ιουλίου, 1989 , και στην Ευρώπη στις 28 του Σεπτέμβρη 1990 .Μεγαλύτερος αντίπαλός της ήταν το έγχρωμο sega game gear!! Είχε μονόχρωμα γραφικά αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστό γιατί είχε πολύ καλό marketing.Πούλησε πάνω απο 100.000.000 κομάτια μαζί με το pocket, light και color). Kλασικό παιχνίδι που δινόταν μαζί με την κονσόλα ήταν το Tetris το οποίο πούλησε 30.000.000 κομμάτια!!!

Βίντεο παρουσίαση απο το βίντεο που παίχτηκε στην Retrobit στην Δεθ τον Σεπτ '14

Τα τελευταία χρόνια έχω επιδοθεί σε refurbish φορητών κονσολών της nintendo Που έχω στην κατοχή μου. Δεν είναι λίγες φορές που πήρα κάτι ταλαιπωρημένο και σε κακή κατάσταση πάντα αισθητικά το λειτουργικό μέρος ήταν άψογο.Αυτο το θέμα αφορά την ανακατασκευή στην ουσία του εξωτερικού case με απλά λόγια.

Ξεκινάμε.

Πριν κάποια χρόνια απέκτησα απο τα παλαιοπωλεία εδώ στην Θεσσαλονίκη με μόνο 10 ευρώ σε άψογη κατάσταση ένα classic gameboy, το οποίο πριν το πάρω βεβαιώθηκα ότι έχει πορτάκι, το μόνο που του έλειπε ήταν η εμπρόσθια οθόνη (lens).Τους τελευταίους μήνες στο ebay εχουν βγει επιτέλους replacement shell μαζί και το κλασικό γκρι προς πώληση.

Eχουμε και λέμε:

1) lens για gameboy classic

Tο είχα πρωτοπάρει απο Γερμανία με 4 ευρω και τα μεταφορικά στην τιμή,πλεον απο Κινα έχει 2.5 ευρω με δωρεάν μεταφορικά.
Η αλλαγή του είναι πολύ απλή.Bάζω το color σαν παράδειγμα.Είναι ίδια διαδικασία ως και το gameboy advance.Eγω το έκανα με βελόνα πιέζοντας ένα σημείο μόνο, δεν είναι και κολλημένο τσίτα.

[youtube]R99EDHOLwWk[/youtube]

2) Οπως ανέφερα εχουν βγει στο ebay shells για το κλασικό gameboy αλλα όχι ακόμα σε όλους τους χρωματισμούς. Δίνω σαν παράδειγμα το classic περιλαμβάνει στην συσκευασία του και το εξωτερικό της οθόνης (lens) με κόστος μέγιστο 12-13 ευρώ απο Κίνα πάντα.

3) Για να λύσουμε το gameboy χρειαζόμαστε ένα Triwing Triangle κατσαβιδάκι ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Είναι απαραίτητο για όλα τα φορητά της nintendo.

Ξεκινάνε απο 0.70 λεπτά.

To παρακάτω βίντεο δείχνει ποσό εύκολα λύνεται, μακάρι να έβαζα δικό μου, όταν πέσει και δεύτερο gameboy classic στα χέρια μου θα το αντικαταστήσω.

Eίναι Ιταλός ο τύπος αλλά τα δείχνει αρκετά καλά έχει και υποτίτλους.

S.O.S σε περίπτωση που έχουν σκάσει ξεχασμένες μπαταρίες μέσα στο gameboy καθαρίζουμε τις επαφές όπως στο Post φίλου μας εδώ. www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=64963
Βέβαια κάποιος από τα παιδιά εδώ ξέρει κάτι παραπάνω επι του θέματος ας το γράψει.
Last edit: 10 Apr 2017 01:01 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 May 2015 22:37 - 01 May 2015 22:54 #160227 by Γιάννης
No eBay APP ID and/or Cert ID defined in Kunena configuration

Gameboy color, η τέταρτη κατα σειρά φορητή κονσόλα της Nintendo,(Βγήκε λίγο μετά απο το σπάνιο gameboy light) προστέθηκε σαφως λίγο χρώμα και στα cases και φυσικά στην οθόνη,μερικές φορές αναφέρεται ως GBC, κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου 1998 στην Ιαπωνία, 18 Νοεμβρίου 1998 στη Βόρεια Αμερική, 23 Νοεμβρίου 1998 στην Ευρώπη και στις 27 Νοεμβρίου 1998 στην Αυστραλία.
Είναι ελαφρώς παχύτερο και ψηλότερο από το Game Boy Pocket, το οποίο είναι επανασχεδιασμένο Game Boy κυκλοφόρησε το 1996. Όπως και με το αρχικό Game Boy, έχει ένα 8-bit επεξεργαστή.

Στο πλαίσιο της πέμπτης γενιάς των παιχνιδομηχανών (μετά το 1997), σημαντικοί ανταγωνιστές του Game Boy Color ήταν το Neo Geo Pocket και το Wonderswan Color (μόνο για την Ιαπωνία).To Game Boy και το Game Boy Color σε συνδυασμό έχουν πουλήσει 118.690.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Βίντεο παρουσίαση απο το βίντεο που παίχτηκε στην Retrobit στην Δεθ τον Σεπτ '14

Ξεκινάμε πάλι αυτή την φορά με το refurbish του κίτρινου gameboy color ενός πολυ καλού μου φίλου.

Οταν το παρέλαβα ήταν σε καλή κατάσταση το case, με το πορτάκι του και η οθόνη αγρατζούνιστη παρ' ολα αυτά ο φίλος το ήθελε κόκκινο!!!! So be it!!!

Εντάξει δεν μπόρεσα να βρω κόκκινο της φωτιάς βρήκα rose red, τι να κάνουμε.....

.....με 11+ ευρω το παράγγειλα απο ebay και ήρθε και με το δικό του κατσαβιδάκι, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ειδικά στα color πρέπει τα γράμματα στην εξωτερική οθόνη (lens) να είναι ενωμένα όπως στο μανίσιο και όχι με μικρό κενό όπως κυκλοφορούν αρκετά απο Κίνα!!

Ηρθε περίπου σε 25 μέρες normal..... και ξεκίνησα αμέσως δουλειά!!!

To πρώην καταπληκτικό yellow gameboy color του φίλου μου!!!

Μια εικόνα απο πίσω...

Μια φώτο του νέου case!!Με όλα τα parts (Ξέχασα να αναφέρω ότι υπήρχε και back up ηχείο) και όλες οι εσωτερικές μεμβράνες. Ουπς!!"Τα κατσαβίδια είναι από το gba που θα παρουσιάσω μετά!!"Πάντως υπήρχε και το μπλε/λευκό κατσαβιδάκι του.

Ετοιμοι??? Ξεκινάμε αργά και προσεχτικά αν και ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι πολύ μικρός, για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά θέλει προσοχή!!!

Ξεβιδώνουμε όλες τις βίδες με το ειδικό κατσαβιδάκι μας....

Και ιδού!!!!, συνεχίζουμε και με τις τρεις επόμενες βίδες με ένα λεπτό σταυροκατσάβιδο.

Προσοχή το πλαστικό για το IR του gbc δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται στο case οπότε χρησιμοποιούμε το κομμάτι από το προηγούμενο!!!

Μετακινούμε την πλακέτα προς τα αριστερά για να φανερωθούν επιτέλους τα πλήκτρα καθώς και το πάνω μέρος της οθόνης.Μπορούμε να αφαιρέσουμε και να βάλουμε στο νέο μας case και τα παλιά rubber κουμπιά,τα πλαστικά πλήκτρα και τον διακόπτη on/off αλλά αυτό είναι στην κρίση σας .

Είναι καιρός πια να βγει η οθόνη αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ και βγαίνει μόνο με ίσιο κατσαβιδάκι,μην δοκιμάσετε να την βγάλετε από το πλάι ή από κάτω υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να την σπάσετε, και είναι υπερβολικά ευαίσθητη!!!!

Για να κάνουμε καλύτερα και άνετα την δουλειά μας την αφαιρούμε απο την πλακέτα τραβώντας προς τα έξω τα κλιπς της καλωδιοταινίας!!!

(η φωτο είναι απο δικό μου gbc....)

Εφόσον έχουμε απομακρύνει την πλακέτα σηκώνουμε ελαφρά την καλωδιοταινία και βάζουμε το κατσαβίδι 2-3 χιλιοστά μέσα (ίσα-ίσα να το πιάσει) ανάμεσα στο πλαστικό και στην οθόνη και πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω για να βγει.

(Και αυτή η φώτο είναι από δικό μου gbc....)

Ο λόγος που δεν βγαίνει έυκολα,είναι γιατί έχει αυτοκόλλητο διπλής όψης για να συγκρατεί την οθόνη εσωτερικά.

Τοποθετούμε το νέο μας lens στο καινούργιο case και το γυρνάμε ανάποδα.

Καλό είναι να δουλεύετε με κάποιο μαλακό υλικό από κάτω για να μην γδάρετε το πλαστικό της οθόνης!!

Εφόσον βγάλουμε την οθόνη αφαιρούμε το διάφανες διπλής όψης αυτοκόλλητο και το τοποθετούμε στο νέο μας case.

Ξανατοποθετούμε την οθόνη προσεχτικά,ξανατοποθετούμε την καλωδιοταινία στην πλακέτα και κουμπώνουμε τα κλιπς.

(η φώτο είναι από δικό μου gbc....)

Τοποθετούμε τα νέα μας πλαστικά πλήκτρα...

και τα rubber εσωτερικά πλήκτρα....

(η φώτο είναι από δικό μου gbc ....)

Ξανατοποθετούμε την πλακέτα, τον διακόπτη on/off και το πλαστικό του ΙR!!!!! και βιδώνουμε πάλι τις βίδες.

Τοποθετούμε το back case , προσεκτικά και βιδώνουμε τις βίδες με το ειδικό κατσαβιδάκι μας.

Στην συνέχεια τοποθετούμε το πορτάκι και το πίσω αυτοκόλλητο που παρέχετε στην συσκευασία και.....

ΕΤΟΙΜΟ!!!!

Αφαίρεσα και ξανατοποθέτησα, ελέγχοντας κάτω από την μεμβράνη του lens ότι όλα είναι οκ και δεν υπάρχει γρατζουνιά ή ψεγάδι (μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχει θέμα το Lens λόγω κακής κατασκευής και δυστυχώς να μην φαίνεται κάτω άπω την μεμβράνη) και.....

επιπρόσθετα μπορούμε να βάλουμε ένα καινούργιο ανθεκτικό προστατευτικό οθόνης πασπαρτού όπως χρησιμοποιούμε στα tablet ή κινητά μας και να το κόψουμε στις διαστάσεις στις οθόνης του GBC.
Last edit: 01 May 2015 22:54 by Γιάννης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.