Το Super NES (Super Nintendo Entertainment System) ψηφίστηκε από εσάς ως
η 2η καλύτερη κονσόλα όλων των εποχών
. Βέβαια για μένα θεωρείται 1η όλων των εποχών για πολλούς λόγους.
Καταρχήν ήταν μία γενιά πίσω από το PlayStation (το SNES είναι κονσόλα 16-bit, 4ης γενιάς) οπότε θα την κρίνουμε με τα δεδομένα της εποχής της. Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1990 στην Ιαπωνία αλλά στην Ευρώπη άργησε να έρθει και συγκεκριμένα έφτασε γύρω στο καλοκαίρι του 1992, πάντα για όσους περίμεναν και δεν την αγόρασαν από το εξωτερικό. Εγώ τότε ήμουν 9 χρονών οπότε ήμουν από αυτούς που περίμεναν.
Οι λόγοι που θεωρώ το SNES κορυφαίο:
1)Ήταν η πρώτη κονσόλα στην οποία η Nintendo καινοτόμισε στο controller και εισήγαγε τα 4 κουμπιά σε σχήμα σταυρού.
2)To
Street Fighter 2
θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο video game όλων των εποχών (για μένα είναι καθώς για τα δεδομένα του '92 έπαιρνε άριστα παντού). Πέρα από την arcade έκδοση, η αμέσως επόμενη επιλογή όλων των φανατικών του Street Fighter 2 ήταν το SNES.
3)Μερικοί ακόμα λόγοι:
- Super Mario Kart: Η πρώτη έκδοση του δημοφιλούς combat racing. Απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ για την εποχή του.
- Super Castlevania IV: Πραγματικά τέτοιο platform δύσκολα βρίσκεις. Αριστούργημα.
- Donkey Kong Country: Από τα καλύτερα 2D platform γραφικά ever.
- Συν τα όποια Mario, Zelda κτλ.
Αναμένω εντυπώσεις, εμπειρίες κτλ. Όσοι θέλετε emulators για να παίξετε SNES στο PC σας μπείτε στο Planetemu.net. Προσωπικά προτιμώ να παίζω στην ίδια την κονσόλα μου παρά με emulator.