Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μπαταρίες: Γενική συζήτηση

More
19 Aug 2007 01:25 #36304 by Μάνος Γρυπάρης
(Από δελτίο τύπου της Nokia)

Η Nokia δημοσιεύει συμβουλευτικό έγγραφο με το οποίο πληροφορεί τους καταναλωτές σχετικά με την μπαταρία BL- 5C η οποία στο παρελθόν είχε σημειώσει διάφορα παρατράγουδα (υπερθερμάνσεις, βραχυκυκλώματα, εκτοπισμούς και πάει λέγοντας).

Espoo, Φινλανδία - η Nokia εξέδωσε σήμερα ένα έγγραφο πληροφόρησης, σχετικά με τη μπαταρία Nokia BL- 5C

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Aug 2007 11:23 #36316 by Esperos
Ναι αυτό περιμένατε για να καταλάβετε επιτέλους πως χειρότερα τηλέφωνα απο τα Nokia δεν υπάρχουν (η μάλλον υπάρχουν, τα Sharp -από άποψη service-). Δεν υπάρχει Nokia που να μην σβήνει μόνο του ,να μην κολάει, μέχρι και restart κάνουν! Και πιστέψτε με 4 χρόνια τεχνικός στον Γερμανό το 80% των κινητών που μας έφερναν ήταν Nokia.Αυτά πλέον είναι για της γιαγιάδες και τα 12χρονα, με τα εύκολα menu και δε ξέρω και εγώ τι άλλες χαζές δικαιολογίες έχει ο κόσμος και πάει και αγοράζει ότι μ@λ@κια του σερβίρουν. Για μένα τα λιγότερο ζημιάρικα είναι τα siemens, samsung, sony-ericsson και sharp (αλλα παρακάλα μη χρειαστεί service!). Και μην δω τίποτα σχόλεια του στιλ εγώ έχω Nokia Ν93 και δε μου κολλάει (που σιγά και να μην του κολλάει!!! :twisted: ),  δεν είναι κανόνας απλά είναι μια εταιρία που παρουσιάζει βλάβες στο 70% των συσκευών της. Και βέβαια η μοναδική εταιρία που καταρίπτει τον μύθο "ότι πληρώνεις παίρνεις", 2 φορές αγόρασα το τότε κορυφαίο μοντέλο 9210i και τις 2 φορές το πούλησα γιατί απο τις ζημιές που έβγαζε θα το έσπαγα στο τέλος απο τα νεύρα μου. :evil:

More
29 May 2016 20:52 - 29 May 2016 20:53 #181981 by Nikos Georgopoulos

Μύθοι για τις μπαταρίες που πρέπει να γνωρίζετε

Τα παρακάτω συμπεράσματα ισχύουν κυρίως για παλιά κινητά, την εποχή που δεν υπήρχαν τα smartphones. Δείτε τα καθώς θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

1)"Όταν αγοράσεις κινητό να το βάλεις να φορτίσει για τουλάχιτον 12 ώρες"
Η αρχική φόρτιση δεν χρειάζεται να κρατάει πολλές ώρες αφού αυτό συνέβαινε στα παλιά κινητά με τις μπαταρίες Νικελίου Καδμίου (NiCd) και Νικελίου Υδριδίου Μετάλου (NiMH). Πλέον, οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου δεν χρειάζονται αρχική φόρτιση. Άρα με το που αγοράσετε το smartphone σας το χρησιμοποιείτε απευθείας χωρίς να το φορτίσετε καθώς είναι εξ αρχής φορτισμένο έως ένα ποσοστό.

2)"Πρέπει να αποσυνδέσεις την συσκευή από την πρίζα αμέσως μόλις φτάσει 100%."
Επίσης urban legend που δεν ισχύει. Δεν θα πάθει τίποτα το κινητό σας, δεν θα υπάρξει υπερφόρτιση ούτε θα μειώνεται μετά πιο γρήγορα η μπαταρία. Οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου έχουν τα κατάλληλα κυκλώματα βάση των οποίων όταν μια μπαταρία φορτίσει στο 100% τότε σταματούν να την τροφοδοτούν με επιπλέον ρεύμα. Δεν θα εκραγεί λοιπόν το κινητό σας, ούτε θα πάθει κάτι. Το μόνο που χαλάτε, μιας και το αναφέραμε, είναι το ρεύμα του σπιτιού σας, καθώς ένας φορτιστής καταναλώνει ρεύμα ακόμα κι όταν είναι στην πρίζα και δεν έχετε συνδέσει το κινητό σας επάνω του.

3)"Να κάνετε μόνο πλήρη φόρτιση και όχι φόρτιση λίγων λεπτών"
Ισχύει ότι και στην 1η περίπτωση. Δεν χρειάζεται πλήρη φόρτιση. Μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία σας έστω και για λίγα λεπτά. Όλες οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου έχουν κάτι χιλιάδες κύκλους φόρτισης ως διάρκεια ζωής. Άρα μπορεί τώρα να φορτίσετε το 30%, μετά το 50% και το βράδυ το 20% + όσο έχετε καταναλώσει μέχρι το 100%. Αυτός θα είναι κι ένας από τους χιλιάδες κύκλους φόρτισης.

4)"Όταν θα τελειώσει η μπαταρία τότε μόνο φόρτισέ την"
Άλλος ένας ισχυρισμός που ευσταθούσε κάποτε επίσης στις μπαταρίες Νικελίου Καδμίου (NiCd) και Νικελίου Υδριδίου Μετάλου (NiMH) που είχαν το Memory effect. Με την πάροδοσ του χρόνου η χωρητικότητά τους μειωνόταν εάν δεν κάνατε πλήρεις φορτίσεις και εκφορτίσεις. Άρα οι χρήστες των συγκεκριμένων κινητών έπρεπε να περιμένουν να αδειάσει τελείως η μπαταρία και μετά να τις φορτίσουν στο 100%. Οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου δεν έχουν θέμα με το memory effect και δεν χρειάζεται να αδειάσουν τελείως για να τις φορτίσετε.

Εδώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Ότι δεν θα πρέπει να αδειάζει τελείως η μπαταρία σας γιατί αυτό βλάπτει τα ιόντα της μπαταρίας και μειώνει την διάρκεια ζωής της.

Τελικό συμπέρασμα: Όποτε μπορείτε φορτίζετε την μπαταρία του κινητού σας. Θα βγείτε κερδισμένοι.
Attachments:
Last edit: 29 May 2016 20:53 by Nikos Georgopoulos.

More
22 Sep 2020 12:55 #239191 by Blood Prince
Βρήκα και αυτό το ενδιαφέρον άρθρο www.economistas.gr/tehnologia/16357_megalo-lathos-poy-katast...i-tin-mpataria-ton-smartphones

Πάντως επικρατεί η άποψη πως το Smartphone δεν πρέπει να αποφορτίζεται τελείως και πως όταν φορτιστεί 100 % να αφαιρείται από τον φορτιστή.

Εγώ κάνω ακριβώς τα αντίθετα και μέσα σε τρία χρόνια δεν έχει πάθει κάτι.

Πάντως εκεί που σκέφτηκα εάν χαλάσει κάποια στιγμή θα πρέπει να αγοράσω άλλο κινητό ; Προς ευχαρίστηση βρήκα πως μπορώ να αλλάξω αποκλειστικά την μπαταρία οπότε αυτό είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να συμβεί.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish