Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Rooting* Android - Τι Είναι το Root

More
03 Aug 2013 21:42 #130083 by Αποστόλης Αναστασίου
το Rooting μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το τηλέφωνό ή να το καταστρέψετε άμα δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά (Πράγμα Δύσκολο)

Το Root είναι μια διαδικασία η οποία σας βάζει σε κατάσταση πλήρους ελευθερίας στην Android συσκευή σας η οποία θα σας χαρίσει ένα πιο ευχάριστο , γρήγορο και εύχρηστο τηλέφωνο . Καλά εύχρηστο στα πλαίσια της ταχήτυτας της CPU που θα αυξηθεί .
Το λειτουργικό σύστημα Android βασίζετε στα Linux και όπως πολλοί ξέρουν τα Linux είναι ένα τόσο ανοιχτό σύστημα που αν δεν γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για αυτό μπορούν να σε κοροϊδέψουν εύκολα και να σε βάλουν σε θέση να καταστρέψεις το PC σου χάρης τις παντοδύναμες λειτουργίες της . Έτσι και τα Android έχουν αυτή περίπου την δυνατότητα , αν και ξεφεύγω από το κυρίως θέμα μας αλλά αφορά το πλαίσιο μας .
Το Rooting μπορείς να το βάλεις με μια διαδικασία ενσωματώνοντας το αρχείο Update.zip όπως το έχουν μετονομάσει ώστε το λειτουργικό σύστημα να το αναγνωρίσει ως μια ενημέρωση με το Boot . Μετά από την γρήγορη αυτή διαδικασία έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε προγράμματα όπως το System Tuner και άλλα που σας δίνουν ελευθερίες όπως να Freez-άρετε διάφορα Applications που δεν χρειάζεστε εκείνη την στιγμή ώστε να μην κλέβουν χώρο από την RAM σας και κάνουν πιο αργό το Κινητό σας τηλέφωνο , ή τον κινητό υπολογιστή σας . \:D/
Πέρα από το Freez-άρισμα μπορείτε να ανεβάσετε την ταχύτητα στην οποία θα τρέχει η CPU (επεξεργαστής) σας και να τρέχει σφαίρα . Μπορείτε να το κάνετε έτσι ώστε να μη χαλάει τόση μπαταρία κατά την διάρκεια κλειδώματος πληκτρολογίου . Να κάνετε test για την απόδοσή του . Να Block-άρετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις και να διαγράψετε αρχεία άχρηστα όπως το Cache . Να ... να ... να .

Ίσως σας φανεί πολύ χρήσιμο όπως μου φάνηκε εμένα που το δοκίμασα σε ένα κινητό με 250 RAM και 800 Gh και το έκανε κατά κάποια πλαίσια να τρέχει Flash-άτα . :icon bow: :D

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2013 22:40 #130088 by Petros

general656 wrote: το Rooting μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το τηλέφωνό ή να το καταστρέψετε άμα δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά (Πράγμα Δύσκολο)

Το Root είναι μια διαδικασία η οποία σας βάζει σε κατάσταση πλήρους ελευθερίας στην Android συσκευή σας η οποία θα σας χαρίσει ένα πιο ευχάριστο , γρήγορο και εύχρηστο τηλέφωνο . Καλά εύχρηστο στα πλαίσια της ταχήτυτας της CPU που θα αυξηθεί .
Το λειτουργικό σύστημα Android βασίζετε στα Linux και όπως πολλοί ξέρουν τα Linux είναι ένα τόσο ανοιχτό σύστημα που αν δεν γνωρίζεις ορισμένα πράγματα για αυτό μπορούν να σε κοροϊδέψουν εύκολα και να σε βάλουν σε θέση να καταστρέψεις το PC σου χάρης τις παντοδύναμες λειτουργίες της . Έτσι και τα Android έχουν αυτή περίπου την δυνατότητα , αν και ξεφεύγω από το κυρίως θέμα μας αλλά αφορά το πλαίσιο μας .
Το Rooting μπορείς να το βάλεις με μια διαδικασία ενσωματώνοντας το αρχείο Update.zip όπως το έχουν μετονομάσει ώστε το λειτουργικό σύστημα να το αναγνωρίσει ως μια ενημέρωση με το Boot . Μετά από την γρήγορη αυτή διαδικασία έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε προγράμματα όπως το System Tuner και άλλα που σας δίνουν ελευθερίες όπως να Freez-άρετε διάφορα Applications που δεν χρειάζεστε εκείνη την στιγμή ώστε να μην κλέβουν χώρο από την RAM σας και κάνουν πιο αργό το Κινητό σας τηλέφωνο , ή τον κινητό υπολογιστή σας . \:D/
Πέρα από το Freez-άρισμα μπορείτε να ανεβάσετε την ταχύτητα στην οποία θα τρέχει η CPU (επεξεργαστής) σας και να τρέχει σφαίρα . Μπορείτε να το κάνετε έτσι ώστε να μη χαλάει τόση μπαταρία κατά την διάρκεια κλειδώματος πληκτρολογίου . Να κάνετε test για την απόδοσή του . Να Block-άρετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις και να διαγράψετε αρχεία άχρηστα όπως το Cache . Να ... να ... να .

Ίσως σας φανεί πολύ χρήσιμο όπως μου φάνηκε εμένα που το δοκίμασα σε ένα κινητό με 250 RAM και 800 Gh και το έκανε κατά κάποια πλαίσια να τρέχει Flash-άτα . :icon bow: :D

Ενδιαφέρομαι εδω παλέυω να κάνω κάτι τετοιο στο LG που έχω. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις; γιατί αποτύγχανω συνέχεια ! ><

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
03 Aug 2013 22:48 #130092 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Ωραία τα έγραψες general αν και θα σε μαλώσω σε ένα σημείο :D
Ακου ΤΑ linux! Πόσα είναι δηλαδή; Ενα είναι το linux και έχει διάφορες διανομές (μπορεί να έχει και εκατομμύρια)!

Μην φοβάστε το root! Είναι για να μπορείς να έχεις δικαιώματα superuser υπερχρήστη για να μπορείς να αλλάξεις/πειράξεις κάποια του κινητού σου και έχει να κάνει με το filesystem.
Oποιος έχει ασχοληθεί λίγο με Linux και γενικά unixoειδή συστήματα θα καταλάβει τι εστί rooting.

Στην πραγματικότητα επειδή σχεδόν όλα τα κινητά είναι κλειδωμένα χάνεις την εγγύηση αν κάνεις root με εξαίρεση τις συσκευές Nexus που θεωρούνται developers edition και έχουν ξεκλειδωτο bootloader

Eχει γίνει και λίγο μόδα. :)

Το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο όλοι οι κάτοχοι android θέλουν να κάνουν root είναι το πρόγραμμα Titanium backup που τραβάει κανονικό backup όλου του τηλεφώνου και όχι μόνο επαφές-φωτό κλπ
Φυσικά ισχύουν και αυτά που έγραψε πιο πάνω ο general αλλά αν δεν ξέρεις τι κάνεις και δεν θέλεις να διαβάσεις/ασχοληθείς καλύτερα να μην το επιχειρήσεις.
Ποιά συσκευή έχεις Jack?

More
03 Aug 2013 23:02 #130097 by Petros

aliengoa wrote: Ωραία τα έγραψες general αν και θα σε μαλώσω σε ένα σημείο :D
Ακου ΤΑ linux! Πόσα είναι δηλαδή; Ενα είναι το linux και έχει διάφορες διανομές (μπορεί να έχει και εκατομμύρια)!

Μην φοβάστε το root! Είναι για να μπορείς να έχεις δικαιώματα superuser υπερχρήστη για να μπορείς να αλλάξεις/πειράξεις κάποια του κινητού σου και έχει να κάνει με το filesystem.
Oποιος έχει ασχοληθεί λίγο με Linux και γενικά unixoειδή συστήματα θα καταλάβει τι εστί rooting.

Στην πραγματικότητα επειδή σχεδόν όλα τα κινητά είναι κλειδωμένα χάνεις την εγγύηση αν κάνεις root με εξαίρεση τις συσκευές Nexus που θεωρούνται developers edition και έχουν ξεκλειδωτο bootloader

Eχει γίνει και λίγο μόδα. :)

Το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο όλοι οι κάτοχοι android θέλουν να κάνουν root είναι το πρόγραμμα Titanium backup που τραβάει κανονικό backup όλου του τηλεφώνου και όχι μόνο επαφές-φωτό κλπ
Φυσικά ισχύουν και αυτά που έγραψε πιο πάνω ο general αλλά αν δεν ξέρεις τι κάνεις και δεν θέλεις να διαβάσεις/ασχοληθείς καλύτερα να μην το επιχειρήσεις.
Ποιά συσκευή έχεις Jack?

LG Optimus L3 έχω κάνει Root και έχω βάλει CM9 δηλαδή android 4.0.4 επίσεις έχω βαλει και Mod που λεγετε SDMerge και επίσεις Kerner. Τώρα δοκιμάζω ένα Custom Rom JellyCast-e400 να δω αν είναι λίγο ποιο Stable.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
03 Aug 2013 23:08 #130099 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Με αυτά που έβαλες σου τρώει περισσότερο ή λιγότερο την μπαταρία. Καλά αν πήγες απο το 2,3 στο 4 θα είδες σίγουρα αισθητή βελτίωση. Αν πείραξες τον kernel δες και τα governors για καλύτερη διαχείριση. Αλλά αν δεν έχεις feedback θα πρέπει να τα δοκιμάσεις μόνος σου.

More
04 Aug 2013 17:21 #130134 by Αποστόλης Αναστασίου
Παιδιά επίσης ξέχασα να σημειώσω ότι όταν πια έχεις Root-άρει την Android συσκευή σου δεν μπορείς να το κάνεις Update εκτός και αν το κάνεις Unroot .

Ωραία τα έγραψες general αν και θα σε μαλώσω σε ένα σημείο :D

Με παρεξήγησες . Δεν εννοούσα ότι είναι πολλά :P :P Απλά στην Ελλάδα τυχαίνει πολλές φορές να έχεις την δυνατότητα να πεις με όποιο άρθρο θες τις αγγλικές λέξεις .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
05 Aug 2013 00:57 #130148 by Ανδρέας Γρυπάρης
έχω κάνει root 2 από τα 3 Android κινητά μου.
Το 3ο είναι ένα ταπεινό vodafone smart II, δεν ξέρω αν αξίζει και δεν έχω βρεί κάτι, το χρησιμοποιώ σαν απλό τηλ παρά για apps η οτιδήποτε.
Σε λίγο θα αντικαταστήσω το XT5 με ένα Huawei, συμπαθητικό τηλ όσο το έχω testάρει. (σύντομα λεπτομέρειες)