Τα τελευταία χρόνια στο YouTube παρατηρείται το φαινόμενο γνωστοί YouTubers που δεν έδειχναν το πρόσωπό τους, να αποκαλύπτονται και να λαμβάνουν έναν τόνο αρνητικά σχόλια του στυλ "Πως είσαι έτσι?", "Τι φάτσα είναι αυτή", "Τώρα κατάλαβα γιατί μας έκρυβες το πρόσωπό σου τόσο καιρό" κτλ.
Ο Mikeius αποκάλυψε το πρόσωπό του στις 10/5/2013 κι ενώ οι φωτογραφίες στο Facebook είχαν αρχίσει ήδη να διαδίδονται σε σελίδες όπως το Ξύδι.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Οκ, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού στο YouTube είναι παιδιά, τα οποία δεν δουλεύουν κι έχουν όλο τον ελεύθερο χρόνο να κάθονται 12ωρα, να παρακολουθούν βίντεο και να τρολάρουν. Έπεσε λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση το ανάλογο κράξιμο και καθότι ο Mikeius είναι Baby Face (30άρης αλλά είναι) η αποκάλυψη ήταν βούτυρο στο ψωμί τους.
Angry vs Nerd
Αν κάποιος λοιπόν δεν είναι badass
σε φάση AngryJoe
να εκπέμπει ένα μήνυμα του στυλ "Σε βλέπω κι άμα troll-άρεις σου έχω σκάσει μπουνίδι και το κεφάλι σου θα εκτοπιστεί σε 100 μέτρα απόσταση", αλλά αντιθέτως είναι
IrateGamer δηλαδή φλωρό-φατσα
τότε θα φάει τα dislikes και το τρολλάρισμα της αρκούδας.
Δεν κατάλαβα ποτέ την λογική του "Badass" τύπου. Βλέπεις κάποιον γιατί γουστάρεις να τον βλέπεις για αυτά που λέει. Αν έχει ένα μεγάλο σπυρί ή ελιά ή αν είναι 200 κιλά (Francis) ή αν μιλάει φλώρικα, ποια ρημάδα λογική υπάρχει στο να τον παρακολουθείς και να τον κράζεις?
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι YouTubers δεν έδειχναν το πρόσωπό τους για κάποια χρόνια και ξαφνικά το αποκάλυψαν, απέκτησαν ένα κοινό από haters, ανήλικους, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από το "Σύνδρομο Mikeius". Είναι δικός μου ο όρος, έτσι τον ονομάζω, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να συνηθίσουν ότι πίσω από κάθε μικρόφωνο κρύβεται ένα πρόσωπο, όποιο κι αν είναι αυτό, κι όταν το δουν, αν δεν τους αρέσει τότε τρομάζουν, δέχονται ισχυρό σοκ και τον μισούν για πάντα. Επειδή έχουμε συνηθίσει από την τηλεόραση να εμφανίζονται μόνο όμορφα πρόσωπα νομίζει κανείς ότι κάθε YouTuber θα πρέπει να περνάει από 3 φίλτρα και 5 κόσκινα πριν δείξει το κεφάλι του στην κάμερα. Fuck Off, κανάλι του είναι ρε αδερφέ.
GhostRobo
Αφορμή για το σημερινό post μου είναι ο GhostRobo και τα σχόλια που διάβασα στο κανάλι του. Μιλάμε για έναν πασίγνωστο YouTuber μικρής ηλικίας που εδώ και χρόνια τον παρακολουθώ για τα walkthroughs του καθώς με έχει βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο τύπος τραβούσε ανά διαστήματα κάποια βίντεο με αυτόν και την κοπέλα του κι είχε δείξει γενικά το πρόσωπό του.
Τώρα όμως άρχισε να κάνει walkthroughs και να έχει ανοιχτή κάμερα. Ε λοιπόν ορίστε οι αντιδράσεις:
Σαφώς και είναι λίγο άκυρο το...αχέμ κραγιόν στα χείλη του γιατί προηγουμένως η κοπέλα του μπορεί να τον είχε ταράξει στα φιλιά ας πούμε (ή γιατί το έκανε επίτηδες? dunno) αλλά το trolling ήταν άνευ προηγουμένου. Κι αν δείτε στο Dark Souls 2 walkthrough στο ίδιο κανάλι, δεν έχει τόσο πολύ hating στα σχόλια.
Ήθελα να ήξερα αν όλοι αυτοί που κράζουν τους YouTubers που δείχνουν την φάτσα τους, έχουν όντως καλύτερο πρόσωπο. Όταν θα κάνουν οι ίδιοι YouTube channel τότε μόνο θα καταλάβουν.