Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Facebook/Meta: Γενική συζήτηση

More
07 Apr 2022 22:35 #262973 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Το Facebook θα έχει τομέα πώλησης NFT, ενώ η Meta ετοιμάζει και ψηφιακό δολάριο




Θα υπάρξει NFT Marketplace από τον Μάιο κι έπειτα.

Η Meta θα δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό «Zuck Buck». Το Facebook φέρεται επίσης να μπαίνει σε NFTs και να παρέχει δάνεια για μικρές επιχειρήσεις.

Η Meta, εταιρεία που έχει το Facebook και το Instagram, έχει σχέδια να υλοποιήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα εντός εφαρμογής που οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αποκαλούν «Zuck Buck». Η εταιρεία φέρεται να εργάζεται σε πολλές νέες οικονομικές προσπάθειες, όπως η προσφορά δανείων για μικρές επιχειρήσεις και η ενσωμάτωση NFT στο Facebook.

Σύμφωνα με μια αναφορά στους Financial Times, το Zuck Buck (ψευδώνυμο που παραπέμπει στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg), δεν πρόκειται να είναι ένα κρυπτονόμισμα που λειτουργεί στο blockchain. Θα είναι ένα κεντρικά ελεγχόμενο διακριτικό εντός εφαρμογής, το οποίο η αναφορά παρομοιάζει με αυτό που βρήκατε σε online games όπως το Roblox.

Θα λειτουργούσε όπως το Facebook Credits παλιότερα, που ήταν το εικονικό του νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε για να αγοράσετε πράγματα στο FarmVille. Το Facebook έκλεισε το Facebook Credits το 2013, αφού κρίθηκε πολύ δαπανηρό να διατηρηθεί. Θυμάστε το FarmVille; Υπάρχει ακόμα, αλλά δεν χρειάζεστε πλέον λογαριασμό Facebook για να το παίξετε.

Η Meta εξετάζει «κοινωνικά διακριτικά», τα οποία μπορούν να ανταμειφθούν σε χρήστες που κάνουν «ουσιώδεις συνεισφορές σε ομάδες του Facebook». Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα , η ιδέα είναι ότι στους χρήστες που παράγουν αξιόπιστο περιεχόμενο μπορούν να δοθούν διακριτικά ως πληρωμή, επιτρέποντας στη Meta να απομακρυνθεί από το να είναι επόπτης περιεχομένου και να δώσει στις κοινότητες του Facebook περισσότερη δύναμη στην εποπτεία του εαυτού τους. Το «Creator coins» είναι ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με συγκεκριμένους παράγοντες επιρροής στο Instagram.

Η Meta δεν πτοείται από το blockchain, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα διέκοψε το έργο κρυπτονομισμάτων Diem (πρώην Libra) πριν καν κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο που θα σας επιτρέπει να δημοσιεύετε και να μοιράζεστε NFT στο Facebook. Στη συνέχεια θα γίνει δοκιμή μιας δυνατότητας που επιτρέπει τη συμμετοχή σε ομάδες κατοχής και δημιουργίας NFT στο Facebook. Το σχέδιο είναι η Meta να έχει έσοδα από τις πωλήσεις NFT στο Facebook μέσω "τελών ή/και διαφημίσεων".

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο The Verge: «Σκεφτόμαστε συνεχώς νέες καινοτομίες προϊόντων για ανθρώπους, επιχειρήσεις και δημιουργούς. Ως εταιρεία, επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση του metaverse, συμπεριλαμβανομένου του πώς μπορεί να μοιάζουν οι πληρωμές και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Διαβάστε περισσότερα για τις απώλειες εσόδων του Meta.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2022 13:20 #263217 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Η Apple και το Second Life κατακρίνουν τις προμήθειες που παίρνει η Meta από τους δημιουργούς




Οι δημιουργοί παίρνουν μόνο το 52.5%.

Ένα από τα πράγματα που υπόσχεται το metaverse είναι ότι όλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν 3D αντικείμενα, κόσμους και games και να τα πουλάνε σε άλλους κατοίκους του metaverse για πραγματικά χρήματα.

Το σχέδιο του metaverse για πώληση 3D αντικειμένων αργότερα έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει αποκεντρωμένα blockchains, όμως αυτή την στιγμή είναι κάτι σαν το να πουλάς skins του Dota 2 στο Steam. Κάποιος βάζει να πουλήσει ένα skin του Dota 2 στο Steam, η Valve το εγκρίνει και αργότερα μοιράζονται τα κέρδη. Η απάντηση στο πως θα μοιράζονται τα κέρδη με τo Horizon Worlds, το social VR app της Meta, έχει ανακοινωθεί.

Μετά από την προμήθεια του Meta Quest Store και του Horizon Worlds, οι δημιουργοί των αντικειμένων θα λαμβάνουν το 52.5% των κερδών (πριν τους φόρους). Η ανακοίνωσε αυτή έγινε από το Business Insider , το οποίο το επιβεβαίωσε μετά την ανακοίνωση της Meta ότι έχει ξεκινήσει το monetization στο Horizon Worlds. Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε τα εξής : “Αν ένας δημιουργός πουλήσει ένα αντικείμενο για 1.00 δολάριο, τότε το Meta Quest Store θα λάβει προμήθεια 0.30 δολάρια και το Horizon Platform θα λάβει προμήθεια 0.17 δολάρια (25% του υπόλοιπου), αφήνοντας 0.53 δολάρια (πριν τους φόρους) για τον δημιουργό.”

Η προμήθεια του Meta Quest Store αναφέρεται στο αντίτιμο που πληρώνει ο δημιουργός για να πουλήσει μέσω του marketplace του VR game της Meta, το οποίο προηγουμένως ονομαζόταν Oculus Store. Η δεύτερη προμήθεια, η οποία είναι 25% του υπολοίπου, είναι η προμήθεια που παίρνει το ίδιο το Horizon Worlds. Η Meta δήλωσε στο Business Insider ότι όλοι όσοι θέλουν να πουλήσουν 3D αντικείμενα θα πρέπει να πληρώνουν την προμήθεια του Horizon Worlds, όμως η προμήθεια του 30% από το Meta Quest Store μπορεί να αλλάξει, αφού ο χρήστης μπορεί να πουλήσει μέσω άλλων marketplace. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να διαλέξει το marketplace της Apple για να πουλήσει αντικείμενα του Horizon Worlds και η Apple κρατάει 15% προμήθεια αντί για 30% του Meta Quest Store.

Στα PC, το Steam παίρνει προμήθεια 30% από όλους τους publishers , ενώ το Epic Games Store παίρνει μόλις 12%. Ο αντιπρόεδρος του Horizon της Meta δήλωσε στο Verge ότι η δομή του Horizon Worlds είναι αρκετά ανταγωνιστική και ότι μπορεί να ανταγωνιστεί την αγορά των cosmetics των Team Fortress 2, CS:GO και Dota 2. Οι δημιουργοί που θέλουν να πουλήσουν τα αντικείμενά τους μέσω του Steam Workshop δεν πληρώνουν 30% προμήθεια στην Valve, αλλά πολύ περισσότερο.

Το 2017, μια ομάδα δημιουργών του Dota Workshop δήλωσε ότι συνολικά είχαν λάβει μόλις το 25% των κερδών από τις δημιουργίες τους και παραπονέθηκαν ότι κάποιες αλλαγές στο Battle Pass του Dota είχαν ρίξει το μερίδιό τους στο 6%. Ωστόσο, μια καλύτερη σύγκριση για το Meta Horizon Worlds είναι το Second Life, το κοινωνικό virtual game στο οποίο οι παίκτες μπορούν να βγάζουν χρήματα πουλώντας ψηφιακά αντικείμενα. Εκτός των premium συνδρομών και των πληρωμών για ψηφιακά ακίνητα, η προμήθειες που λαμβάνει το Second Life έχουν να κάνουν με την μεταφορά χρημάτων από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο και κυμαίνονται στο 3.5% με 7%, σύμφωνα με τον Brad Oberwager , executive chairman της Linden Lab, εταιρεία ανάπτυξης του Second Life. Ο Oberwager δήλωσε τα εξής: “Δεν μπορώ να φανταστώ πως η προμήθεια ύψους 50% της Meta θα κινητοποιήσει του δημιουργούς.”

Ακόμα, ο Philip Rosedale, ιδρυτής του Second Life, μίλησε για την έκρηξη δημοτικότητας του metaverse και αποδοκίμασε την στήριξη της Meta στην συλλογή δεδομένων. Ειδικότερα, ο Rosedale δήλωσε τα εξής: “Η προμήθεια της Meta είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνει τους δημιουργούς να μην συμμετέχουν στην οικονομία της, όμως δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτούς. Θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους καθώς το σύστημά τους θα χάνει ορμή.”

Επιπλέον, η Apple βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει την προμήθεια που παίρνει η Meta, αφού στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, είχε σχολιάσει τις προμήθειες που έπαιρνε η Apple. Ειδικότερα, ο Fred Sainz, ένας εκπρόσωπος της Apple, δήλωσε τα εξής: ”Η Meta έχει στοχοποιήσει αρκετές φορές την Apple για την 30% προμήθεια που παίρνει από τις in-app πωλήσεις του App Store και χρησιμοποιούσε τις μικρές επιχειρήσεις και τους δημιουργούς ως αποδιοπομπαίο τράγο. Τώρα, η Meta χρεώνει τους δημιουργούς περισσότερα από κάθε άλλη πλατφόρμα, δείχνοντας την υποκρισία της. Αυτό δείχνει ότι ενώ η Meta προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Apple δωρεάν, η ίδια φαίνεται πρόθυμη να παίρνει από τους δημιουργούς και τις μικρές επιχειρήσεις μεγάλη προμήθεια.”

Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι η προμήθεια που παίρνει το Meta Quest Store χρησιμοποιείται για να γίνει offset το κόστος των VR συσκευών της. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Meta δήλωσε τα εξής: “Η προσέγγισή μας είναι να κάνουμε τις συσκευές VR πιο φθηνές και η προμήθειες που παίρνουμε είναι κρίσιμες στην ρύθμιση της τιμής των VR headsets. Η οικονομική αξία που έχουν προσφέρει στους developers μέσω αυτής της προσέγγισης είναι ξεκάθαρη. Πλέον έχουμε περισσότερους από 120 τίτλους με ένα εκατομμύριο δολάρια σε κέρδη στο Quest Store.”


Apple takes 30% of software and a significant margin on their devices. They’ve capitalized on their market power to favor their own business interests, which comes at great expense to developers. t.co/ZPjgLR8Woq

— Boz (@boztank) April 14, 2022

Τέλος, ο CTO της Meta, Andrew Bosworth ανέφερε πάλι την παραπάνω στρατηγική, καθώς έκανε στοχευμένη επίθεση κατά της Apple λέγοντας ότι η δημιουργός των iPhone παίρνει αρκετά μεγαλύτερα κέρδη από τις συσκευές της. Ειδικότερα, ο Bosworth δήλωσε τα εξής: “Έχουν εκμεταλλευτεί την δυναμή τους στην αγορά για να βοηθήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, κάτι για το οποίο πληρώνουν οι developers.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2022 21:38 #263661 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media




Ότι είναι παράνομο offline, θα αντιμετωπίζεται παράνομο και...online.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου που αφορά τους κανόνες του Διαδικτύου. Ο νόμος αφορά την Google, το Facebook και διάφορα ακόμη social media.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους και να πληρώνουν ένα τέλος στις ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωσή τους. Η συμφωνία ήρθε μετά από περισσότερες από 16 ώρες διαπραγματεύσεων.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) είναι το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Ανταγωνισμού Margrethe Vestager για να χαλιναγωγήσει την Google, την Meta (Facebook, Instagram) και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ. Η κα. Vestager είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" (A Europe Fit for the Digital Age).

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vestager είπε: «Έχουμε μια συμφωνία για το DSA: Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ότι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως παράνομο στο διαδίκτυο – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα».

Η ευρωβουλευτής της Ιρλανδίας Deirdre Clune χαιρέτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ιρλανδία θα επωφεληθούν από την πράξη. «Οι νέοι κανόνες θα βάλουν τέλος στην ψηφιακή Άγρια Δύση όπου οι μεγάλες πλατφόρμες θέτουν τους κανόνες και το εγκληματικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral», είπε. Σύμφωνα με το DSA, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβίαση των κανόνων, ενώ οι επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να τους απαγορεύσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά ή βασίζεται σε ευαίσθητα δεδομένα όπως η θρησκεία, το φύλο, η φυλή και οι πολιτικές απόψεις. Θα απαγορευθούν επίσης τα σκοτεινά μοτίβα, που είναι τακτικές που παραπλανούν τους ανθρώπους να δώσουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ετήσια χρέωση έως και 0,1% του παγκόσμιου ετήσιου καθαρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους παρακολούθησης της συμμόρφωσής τους, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ΕΕ.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η μητρική Meta του Facebook, η Google και το Twitter – εταιρείες που έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στην Ιρλανδία.

Η Google δήλωσε ότι χαιρετίζει τους στόχους του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες να κάνει το Διαδίκτυο ακόμα πιο ασφαλές, διαφανές και υπεύθυνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαίοι χρήστες, δημιουργοί και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το Internet. «Καθώς ο νόμος οριστικοποιείται και εφαρμόζεται, οι λεπτομέρειες θα έχουν σημασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να κάνουμε σωστά τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος λειτουργεί για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2022 22:09 #263665 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media




Ότι είναι παράνομο offline, θα αντιμετωπίζεται παράνομο και...online.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου που αφορά τους κανόνες του Διαδικτύου. Ο νόμος αφορά την Google, το Facebook και διάφορα ακόμη social media.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους και να πληρώνουν ένα τέλος στις ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωσή τους. Η συμφωνία ήρθε μετά από περισσότερες από 16 ώρες διαπραγματεύσεων.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) είναι το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Ανταγωνισμού Margrethe Vestager για να χαλιναγωγήσει την Google, την Meta (Facebook, Instagram) και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ. Η κα. Vestager είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" (A Europe Fit for the Digital Age).

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vestager είπε: «Έχουμε μια συμφωνία για το DSA: Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ότι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως παράνομο στο διαδίκτυο – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα».

Η ευρωβουλευτής της Ιρλανδίας Deirdre Clune χαιρέτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ιρλανδία θα επωφεληθούν από την πράξη. «Οι νέοι κανόνες θα βάλουν τέλος στην ψηφιακή Άγρια Δύση όπου οι μεγάλες πλατφόρμες θέτουν τους κανόνες και το εγκληματικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral», είπε. Σύμφωνα με το DSA, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβίαση των κανόνων, ενώ οι επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να τους απαγορεύσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά ή βασίζεται σε ευαίσθητα δεδομένα όπως η θρησκεία, το φύλο, η φυλή και οι πολιτικές απόψεις. Θα απαγορευθούν επίσης τα σκοτεινά μοτίβα, που είναι τακτικές που παραπλανούν τους ανθρώπους να δώσουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ετήσια χρέωση έως και 0,1% του παγκόσμιου ετήσιου καθαρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους παρακολούθησης της συμμόρφωσής τους, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ΕΕ.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η μητρική Meta του Facebook, η Google και το Twitter – εταιρείες που έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στην Ιρλανδία.

Η Google δήλωσε ότι χαιρετίζει τους στόχους του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες να κάνει το Διαδίκτυο ακόμα πιο ασφαλές, διαφανές και υπεύθυνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαίοι χρήστες, δημιουργοί και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το Internet. «Καθώς ο νόμος οριστικοποιείται και εφαρμόζεται, οι λεπτομέρειες θα έχουν σημασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να κάνουμε σωστά τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος λειτουργεί για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2022 22:40 #263669 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media




Ότι είναι παράνομο offline, θα αντιμετωπίζεται παράνομο και...online.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου που αφορά τους κανόνες του Διαδικτύου. Ο νόμος αφορά την Google, το Facebook και διάφορα ακόμη social media.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους και να πληρώνουν ένα τέλος στις ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωσή τους. Η συμφωνία ήρθε μετά από περισσότερες από 16 ώρες διαπραγματεύσεων.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) είναι το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Ανταγωνισμού Margrethe Vestager για να χαλιναγωγήσει την Google, την Meta (Facebook, Instagram) και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ. Η κα. Vestager είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" (A Europe Fit for the Digital Age).

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vestager είπε: «Έχουμε μια συμφωνία για το DSA: Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ότι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως παράνομο στο διαδίκτυο – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα».

Η ευρωβουλευτής της Ιρλανδίας Deirdre Clune χαιρέτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ιρλανδία θα επωφεληθούν από την πράξη. «Οι νέοι κανόνες θα βάλουν τέλος στην ψηφιακή Άγρια Δύση όπου οι μεγάλες πλατφόρμες θέτουν τους κανόνες και το εγκληματικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral», είπε. Σύμφωνα με το DSA, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβίαση των κανόνων, ενώ οι επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να τους απαγορεύσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά ή βασίζεται σε ευαίσθητα δεδομένα όπως η θρησκεία, το φύλο, η φυλή και οι πολιτικές απόψεις. Θα απαγορευθούν επίσης τα σκοτεινά μοτίβα, που είναι τακτικές που παραπλανούν τους ανθρώπους να δώσουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ετήσια χρέωση έως και 0,1% του παγκόσμιου ετήσιου καθαρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους παρακολούθησης της συμμόρφωσής τους, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ΕΕ.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η μητρική Meta του Facebook, η Google και το Twitter – εταιρείες που έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στην Ιρλανδία.

Η Google δήλωσε ότι χαιρετίζει τους στόχους του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες να κάνει το Διαδίκτυο ακόμα πιο ασφαλές, διαφανές και υπεύθυνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαίοι χρήστες, δημιουργοί και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το Internet. «Καθώς ο νόμος οριστικοποιείται και εφαρμόζεται, οι λεπτομέρειες θα έχουν σημασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να κάνουμε σωστά τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος λειτουργεί για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2022 23:12 #263674 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο στο Internet: Αφορά Google, Facebook, Instagram και άλλα social media




Ότι είναι παράνομο offline, θα αντιμετωπίζεται παράνομο και...online.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έγκριση ενός νέου νόμου που αφορά τους κανόνες του Διαδικτύου. Ο νόμος αφορά την Google, το Facebook και διάφορα ακόμη social media.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαιτούν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους και να πληρώνουν ένα τέλος στις ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν τη συμμόρφωσή τους. Η συμφωνία ήρθε μετά από περισσότερες από 16 ώρες διαπραγματεύσεων.

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) είναι το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Ανταγωνισμού Margrethe Vestager για να χαλιναγωγήσει την Google, την Meta (Facebook, Instagram) και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες των ΗΠΑ. Η κα. Vestager είναι επίσης Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" (A Europe Fit for the Digital Age).

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Vestager είπε: «Έχουμε μια συμφωνία για το DSA: Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ότι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως παράνομο στο διαδίκτυο – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα».

Η ευρωβουλευτής της Ιρλανδίας Deirdre Clune χαιρέτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ιρλανδία θα επωφεληθούν από την πράξη. «Οι νέοι κανόνες θα βάλουν τέλος στην ψηφιακή Άγρια Δύση όπου οι μεγάλες πλατφόρμες θέτουν τους κανόνες και το εγκληματικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει viral», είπε. Σύμφωνα με το DSA, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβίαση των κανόνων, ενώ οι επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να τους απαγορεύσουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την στοχευμένη διαφήμιση που απευθύνεται σε παιδιά ή βασίζεται σε ευαίσθητα δεδομένα όπως η θρησκεία, το φύλο, η φυλή και οι πολιτικές απόψεις. Θα απαγορευθούν επίσης τα σκοτεινά μοτίβα, που είναι τακτικές που παραπλανούν τους ανθρώπους να δώσουν προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ετήσια χρέωση έως και 0,1% του παγκόσμιου ετήσιου καθαρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους παρακολούθησης της συμμόρφωσής τους, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 20 έως 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ΕΕ.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η μητρική Meta του Facebook, η Google και το Twitter – εταιρείες που έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στην Ιρλανδία.

Η Google δήλωσε ότι χαιρετίζει τους στόχους του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες να κάνει το Διαδίκτυο ακόμα πιο ασφαλές, διαφανές και υπεύθυνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαίοι χρήστες, δημιουργοί και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το Internet. «Καθώς ο νόμος οριστικοποιείται και εφαρμόζεται, οι λεπτομέρειες θα έχουν σημασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να κάνουμε σωστά τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες για να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος λειτουργεί για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Apr 2022 16:16 #263822 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Facebook
Το Facebook έχει χάσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια από το VR




Από το 2020 μέχρι σήμερα.

Η Meta κυκλοφόρησε τις οικονομικές αναφορές της για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και, σύμφωνα με το Venturebeat , ο τομέας του VR έχασε 2.96 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είχε έσοδα 695 εκατομμύρια δολάρια.

Ο συγκεκριμένος τομέας έχει χάσει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020. Μέσα στο 2021 έχασε 10 δισεκατομμύρια, έχοντας έσοδα 2.3 δισεκατομμύρια. Ο λόγος είναι ότι η Meta επενδύει πολύ στις εικονικές πραγματικότητες έχοντας συνολικά 17.000 υπαλλήλους στο συγκεκριμένο τομέα της. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ξεπέρασαν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσα στο 2021 είχε ετήσια έσοδα 117 δισεκατομμύρια δολάρια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Apr 2022 18:27 #263833 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Διαβάζοντας τον τίτλο τρόμαξα όμως στη συνέχεια μου λύθηκε η απορία! 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Apr 2022 22:08 - 13 May 2022 15:26 #263839 by Blood Prince

Διαβάζοντας τον τίτλο τρόμαξα όμως στη συνέχεια μου λύθηκε η απορία! 

 


Εγώ νόμισα πως χάζεψα. Σε όλα τα πόστ , η ίδια είδηση.

[IMG


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 13 May 2022 15:26 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2022 04:13 #264266 by Nikos Georgopoulos
Νόμος του Τέξας επιτρέπει στους χρήστες των Facebook, Instagram και Twitter να μηνύσουν τις πλατφόρμες επειδή λογοκρίνουν τις απόψεις τους




Οι εταιρείες θα ασκήσουν μία τελευταία έφεση μήπως τον καταργήσουν.

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο στο Τέξας άρει μια διαταγή σχετικά με τον νόμο HB20 κι έτσι οι moderators των social media μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα από εδώ και στο εξής, καθώς αναμένεται να δεχτούν μηνύσεις από άτομα των οποίων τις απόψεις έχουν λογοκρίνει.

Ο νόμος HB20 αναφέρει τα εξής: "Σχετικά με τη λογοκρισία ή άλλες παρεμβολές στην έκφραση μέσω Internet, συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω emails, οι πλατφόρμες social media με περισσότερους από 50 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες δεν επιτρέπεται να λογοκρίνουν έναν χρήστη, τις εκφράσεις ενός χρήστη ή την ικανότητα ενός χρήστη να λαμβάνει την έκφραση ενός άλλου ατόμου, με βάση την άποψη ή τη γεωγραφική θέση ενός ατόμου".

Ο νόμος HB20 ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά μπλοκαρίστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο λίγους μήνες αργότερα, με το σκεπτικό ότι ο νόμος είναι πιθανό να παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση, η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των διαδικτυακών πλατφορμών στη διακριτική ευχέρεια σύνταξης. Ωστόσο, το Fifth Circuit Court of Appeal ανέστειλε την εν λόγω διαταγή, πράγμα που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί να τεθεί αμέσως σε ισχύ. Η ακρόαση, σύμφωνα με μια έκθεση του Πρωτοκόλλου, ήταν ένα χάος: ένας δικαστής επέμεινε ότι το Twitter δεν είναι site αλλά...«πάροχος διαδικτύου», ενώ ένας άλλος ανησυχούσε ότι εάν επικρατούσαν το Twitter και το Facebook, οι εταιρείες τηλεφωνίας θα μπορούσαν να αποσυνδέσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις εάν άκουγαν κάτι που δεν τους αρέσει.

Υπήρξε επίσης μπέρδεμα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου και των "διαδραστικών υπηρεσιών υπολογιστή", ένας όρος που χρησιμοποιείται για εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των social media. που προστατεύονται ευρέως από τη νομική ευθύνη για περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες τους. Επίσης, τους επιτρέπεται ρητά να εποπτεύουν αυτό το περιεχόμενο όπως τους ταιριάζει.

(Οι εταιρείες τηλεφωνίας, για την ιστορία, ορίζονται ως "κοινοί πάροχοι" στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ουσιαστικά απλώς αγωγοί που μεταφέρουν δεδομένα, ανεξαρτήτως περιεχομένου, και δεν επιτρέπεται νόμιμα να κάνουν διακρίσεις ή να περιορίζουν την πρόσβαση με βάση το περιεχόμενο των κλήσεων).

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση , η οποία αναφέρει λέει απλά, «Διατάσσεται να γίνει δεκτό το αντίθετο αίτημα του αναιρεσείοντος για αναστολή της προδικαστικής διαταγής εν αναμονή της έφεσης». Αλλά με την άρση της διαταγής και τον νόμο που ισχύει τώρα, δεν είναι σαφές πώς θα προχωρήσουν οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως εξηγεί το CNN , η αφαίρεση όλων των αλγορίθμων είναι μια προσέγγιση, αν και ακόμη και αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ασκήσουν μήνυση κατά του Facebook ή του Twitter χρήστες που πιστεύουν ότι «σιωπούνται» επειδή οι αναρτήσεις τους θάβονται στη Home page. Η ρητορική μίσους, το πορνό και η παραπληροφόρηση είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Knight First Amendment, ο υποτιθέμενος νόμος κατά της λογοκρισίας ανοίγει πραγματικά τον Ασκό του Αιόλου σε μία σημαντικά αυξημένη κυβερνητική εισχώρηση στην διαδικτυακή ομιλία.

«Αυτή η απόφαση θα έχει τρομερές συνέπειες για την ομιλία στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Scott Wilkens, ανώτερος δικηγόρος του Ινστιτούτου Knight First Amendment. «Όπως είπαμε σε μια σύντομη ενημέρωση που κατατέθηκε στο Fifth Circuit πριν από μερικές εβδομάδες, ο νόμος του Τέξας παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση επειδή υποχρεώνει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιεύουν ομιλία που δεν θέλουν να δημοσιεύσουν.

«Ακόμη χειρότερα, η θεωρία της Πρώτης Τροποποίησης ότι το Τέξας προχωρά με τον νόμο, θα έδινε ευρεία εξουσία στην κυβέρνηση να λογοκρίνει και να διαστρεβλώνει τον δημόσιο λόγο. Οι διατάξεις περί διαφάνειας του νόμου του Τέξας παρουσιάζουν ένα πιο δύσκολο συνταγματικό ζήτημα, αλλά η διάταξη του νόμου που πρέπει να φέρει είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματική και πρέπει να καταργηθεί».


My office just secured another BIG WIN against BIG TECH. #Texas 's HB20 is back in effect. The 5th Circuit made the right call here, and I look forward to continuing to defend the constitutionality of #HB20 . t.co/197atNgQ2Z

— Texas Attorney General (@TXAG) May 11, 2022

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να καταθέσουν επείγουσα έφεση, αλλά είναι πιθανό η διαφορά να μην επιλυθεί, μέχρι να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το τι θα συνέβαινε σε εκείνο το σημείο είναι αδύνατο να ειπωθεί, αλλά όπως σημειώνει το CNN, η προφανής προθυμία να ανατραπεί ο νόμος Roe v Wade υποδηλώνει ότι ορισμένες πτυχές της Πρώτης Τροποποίησης, ιδίως όσον αφορά τις διαδικτυακές πλατφόρμες, θα μπορούσαν επίσης να είναι ανοιχτές σε επανερμηνεία.

Το Facebook, το Twitter και το YouTube είναι τα κεντρικά σημεία του νέου νόμου, αλλά ο νόμος ισχύει για όλα τα social media με μηνιαίο αριθμό ενεργών χρηστών άνω των 50 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει ακόμα και τα Twitch και Discord, πάντα εφόσον ξεπερνούν τους αριθμούς αυτούς.

Μακάρι ο νόμος να ισχύσει και να επεκταθεί παγκοσμίως. Έχοντας χάσει ένα προφίλ στο Facebook το 2019 και αυτό στο Instagram το 2021, είμαστε στα κάγκελα μαζί με μια ομάδα χρηστών ώστε να στείλουμε μαζική μήνυση στη Facebook για να πάρουμε τα προφίλ μας πίσω ή αποζημίωση για απάτη, καθότι πολλοί από εμάς έχουμε καταθέσει μεγάλα ποσά για διαφήμιση στο παρελθόν και το να μας διαγράφονται προφίλ χωρίς λόγο σημαίνει φυσικά λιγότερες προβολές στις κοινοποιήσεις.

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στη μαζική μήνυση που ετοιμάζουμε μπορείτε να στείλετε email στο gameworldgr@gmail.com .

Please Log in or Create an account to join the conversation.