Πρώην director της Bungie (στο Marathon) απολύθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς προς 8 εργαζόμενες
Ο Christopher Barrett έφυγε τον Απρίλιο.
Η Bungie ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι το επερχόμενο
reboot
του Marathon είχε νέο director: τον Joe Ziegler, πρώην director του online shooter της Riot, Valorant, ο οποίος εντάχθηκε στη Bungie το 2022. Ο Ziegler ανέλαβε τη θέση από τον Christopher Barrett, που είναι γνωστός στους οπαδούς της Bungie ως designer και director στα Halo και Destiny, και ο οποίος ήταν στο στούντιο για σχεδόν 25 χρόνια. Δεν δόθηκε λόγος για την αιφνίδια αποχώρησή του, αλλά μια νέα αναφορά του Bloomberg αναφέρει ότι απολύθηκε μετά από έρευνα για πολλαπλές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο.
Τουλάχιστον οκτώ γυναίκες στην Bungie είχαν παραπονεθεί για τον Christopher Barrett, σύμφωνα με πολλές πηγές, και η επακόλουθη έρευνα αποκάλυψε ότι είχε χαρακτηρίσει ελκυστικές γυναίκες υπαλλήλους χαμηλότερης βαθμίδας. Επίσης, τους είχε ζητήσει να παίξουν Θάρρος ή Αλήθεια και μιλούσε για την περιουσία του και την εξουσία του στην Bungie, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τις καριέρες τους στην εταιρεία.
Πηγές
ανέφεραν στο Bloomberg
ότι ο Barrett συνήθιζε να πιάνει φιλίες με γυναίκες στην εταιρεία και στη συνέχεια τους έστελνε "ερωτότροπα" μηνύματα και ζητούσε να κάνουν παρέα. Πολλές από τις καταγγέλλουσες δήλωσαν ότι τα μηνύματα ήταν ανεπιθύμητα και τους έκαναν να αισθάνονται άβολα, λόγω της τεράστιας ανισορροπίας ισχύος που υπήρχε.
Ο Barrett αρνήθηκε κάθε πρόθεση παρατυπίας σε δήλωση που παραχώρησε στο Bloomberg: «Πιστεύω ότι πάντα συμπεριφερόμουν με ακεραιότητα και σεβασμό και υποστήριζα τους συναδέλφους μου, πολλοί από τους οποίους είναι οι πιο στενοί μου φίλοι. Ποτέ δεν αντιλήφθηκα ότι οι επικοινωνίες μου ήταν ανεπιθύμητες και δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον να νιώσει άβολα. Αν κάποιος ένιωσε ποτέ έτσι από την αλληλεπίδρασή του μαζί μου, πραγματικά λυπάμαι».
Η αναφορά για τις συνθήκες πίσω από την απόλυση του Barrett έρχεται σε μια περίοδο βαθιάς αναταραχής στην Bungie, η οποία έχει επηρεαστεί από μαζικές απολύσεις, εντάσεις με τη μητέρα εταιρεία Sony, δυσαρέσκεια με τη διοίκηση του στούντιο από υπαλλήλους και οπαδούς, και φαινομενικά ατελείωτους αγώνες με το βασικό της παιχνίδι, το Destiny 2. Ο Barrett είχε διατελέσει producer στo expansion Forsaken, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2018, και του πιστώθηκε ευρέως η αναστροφή της πορείας του παιχνιδιού σε μια άλλη περίοδο υψηλής δυσαρέσκειας της κοινότητας.
Το reboot του Marathon, για το οποίο δεν έχει ειπωθεί σχεδόν τίποτα από την ανακοίνωσή του τον Μάιο του 2023, έχει επίσης αναφερθεί ότι θα καθυστερήσει μέχρι το 2025.