Yakuza 0 review
Ομολογώ ότι πριν ασχοληθω με το Yakuza 0 δεν είχα ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες, εντούτοις η Sega φρόντισε να με διαψέυσει πανηγυρικά. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι ένα από τα καλύτερα Action-Adventures που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια, καθώς διαθέτει ένα πραγματικά συναρπαστικό σενάριο με αλλεπάλληλες ίντριγκες και ανατροπές. Παίζοντας το Yakuza 0 δεν ήξερα ποτέ ποιος είναι ο σύμμαχός μου και ποιος ο εχθρός μου. Ως εκ τούτου λοιπόν έμενα καρφωμένος στην οθόνη μου με αγωνία για να δω πως θα εξελιχθεί η ιστορία.
Το δεύτερο στοιχείο που με κράτησε είναι τα substories ή λεγόμενες προαιρετικές αποστολές που μόνο ως προαιρετικές δεν είναι στα μάτια μου. Είτε παίζοντας ως Kazuma Kiryu, είτε ως Goro Majima ένιωσα ότι αποτελούσα μέρος του κόσμου του παιχνιδιού, ένιωσα ότι πράγματι βρίσκομαι στην Ιαπωνία των ΄80s και συμμετέχω στο προσωπικό δράμα των πρωταγωνιστών.
Τα μόνα αρνητικά που έχω να προσάψω αφορούν τον βαθμό πρόκλησης, καθώς βρήκα το Yakuza 0 εξαιρετικά εύκολο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου πρέπει μέσα σε 40 ώρες να πέθανα 2-3 φορές. Ο χειρισμός επίσης σε κάποια mini games δεν έχει την απαραίτητη ακρίβεια και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να κάνεις καλό σκορ, αλλά αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει μόνο όσους πάνε για το 100% completion ή το Platinum Trophy.