Gears of War 4 preview
Πριν από ένα μήνα περίπου διεξήχθη η multiplayer beta του Gears of War 4 και όπως είναι φυσικό ήρθε η ώρα να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Προσωπικά λατρεύω την σειρά και μου αρέσουν όλα τα modes της, με άλλα λόγια δεν παίζω μόνο το campaign, καθώς αφιερώνω αρκετό χρόνο και στο multiplayer. Σε γενικές γραμμές η beta μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Το gameplay παρεμένει ίδιο κατά βάση, εντούτοις οι μηχανισμοί Yank and Shank και Vault Kick αλλάζουν κάπως τις ισορροπίες στις close quarter αναμετρήσεις. Στην beta είδαμε ένα μόλις νέο mode, το Dodgeball, το οποίο και αποτελεί παραλλαγή του παραδοσιακού Team Deathmatch με την διαφορά ότι τα respawns γίνονται μόνο όταν μια ομάδα πετύχει kill. Γενικά βλέπω η Microsoft να σπρώχνει το Gears of War 4 στα eSports και το εν λόγω mode προσφέρεται για θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
Στον οπτικό τομέα δεν εντυπωσιάστηκα, εντούτοις από πλευράς performance δεν είχα κανένα απολύτως παράπονο. Το Gears of War 4 τρέχει σταθερά στα 60fps και το όλο gameplay απογειώνεται από την άμεση απόκριση των controls και το μηδαμινό input lag. Υπήρξαν κάποια bugs, εντούτοις μιλάμε για beta, οπότε τουλάχιστον για την ώρα τα παραβλέπουμε.
Αυτό που οφείλω να τονίσω πάντως είναι ότι όσοι είχαν ξεγράψει το Gears of War μετά την αποχώρηση της Epic Games οφείλουν να αναθεωρήσουν, καθώς η The Coalition γουστάρει πραγματικά που δουλεύει πάνω σε αυτό το project και βγάζει όλο της το μεράκι.