Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PS5 vs Xbox Series X: Γενική συζήτηση

Poll: Ποια κονσόλα 9ης γενιάς προτιμάτε?

PS5
7 77.8%
Xbox Series X
1 11.1%
Και τις δύο
1 11.1%
Total number of voters: 9
Only registered users can participate to this poll
More
29 Jan 2023 13:39 #269382 by Blood Prince
Στα 550 € είναι η λιανική τιμή του PS5 οπότε ξαναεπανέρχομαι στο PS5.

Επιπλέον και το χειριστήριο είναι καλύτερο.

Ο βασικός λόγος που μπαίνω στον κόπο να σκέφτομαι  το XBOX Series X είναι το επερχόμενο Elder Scrolls VI καθώς δεν σκοπεύω να αγοράσω Gaming PC για την ώρα και αν δεν είναι διαθέσιμο στο PS5 θα το χάσω , και αυτό πονάει γιατί είμαι full φανατικός της σειράς.

Βέβαια δεν κυκλοφορεί τώρα, και από ότι φαίνεται θα αργήσει , οπότε δεν υπάρχει λόγος αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι να στραφώ στο XBOX....όταν κυκλοφορήσει πολλά θα έχουν αλλάξει...μπορεί να μπαίνουμε στην 10η γενιά ή να αποτελέσει timed exclusive.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jan 2023 23:00 #269387 by Απόστολος Μητσακούλης

Στα 550 € είναι η λιανική τιμή του PS5 οπότε ξαναεπανέρχομαι στο PS5.

Επιπλέον και το χειριστήριο είναι καλύτερο.

Ο βασικός λόγος που μπαίνω στον κόπο να σκέφτομαι  το XBOX Series X είναι το επερχόμενο Elder Scrolls VI καθώς δεν σκοπεύω να αγοράσω Gaming PC για την ώρα και αν δεν είναι διαθέσιμο στο PS5 θα το χάσω , και αυτό πονάει γιατί είμαι full φανατικός της σειράς.

Βέβαια δεν κυκλοφορεί τώρα, και από ότι φαίνεται θα αργήσει , οπότε δεν υπάρχει λόγος αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι να στραφώ στο XBOX....όταν κυκλοφορήσει πολλά θα έχουν αλλάξει...μπορεί να μπαίνουμε στην 10η γενιά ή να αποτελέσει timed exclusive.
Δν θα είναι διαθέσιμο στο ps5 δυστηχώς. Θα είναι διαθέσιμο μόνο με gamepass απ'οτι λένε. Τσέκαρε και άλλους τίτλους του xbox. Για έναν, δύο τίτλους πάντος δν αξίζει νομίζω να πάρεις ολόκληρη κονσόλα.

More
30 Jan 2023 01:27 - 30 Jan 2023 01:32 #269389 by Blood Prince
Δίκιο έχεις, το Elder Scrolls VI είναι η αφορμή και ανακαλύπτω πως είναι και ένα κάρο άλλα.

Είναι το Avowed, είναι το Halo, είναι το Forza Horizon, είναι το Starfield. 

Στο PS5 από την άλλη τα πάντα Cross Gen. 

To Gran Turismo δεν έχει καλό single player οπότε υπερέχει το Forza Horizon. 

Μόνο για το Demon's Souls Remake αξίζει; 

Το Silent Hills 2 θα είναι timed exclusive καθώς θα βγει και σε PC οπότε καταλαβαίνεις . 

​​​

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 30 Jan 2023 01:32 by Blood Prince.
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
30 Jan 2023 21:26 - 30 Jan 2023 21:34 #269393 by Blood Prince
Δεν βιάζομαι πάντως γιατί όσον αφορά το Starfield, δεν με ενθουσίασε τόσο το gameplay.

Παιχνίδια σχετικά με εξωγήινους κυκλοφορούν και στο PS5 όπως το Returnal και αναμένουμε και το Pragmata.

Πάντως η αλήθεια είναι πως παιχνίδια τύπου marvel και spiderman 2 δεν με εξιτάρουν , ούτε είναι σίγουρο πως θα δούμε νέο Uncharted .

Θα ήθελα να δω ένα ακόμα παιχνίδι σαν το Bloodborne από From Software.

Όπως φαίνεται , είναι exclusives τόσο του playstation όσο και του XBOX που δεν μου αρέσουν. Βέβαια στο playstation υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μέχρις στιγμής. Starfield και Halo πχ και τα δύο έχουν να κάνουν με εξωγήινο περιβάλλον ενώ σαν το Forza είναι και το Need for Speed που είναι multiplatform.

Έχω ήδη παιχνίδια στην κατοχή μου που θα ήθελα να παίξω σε next gen κονσόλα όπως Witcher 3, AC Valhalla και Resi Village που αν αγοράσω XBOX δεν θα τα έχω και είναι και το χειριστήριο για το οποίο είναι άλλη εμπειρία λένε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω επιλέξει κονσόλα ακόμα. Θα περιμένω κάνα μήνα ή μέχρι το πάσχα μήπως βρω bundle στα 609 € και όχι με δεύτερο χειριστήριο στα 700 € + που πωλείται τώρα και βλέπουμε.

Μέχρι τότε θα έχω τερματίσει το AC3 Remastered, θα έχω δοκιμάσει το Dragon Age Inquisition και ίσως έχω διαβάσει και κάνα λογοτεχνικό βιβλίο.

Υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα σκεφτόμουν next gen στο 2023 καθώς είμαστε full στα Cross Gen αλλά καθώς έχω αποταμιεύσει αρκετά γιατί να μην ζήσω την εμπειρία του Gow Ragnarok πχ απευθείας όπως είναι στην νέα γενιά.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 30 Jan 2023 21:34 by Blood Prince.
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
31 Jan 2023 09:00 #269401 by Nikos Georgopoulos
Η Sony παραπονέθηκε ξανά για την Microsoft στις Βρυξέλλες

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Sony "ενημερώνει τις αρχές στις Βρυξέλλες κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Microsoft, Frank X. Shaw, ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η Sony "ενημέρωνε τους ανθρώπους στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να τους προσφέρει ισοτιμία για το Call of Duty εάν εξαγοράσουμε την Activision".
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Microsoft και επανέλαβε τα επιχειρήματα της Microsoft.

Οι Βρυξέλλες είναι, φυσικά, η έδρα των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εκδώσουν προειδοποίηση για την αντιμονοπωλιακή τακτική της Microsoft σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια τέτοια κίνηση θα συσσωρεύσει περαιτέρω πίεση στις ελπίδες εξαγοράς της Activision Blizzard, μετά από παρέμβαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, που έχουν κινηθεί και οι δύο νομικά για να ελέγξουν τη συμφωνία. «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι προσφέραμε στη Sony μια 10ετή συμφωνία για να της δώσουμε ισοτιμία ως προς το χρόνο, το περιεχόμενο, τις δυνατότητες, την ποιότητα, τη δυνατότητα αναπαραγωγής και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του παιχνιδιού», συνέχισε ο Shaw.

I hear Sony is briefing people in Brussels claiming Microsoft is unwilling to offer them parity for Call of Duty if we acquire Activision.

Nothing could be further from the truth.

1/4

— Frank X. Shaw (@fxshaw) January 28, 2023

«Έχουμε επίσης πει ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε αυτό εκτελεστό μέσω μιας σύμβασης, ρυθμιστικών συμφωνιών ή άλλων μέσων. Η Sony είναι ο ηγέτης της αγοράς κονσολών και θα αψηφούσαμε την επιχειρηματική λογική να αποκλείσουμε τους παίκτες του PlayStation από τα Call of Duty. «Στόχος μας είναι να φέρουμε το Call of Duty και άλλα παιχνίδια - όπως κάναμε με το Minecraft - σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να τα παίζουν όπου και όπως θέλουν», κατέληξε ο Shaw.

Η Microsoft αναμένεται να προσφέρει στην ΕΕ μια σειρά από παραχωρήσεις για να διασφαλίσει ότι η προσφορά της για την Activision Blizzard θα γίνει αποδεκτή, με τις λεπτομέρειες αυτών των παραχωρήσεων σύμφωνα με πληροφορίες να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, φέρεται να πέταξε στις Βρυξέλλες πέρυσι για να συναντήσει προσωπικά τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και να εκφράσει τις ανησυχίες της Sony για τη συμφωνία.

Δείτε τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation.

More
31 Jan 2023 10:24 #269404 by Nikos Georgopoulos
Η Sony παραπονέθηκε ξανά για την Microsoft στις Βρυξέλλες

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Sony "ενημερώνει τις αρχές στις Βρυξέλλες κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Microsoft, Frank X. Shaw, ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η Sony "ενημέρωνε τους ανθρώπους στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να τους προσφέρει ισοτιμία για το Call of Duty εάν εξαγοράσουμε την Activision".
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Microsoft και επανέλαβε τα επιχειρήματα της Microsoft.

Οι Βρυξέλλες είναι, φυσικά, η έδρα των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εκδώσουν προειδοποίηση για την αντιμονοπωλιακή τακτική της Microsoft σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια τέτοια κίνηση θα συσσωρεύσει περαιτέρω πίεση στις ελπίδες εξαγοράς της Activision Blizzard, μετά από παρέμβαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, που έχουν κινηθεί και οι δύο νομικά για να ελέγξουν τη συμφωνία. «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι προσφέραμε στη Sony μια 10ετή συμφωνία για να της δώσουμε ισοτιμία ως προς το χρόνο, το περιεχόμενο, τις δυνατότητες, την ποιότητα, τη δυνατότητα αναπαραγωγής και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του παιχνιδιού», συνέχισε ο Shaw.

I hear Sony is briefing people in Brussels claiming Microsoft is unwilling to offer them parity for Call of Duty if we acquire Activision.

Nothing could be further from the truth.

1/4

— Frank X. Shaw (@fxshaw) January 28, 2023

«Έχουμε επίσης πει ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε αυτό εκτελεστό μέσω μιας σύμβασης, ρυθμιστικών συμφωνιών ή άλλων μέσων. Η Sony είναι ο ηγέτης της αγοράς κονσολών και θα αψηφούσαμε την επιχειρηματική λογική να αποκλείσουμε τους παίκτες του PlayStation από τα Call of Duty. «Στόχος μας είναι να φέρουμε το Call of Duty και άλλα παιχνίδια - όπως κάναμε με το Minecraft - σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να τα παίζουν όπου και όπως θέλουν», κατέληξε ο Shaw.

Η Microsoft αναμένεται να προσφέρει στην ΕΕ μια σειρά από παραχωρήσεις για να διασφαλίσει ότι η προσφορά της για την Activision Blizzard θα γίνει αποδεκτή, με τις λεπτομέρειες αυτών των παραχωρήσεων σύμφωνα με πληροφορίες να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, φέρεται να πέταξε στις Βρυξέλλες πέρυσι για να συναντήσει προσωπικά τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και να εκφράσει τις ανησυχίες της Sony για τη συμφωνία.

Δείτε τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation.

More
31 Jan 2023 11:18 #269416 by Nikos Georgopoulos
Activision Blizzard: "Αφού η σειρά The Last of Us στο HBO πέτυχε, η Microsoft πρέπει να μας εξαγοράσει"

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey, δήλωσε ότι η επιτυχία της σειράς The Last of Us στο HBO είναι θετική απόδειξη ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και να προχωρήσει.

Hi @FTC — did you catch last night’s episode of The Last of Us? It was incredible.

No wonder the show is breaking records. It’s a true blockbuster, watched by tens of millions.

If you haven’t already, you should check it out. You may be particularly interested in the fact that pic.twitter.com/MhcT0DmOsM

— Lulu Cheng Meservey (@lulumeservey) January 30, 2023

Η μεταφορά του The Last of Us σε σειρά στο HBO έχει σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία, με πολύ καλά reviews μέχρι στιγμής. Η Lulu Cheng Meservey λοιπόν δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αντιτίθεται στην εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να "καταστέλλει τον ανταγωνισμό" κάνοντας τα games του στούντιο - ιδιαίτερα την σειρά Call of Duty — αποκλειστικά στο Xbox. Αλλά «Η επιτυχία της εκπομπής The Last of Us δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σας κάνει να ανησυχείτε, επειδή η Sony έχει ένα ασυναγώνιστο επίπεδο σειρών, όχι μόνο στο gaming, αλλά στην τηλεόραση, τις ταινίες και την μουσική. Μπορούν οι σειρές της να γίνουν games ή τα games της να γίνουν σειρές».

The FTC has opposed the Microsoft - Activision Blizzard deal on the grounds that Microsoft could “suppress competition” from rival consoles by leveraging Activision games.

It sounds like there’s some worry that Sony’s position as market leader could be jeopardized by this deal.

«Το ταλέντο και οι σειρές της Sony σε games, τηλεόραση, ταινίες και μουσική είναι τρομερά και πραγματικά εντυπωσιακά», έγραψε η Meservey. «Δεν είναι περίεργο ότι συνεχίζουν επίσης να κυριαρχούν ως ηγέτες της αγοράς του gaming στις κονσόλες. Στο gaming, η Sony είναι πρώτη σε σχέση με εμάς και θα είναι μια χαρά χωρίς την προστασία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου».

Sony’s talent and IP across gaming, TV, movies, and music are formidable and truly impressive.

It’s no wonder they also continue to dominate as the market leader for consoles.

In gaming, Sony is “the first of us” - and they will be just fine without the FTC’s protection.

Βέβαια το μήνυμα της υπεύθυνης επικοινωνίας της Activision Blizzard είναι διαφορετικό από αυτό της Microsoft αφού είπε έμμεσα ότι "Δεν θα ήταν μεγάλη υπόθεση το Call of Duty να γίνει console exclusive αφού η Sony είναι γεμάτη με δικά της exclusives".

Αρκετά σχόλια στο προφίλ της δεν βρήκαν βάσιμη την συγκεκριμένη σύγκριση.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα η Sony λέει από την πλευρά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft δεν πρέπει να προχωρήσει.

More
31 Jan 2023 23:09 #269422 by Απόστολος Μητσακούλης

Δεν βιάζομαι πάντως γιατί όσον αφορά το Starfield, δεν με ενθουσίασε τόσο το gameplay.

Παιχνίδια σχετικά με εξωγήινους κυκλοφορούν και στο PS5 όπως το Returnal και αναμένουμε και το Pragmata.

Πάντως η αλήθεια είναι πως παιχνίδια τύπου marvel και spiderman 2 δεν με εξιτάρουν , ούτε είναι σίγουρο πως θα δούμε νέο Uncharted .

Θα ήθελα να δω ένα ακόμα παιχνίδι σαν το Bloodborne από From Software.

Όπως φαίνεται , είναι exclusives τόσο του playstation όσο και του XBOX που δεν μου αρέσουν. Βέβαια στο playstation υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μέχρις στιγμής. Starfield και Halo πχ και τα δύο έχουν να κάνουν με εξωγήινο περιβάλλον ενώ σαν το Forza είναι και το Need for Speed που είναι multiplatform.

Έχω ήδη παιχνίδια στην κατοχή μου που θα ήθελα να παίξω σε next gen κονσόλα όπως Witcher 3, AC Valhalla και Resi Village που αν αγοράσω XBOX δεν θα τα έχω και είναι και το χειριστήριο για το οποίο είναι άλλη εμπειρία λένε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω επιλέξει κονσόλα ακόμα. Θα περιμένω κάνα μήνα ή μέχρι το πάσχα μήπως βρω bundle στα 609 € και όχι με δεύτερο χειριστήριο στα 700 € + που πωλείται τώρα και βλέπουμε.

Μέχρι τότε θα έχω τερματίσει το AC3 Remastered, θα έχω δοκιμάσει το Dragon Age Inquisition και ίσως έχω διαβάσει και κάνα λογοτεχνικό βιβλίο.

Υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα σκεφτόμουν next gen στο 2023 καθώς είμαστε full στα Cross Gen αλλά καθώς έχω αποταμιεύσει αρκετά γιατί να μην ζήσω την εμπειρία του Gow Ragnarok πχ απευθείας όπως είναι στην νέα γενιά.

Για το Ragnarok αν είναι περίμενε μέχρι να βάλουν την new plus mode. Είναι παιχνιδάρα πάντος. Για να απολάυσεις την νέα γενιά κονσολών σε όλες τις δυνατότητες, θες και καινούρια τηλεόραση δυστηχός. 

More
31 Jan 2023 23:39 #269424 by Blood Prince
Σε όλες τις δυνατότητες ναι... (γιατί δυστυχώς; Ευτυχώς που όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την απολαύσουν και σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις), ωστόσο στην τηλεόραση του 2018 καλύτερα θα δείχνει από ότι το PS4 Slim.

Κάποια στιγμή θα αγοράσω βέβαια καινούργια τηλεόραση. Αυτό είναι σίγουρο ωστόσο χλωμό να δώσω 1000€ για TV

[IMG

Peter Baylish

More
31 Jan 2023 23:47 #269425 by Blood Prince
Καινούργια τηλεόραση θα χρειαστώ να πάρω θέλω δεν θέλω ακόμα και να μην έπαιζα videogames. 

Θα ήθελες όμως να ήμασταν σε εποχή του PS1 που για τα τότε δεδομένα, το να παίζεις σε αληθοφανή γραφικά, φάνταζε όνειρο επιστημονικής φαντασίας; 

Για να παίξεις σε next gen δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις 4Κ TV, αρκεί το HDMI, ωστόσο συνιστάται για μέγιστη απόλαυση άρα το "δυστυχώς" δεν κολλάει. 

[IMG

Peter Baylish